Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slappe håndtrykk

#1

safran sa for siden:

Jeg fordrar ikke slappe håndtrykk. Det er ikke noe særlig sjarmerende å få en vaskefille i hånden når man skal hilse på noen. En ting jeg har lurt på - hva skjer dersom en slappis skal hilse på en annen slappis? :humre: Begge to strekker frem en dvask hånd, og ingen av dem griper?

Hva slags håndtrykk gir du?


#2

Anonyma sa for siden:

Her er jeg helt enig med deg - en slapt håndtrykk gir meg et veldig dårlig inntrykk, faktisk kan jeg ikke fordra at folk ikke gir et bedre førsteinntrykk.

Jeg har selvsagt derfor et fast håndtrykk når jeg hilser på folk! ;)


#3

Elin sa for siden:

Et skikkelig håndtrykk (uten å klemme istykker hånden til motparten - for de finnes de også, de som tror at det er om å klemme hånden til den andre blå), og med øyekontakt på den jeg hilser på, samtidig som jeg lytter etter hva vedkommende sier da han/hun presenterer seg før jeg buser ut med mitt eget navn.


#4

safran sa for siden:

Ja, jeg ble klemt nesten flat her om dagen, selv om jeg ikke akkurat er slapp i grepet. Men hva gjør du hvis den andre ikke presenterer seg, men venter på deg? :humre: Hvem er det egentlig som skal snakke først? Jeg leste et eller annet sted at den som har høyest rang skulle snakke først.


#5

Señora sa for siden:

Jeg klemmer, ingen får dvaske håndtrykk av meg.

Dvaske håndtrykk blir jeg litt satt ut av, for jeg føler jeg knuser vedkommendes hånd :knegg:


#6

Skremmern sa for siden:

Jeg klemmer også, slappe håndtrykk er noe av det verste jeg vet.



#8

DM sa for siden:

Jeg har alltid vært typen som har et fast håndtrykk, og misslikt slappe håndtrykk, men nå siden jeg har endel smerter i hendene mine, så går jeg omtrent i kne når jeg hilser på folk som har skikkelig faste håndtrykk. Så jeg prøver så godt jeg kan å få til et fast men løst håndtrykk, men går ut i fra at jeg gjør litt dårlig inntrykk på noen.



#10

Sitron sa for siden:

Neida. Har du ikke fått sånne "hilse kun ytterst med fingrene" håndtrykk? Slik ser jeg for meg at slappiser hilser. De kommer aldri helt inn, men griper såvidt om hverandre rundt fingrene.


#11

safran sa for siden:

Tror du at de skjønner at de har hilst feil når sånt skjer?


#12

Lilleville sa for siden:

:ja: Jeg og!


#13

Sitron sa for siden:

Om de skjønner det, så gjør de vel ikke det igjen? Og det gjør det jo. Gjør det igjen, altså.


#14

safran sa for siden:

Kanskje de bare aldri har møtt noen likesinnede?


#15

Lilleville sa for siden:

Jeg hadde forresten en pinlig hilse opplevelse i går. Vi har fått nye naboer, en familie fra Etiopia. I går traff jeg mor i familien i gangen og strakte ut hånda for å hilse. Hun hilste igjen men la ut ei flat åpen hånd. Aner ikke hvorfor men jeg endte opp med å ta tak i neven likevel og riste løs...:o
Etterpå tenkte jeg at det var vel bare meningen og legge hånda på hennes hånd. Ikke rart hun fniste hele veien opp trappa....


#16

Sitron sa for siden:

Pfft, selvsagt har de det. Jeg får en slappfisk omtrent 50% av gangene jeg håndhilser på noen, omtrent alltid kvinner av en eller annen grunn. De er jo simpelthen nødt til å håndhilse på hverandre også.


#17

Elin sa for siden:

Jeg ser an øyeblikket, men synes det skjer av seg selv helt naturlig dersom man tillater seg 1-2 sek pause før man buser ut med sitt eget navn.Eldre mennesker lar jeg alltid komme til ordet først.


#18

DM sa for siden:

:rofl:

#19

Skremmern sa for siden:

:rofl:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har et godt og ganske fast, tørt og som oftest varmt håndtrykk. Jeg ser folk rett i øynene og sier navnet mitt, og bruker uten blygsel etternavnet mitt når det er folk jeg ikke kjenner. Jeg er negativ til kvinners redsel for å bruke etternavn i en del settinger. ( "Eg heite Kirsten. Eg e' 53 år og jobbe' som sosionom"... :dåne: (Og hva er det der "jobber som? Enten er de sosionomer eller så er de det ike. Jobber som, betyr det at de IKKE er det, men bare later som? :skremt: ) Eller ungdommer i feks mitt partis ungdomsorganisasjon som bare heter "Nora" eller "Anders" eller "Mari". Mari hvem? Hvis man skal sende en mail, eller finne telefonnummeret? til feks, Nora hvem? Alle heter jo for svarte Mari, Nora eller Anders. :gaah:

Jeg håper virkelig jeg klarer å lære ungen dette også. Å presentere seg i telefonen (jeg blir frustrert, forvirret og gretten av folk som ikke presenterer seg, det er så utrolig uhøflig), å hilse pent, si takk og hei og værsågod og værsåsnill er samfunnets lim.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er forresten en sånn som går rundt og tvinger andre til å hilse på meg og presentere seg og presentere andre for meg og sånn.

-Hei, hei, jeg heter Mim, jeg er venninne av Y, jeg tror ikke vi har hilst? :strekker ut lanken:

Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig.


#22

DM sa for siden:

Jeg synes det er bra Mim. Mange er for sjenerte og usikre og liker at andre tar styringen på slik.


#23

Sitron sa for siden:

Jeg er ikke redd for å bruke etternavnet mitt, jeg finner det bare ikke relevant i de fleste situasjoner. Jeg glemmer uansett fornavnet til de jeg hilser på innen 3,7 sekunder, så etternavnet er bare bortkastet.


#24

Nenne sa for siden:

Jeg synes også slappe håndtrykk er en uting, så det har jeg selvfølgelig ikke selv.


#25

malena sa for siden:

Det synes jeg er veldig bra! Det virker vennlig, og du viser at du ønsker å bli kjent med vedkommende.

Selv har jeg fast håndtrykk. Spesielt før fikk jeg en del hyggelige kommentarer på det, spesielt fra litt eldre menn som syntes jeg var ei kjernejente med det håndtrykket. :humre:

Etternavnet bruker jeg aldri når jeg hilser. Det er utenlandsk, og i kombinasjon med et sjeldent fornavn så oppfatter rett og slett ikke folk hva jeg sier. Da er det bedre de får med seg fornavnet, om ikke annet.


#26

Éowyn sa for siden:

Jeg har et fast håndtrykk.

Hm... Jeg vet om ei som er alle tre ovennevnte.


#27

Fersken sa for siden:

Slappe håndtrykk er ekkelt å håndilse på. Føler nesten at jeg knuser de med mitt passe faste håndtrykk.


#28

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg haaater slappe håndtrykk. Og svette hender. :skremt:

Jeg skviser hendene litt for hardt tror jeg, og jeg glemmer konsekvent navnet på "den andre" umiddelbart. Øyekontakt er jeg heller ikke så god på. Men altså; fast håndtrykk om ikke annet.


#29

Elin sa for siden:

Absolutt!! :applaus:


#30

Estrella sa for siden:

Er helt enig. Jeg gir alltid et godt og fast håndtrykk. :nikker:


#31

Muad'Dib sa for siden:

Det er jo ikke overalt at man har kultur for å sie sitt navn når man svarer telefonen. I Frankrike for eksempel, er det vanlig å svare telefonen med "allô" (du husker vel tv-serien). Jeg griper noen gange meg selv i, å svare telefonen med "allô". Det er ikke for å være uhøflig. Leste for nylig en ganske spennende artikkel om emnet, for kulturblandingen kan gi noen ganske morsomme åbningssekvenser på telefonsamtaler.

Jeg gir folk kraftfulle håndtrykk, siden jeg er en kraftfull person sånn generelt. :kry: Folk som legger døde fugleunge i hånden på meg synes jeg er litt creepy.


#32

Mams sa for siden:

Dvaske hånstrykk er ekkelt.
Får nesten lyst til å klemme litt eksta, bare for å minne om at man tar tak i den andre sin hånd, ikke bare legger en dvask fisk der.


#33

Macky sa for siden:

Med et fast håndtrykk, men som Elin sier, ikke for fast, slik at man skviser hånden på motparten ;)


#34

Obelix sa for siden:

Jo slappere håndtrykk jeg møter jo hardere blir mitt.
Slappe håndtrykk er ekkelt.

Jeg hilser i hytt og pine og tviholder på håndhilsing.
Ikke alltid jeg bruker etternavnet mitt. Ser an forsamlingen litt.


#35

syllan sa for siden:

det verste som finnes er slappe veike håndtrykk,...:mad:

mister litt respekten for personen etterpå.. å interessen.. hehe


#36

Pelikan sa for siden:

Jeg liker dårlig å hilse på fiskepuddinger. Et godt, men ikke altfor fast håndtrykk er ok.

De fleste av oss glemmer navnet til dem man hilser på fordi en er så opptatt av å fortelle sitt eget navn. Lærte derfor en lur måte til å bli bedre å huske. Gjenta navnet til den du hilser på. Hvis noen presenterer seg, så svarer du tilbake: "hyggelig å hilse på deg Hege"


#37

Maz sa for siden:

Jeg er fasinert over at jeg enda ikke har møtt noen som innrømmer å gi slappe håndtrykk. Unntaket er de med vonde henner osv.

Jeg er ikke så veldig begeistret for brytekamp-håntrykk heller.

Også er jeg ørlite misunnelig på de som er så flinke som Mim.


#38

Harriet Vane sa for siden:

When in Rome...osv. Jeg forventer i hvertfall av voksne etnisk norske nordmenn at de er i stand til å si hva de heter og hva de vil når de ringer.


#39

LilleRosin sa for siden:

Jeg tvinger alle som ringer til å presentere seg med navn og ærend. Kan ikke fordra at ikke folk presenterer seg.

Det ble kanskje litt dumt da jeg bryskt ba om navnet til hun som ringte angående den jobben mannen min søkte på. Men men - jeg står for det. Man skal alltid presentere seg.

Jeg har forøvrig et fast håndtrykk ja.


#40

Fluke sa for siden:

Jeg har slapt håndtrykk.


#41

LilleRosin sa for siden:

Hvorfor det? Og hva gjør du når du møter en annen med slappt håndtrykk? (Gjør Safran lykkelig nå!)


#42

Enhjørning sa for siden:

Ja, hjelpe meg: Jeg var i 50-årslag og hilste på en haug med sånne.
Da jeg i tillegg hadde en lei senebetennelse i høyre arm, ble presentasjonsrunden en smertefull affære... :knegg:

Jeg prøver så godt jeg kan å være passe fast i grepet - etter at faren til ei venninne av meg hadde sagt til henne at han ikke visste om han kunne stole på noen med et så slapt håndtrykk... :humre:


#43

Fluke sa for siden:

Jeg har kroniske smerter i høyre hånd, og foretrekker at folk er forsiktige når de hilser på meg. Om jeg skal på noe der jeg vet at det blir mye håndhilsing tar jeg på meg bandasje, sånn at det syns at jeg har vondt. Om jeg hilser på andre med slapt håndtrykk blir det som om hendene såvidt berøres og så glir fra hverandre, noe som passer meg ypperlig. :knegg:

(Hadde fast håndtrykk før smertene satt inn, og kunne ikke fordra slappe håndtrykk.)


#44

Harriet Vane sa for siden:

Kan anbefale en stor og synlig støttebandasje med skinne, DA er folk litt forsiktige.


#45

Olvina sa for siden:

Sjølv har eg fast handtrykk (prøvar å unngå å ha for fast handtrykk, men det er mogeleg at det blir fast nok innimellom). Eg oppfattar dei med slapt handtrykk (personar med smerter i handa er sjølvsagt unntaket, dersom eg veit om det) som uinteresserte i å helse på meg. Svigerinna mi helsar både veldig slapt og heilt ytterst på fingertuppane mine, så når ho takkar for presang t.d., sit eg alltid igjen med følelsen av at det eigentleg ikkje var noko å takke for. Kva munnen har sagt samtidig er uvesentleg. Eg "høyrer" berre handtrykket.


#46

Harriet Vane sa for siden:

Hva man sier er vel bare 20 % av inntrykket, etter hva jeg har hørt. Kroppspråk, toneleie, ansiktsuttrykk osv er resten. Det er viktig å være obs på, og sikkert kilden til 99% av krangler og misforståesler på nett.


#47

Nessie sa for siden:

Jeg liker heller ikke slappe håndtrykk :niks:
Ofte er det jo litt sånn "beklager at jeg er her folk" som har slappe håndtrykk også.. slike som nesten unnskylder at de er er? Får noen gang lyst å riste tak i de i og si at de må rette opp ryggen, få fast grep i handa og være stolt av seg selv... :sparke:


#48

Obelix sa for siden:

Slapt og kaldsvett i tillegg :spy:


#49

Isa sa for siden:

Ingen som tør innrømme at de har et slapt håndtrykk? Eller kanskje de med slapt håndtrykk kanskje tror de klemmer hardt til? :confused:


#50

Fluke sa for siden:

:snurt: Har du meg på ignore, eller?


#51

Isa sa for siden:

:sparke: Men du har jo gyldig grunn...


#52

Aminta sa for siden:

Slik er jeg og.
Men jeg vet heller ikke om det er bra eller dårlig.

Og ellers er jeg enig med deg i dette;

Og ja, jeg har et fast håndtrykk.


#53

konemor sa for siden:

Signerer og takker for tipset :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.