Jeg kom over det i en tråd her inne. Måtte le litt for jeg har aldri i mitt snart 50 årige liv hørt om feitetirsdag før for noen uker siden. Da var jeg på seminar og en dame fortalte hun lagte rømmegrøt og inviterte til fest på feitetirsdag.
Mener dagen var tirsdag før eller etter fastelavensøndag.
Har dere andre hørt om feitetirsdag? Om ja, gjør dere noe utav den?
Jeg tenker det må være kult å lage fest en kjip tirsdag i februar lizzom. :hyper:
Feitetirsdag er en del av fastelavnshelga og innledningen til fastetiden.
Fastelavnssøndag, blåmandag, feitetirsdag og askeonsdag.
Jeg er ikke oppvokst med feittirsdagsmarkering, men her bor nå er det vanlig å spise saltkjøtt, grovpølse og stappe denne dagen. Jeg synes det er en fin tradisjon.
Feitetirsdag feires veldig mye mer i mange land.
Mardi gras, martedi grasso.. i katolske land tas det
gjerne helt ut.
Jeg er vokst opp med fastelavn, blåmandag, feitetirsdag og askeonsdag ja, uten at vi hadde tradisjoner rundt det annet enn fastelavnsboller på søndagen.
Ja, jeg har vokst opp med feittirsdag, og er opptatt av å bevare de norske mattradisjonene, så her er det feittirsdag hvert år.
Jeg pleier å lage flesk og duppe på dagen.
Vokst opp med det, og jeg serverer saltkjøtt, grov morrpølse og kålrotstappe til middag den dagen. Fordi det er godt og en tradisjon verdt å holde i live.
Jeg vokste opp med det, men er litt usikker på om vi hadde saltkjøtt og sånn til middag hver gang. Det jeg er sikker på er at dersom vi hadde det så spiste ikke jeg det:knegg:
Jeg er vant med "erter, kjøtt og flesk" hjemmefra, altså ertesuppe, salt kjøtt og flesk.
Vi hadde faktisk mer markering av feittirsdag enn fastelavenssøndag; vi hadde gjerne berlinerboller en eller annen gang rundt den tiden, men ikke spesifikt den søndagen. Sånne boller med krem har jeg faktisk aldri smakt (og det kommer neppe til å skje heller :hehehe:).
I eget hjem har jeg aldri markert feittirsdag, selv om jeg hvert år tenker at "i ÅR skal jeg huske det".:p
Jeg er vokst opp med det. Da serverte mamma alltid saltkjøtt og stappe. Jeg skulle gjerne holdt den tradisjonen i live, men det har jeg dessverre vært for dårlig til. Siden jeg er gift med en engelskmann, blir det som regel heller Shrove Tuesday.
ja, Feittirsdag (som det heter på Trøndersk) er jeg vokst opp med - og fortsatt spiser vi saltkjøtt og kålstappe på dagen - og fortsatt er det min mor som serverer det....
Jeg er vokst opp med feittirsdag og vi brukte å ha ertersuppe og salt lammekjøtt på den dagen, og dagen etter, askeonsdag, kledde vi oss ut og gikk på dørene og tigget gotteri. Dette var på Island. det er hovedsakelig fastelavens vi marker nå, men jeg er veldig glad i saltkjøtt og ertersuppe, så jeg lager ofte det, selv om ungene er litt lunkne til den matretten.
Artig at så mange har fått med seg dette. Jeg kommer fra en ganske så tradisjonell vestlandsfamilie,og fortsatt overrasket at dette har gått meg hus forbi. Elsker slike tradisjoner. :digger:
Jeg er vokst opp med feittirsdagsmiddag, fastelavnsboller og berlinerboller.
Og så lauper, en slags stor flat bolle bakt med hvete- og rugmel og med anisfrø i. Innbiller meg at det er typisk trøndersk?
Lauper og berlinerboller bakte mamma alltid rundt fastetida, og bare da.
Jeg har dessverre ikke holdt på denne tradisjonen selv om jeg egentlig hadde hatt lyst til det.
Her er feitetirsdag pannekakedag. Eneste dagen i året da jeg orker å steke pannekaker til middag :jupp:. Barna husker dermed denne dagen veldig godt...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.