Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en skanner til foto og papir

#1

Strå sa for siden:

Jeg trenger en god nok skanner til gamle papirbilder og til en del andre minneting. Den må virke sammen med Windows10-maskinen min. Den trenger ikke være kjempegod, bare god nok. Helten har foreslått et par stykker, men siden jeg var misfornøyd med den forrige han skaffet oss er jeg usikker på om han har forstått bestillingen. Det kan selvsagt komme av at jeg har problemer med å formulere en bestilling.

Jeg tar gjerne i mot hjelp til å formulere behov. Foreløpig liste ser ut som under.

  • Den må kunne ta fotoalbum, altså bøker
  • Svart/hvitt og farger
  • Betjeningsprogram som jeg klarer å forstå :knegg:

#2

mrc sa for siden:

Har en Epson V370 som jeg vel betalte 800 kr for . Dette for et tre år siden elns, og ser den er litt dyrere nå. Greit programvare, og gir også mulighet til å skanne dias/negativer. Epson har samme modellen litt rimeligere hvis man ikke trenger dias/negativ-funksjon.

Skanning av dias/negativ vil kunne gi en del bedre kvalitet enn skanning av bildet kjørt ut på fotopapir. Men samtidig, det er lite som skal til for at det kommer støvkort, så det kan kreve litt arbeid også.

Hvis budsjettet ikke er så stramt, ville jeg sett på Canon 9000F. Koster et par tusen.


#3

Mistral sa for siden:

Må det være en fysisk skanner?

Jeg er veldig glad i appen Photomyne.


#4

Strå sa for siden:

Helten har en skanner som tar negativer, så det er ikke viktig egentlig. Budsjettet er åpent som en låvedør, det viktigste er at jeg klarer å betjene den og medfølgende programvare uten at IT-mannen må hjelpe meg å tolke bruksanvisninger. Jeg skal sjekke opp de to.


#5

Strå sa for siden:

Ja, jeg må ha fysisk skanner, men jeg vil gjerne ha en telefonskannerapp også, så jeg skal sjekke ut den du tipser om. Takk for svar.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.