Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkepinner og sikkerhetskontroll

#1

Floksa sa for siden:

Hvordan er det med pinner av tre?
Vurderer å ta med noen litt tykke trepinner på flyet slik at ungene skal få noe å fordrive tiden med. Mitt strikketøy demonteres og jeg håper det går gjennom.
Noen som har opplevd å miste trepinner i sikkerhetskontrollen?


#2

m^2 sa for siden:

Har aldri opplevd å miste pinner av noe slag - tre eller metall - i sikkerhetskontrollen, og jeg reiser mye med 1-2 strikketøy i veska...


#3

Katta sa for siden:

Går fint.


#4

Magica sa for siden:

Har aldri hatt problemer.


#5

Stompa sa for siden:

Har aldri hatt problemer på Gardermoen - og bruker bare metallpinner.

MEN: Selv om Avinor sier at strikkepinner er greit, sier de også at det til syvende og sist er opp til hver enkelt kontrollør. Det betyr at det likevel er fullt mulig å bli fratatt alt av pinner, både tre og metall på norske flyplasser. Jeg ser på Facebook at det skjer med jevne mellomrom.

Når det gjelder reise fra USA, vet jeg ikke - men magefølelsen sier at det vil være strengere der.


#6

amylin sa for siden:

Har reist med strikkepinner og kun blitt tatt fra strikkepinner en gang, Heathrow på 90-tallet en gang. Reiste til og fra NY i høst med strikkepinner.


#7

zinatara sa for siden:

Har ikke blitt fratatt, men har heller ikke turt å reise med store arbeid det skulle bli krise om jeg måtte ta av pinnene.


#8

Fløyel sa for siden:

Strikkepinner, heklenåler, synåler og saks som har bladlengde under 6 cm. Så du kan ta med mye håndarbeid. Aldri opplevd å bli stoppet hverken i Europa eller USA.


#9

Blånn sa for siden:

Gikk greit gjennom på Gardermoen i går. Hør påAmylin, hun har alltid strikketøy (flertall) i veska.


#10

GinaK sa for siden:

Jeg tenkte meg ikke om en gang vi skulle fra Bergen og hjem og kun hadde håndbagasje så jeg ble fratatt neglesaks. Bladlengden på den er under 6cm.
Det gikk helt fint på Gardermoen..

Og så hadde vi kjøpt lekekniv til eldstemann. Sånn hvor bladet går inn når man stikker med den. De tok den også.


#11

Fløyel sa for siden:

GinaK - har dette skjedd nylig? Jeg syntes de har lempet på reglene de siste årene. Årene etter 2001 var de veldig strenge, men siste 10 har jeg som sagt ikke blitt stoppet.

Jeg har riktignok kommet meg igjennom sikkerhetskontrollen med tapetkniv i veska for i neste runde blitt stoppet fordi jeg hadde 2 lightere i veska, kun lov med 1.. Kanskje dagsformen til kontrollørene som er utslagsgivende?


#12

Bobbelur sa for siden:

Jeg måtte klippe pinnene av på strikketøyet på flyplassen i Tallinn. Metallpinnene var for lange fikk jeg beskjed om.


#13

Floksa sa for siden:

Dette har jeg også hørt om. Så mitt strikketøy vil være demonter slik at jeg bare kan levere inn pinnene (jeg har utskiftbare pinner på rundpinne).


#14

Appelsin sa for siden:

Jeg har aldri møtt problemer, heller ikke den ene gangen jeg skulle til USA. Men i Belgia er de litt ekstra strenge, så der slapp pinnene gjennom med et litt strengt blikk og "that was close", hva dét nå måtte bety. :knegg:


#15

nokon sa for siden:

Står det ikkje noko om at det må vere mindre enn 20 cm. lange pinner?

Eg har blitt fråtatt strikkepinnar ein gong, på Vigra nokså kort tid etter 11. september. Etter det har eg hatt med ein ferdig frankert konvolutt, med mi adresse på. Det skal gå greit, men viss ein møter den rette (eller vrange) personen, er det sikkerhetsvaktene som har siste ordet. Då er det fint å kunne sende pinner og strikketøy i posten i staden for å miste det.


#16

Stompa sa for siden:

Du mister jo ikke selve strikketøyet da, du må bare trekke ut pinnen. De få gangene jeg har reist med strikketøy der jeg vet at det kan bli vanskelig å plukke opp maskene igjen hvis jeg må dra ut pinnen (f.eks. hull- og flettemønster), har jeg bare tredd en tråd gjennom maskene sammen med pinnen, og så kan den holde alt på plass til jeg får tak i ny pinne.


#17

Floksa sa for siden:

Det var kjempe lurt!!


#18

amo sa for siden:

Om ein må levere frå seg strikkepinner, så kan man evt be personalet om å bare klippe av pinnene, og sette på ny pinn når man kommer hjem. Lurer på om det bar på GC vi så de gjorde det en gang.


#19

nokon sa for siden:

Nei, det var for så vidt unyansert sagt av meg. Eg meinte pinnene. Uansett, ferdig frankert konvolutt har i alle fall vore grei forsikring for meg.


#20

Ru sa for siden:

Jeg har aldri hatt trøbbel, men Lilleleo som sto i køen ved siden av meg ble fratatt en gang. I Praha, tror jeg. :gruble:

Greit å være forberedt på at det kan skje, tenker jeg. :nikker:

Forresten; jeg ble fratatt strikketøyet i Berlin (Schönefeld eller hva det heter). Da rakk jeg lempe det i kofferten til en kollega. En annen kollega, på samme reise, hadde med seg to rundpinner og 5 heklenåler. Det gikk fint.

Det er med andre ord ikke særlig konsekvent håndtering av slikt ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.