Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Joggesko til 9-åring, gutt

#1

millact sa for siden:

Solen skinner, snøen ligger fortsatt, men jeg tenker på vår.

Bruker niårige gutter joggesko med borrelås eller er det helt ut? Han er ikke videre begeistret for å måtte knyte....Og slike lissestrammere slites så fort.


#2

veobra sa for siden:

Hvis minne kunne valgt ville det blitt disse fra nike med strikk og borrelås. Nå er føttene vokst ut av den modellen, så det blir knyting.


#3

Tjorven sa for siden:

Knerten er ett år eldre, og borrelås har vært ut en god stund. Han er dårlig på å knyte lisser, men det er visst ikke noe problem å ta skoa av og på uten å knyte lissene. :D


#4

Niobe sa for siden:

Minsten blir bare 8 til våren, men han har flere Nike-sko av denne typen:


#5

millact sa for siden:

Min er heller ikke god på å knyte lisser, men har innesko med lisser (fordi de var på tilbud nå i vinter når han plutselig vokste ut av de andre) og jeg synes han måtte lære seg det bedre.

Tipper han må ha 36 evt 36.5. Kan hende Nike fremdeles har de med borrelås og lisser da. Det må ikke være gore tex selv om jeg foretrekker det.


#6

millact sa for siden:

Slike hadde han i fjor, gode sko. Fant et par arvede (men nye) i 37 hjemme, men de blir i største laget nå i april så må se etter 36.5 i dem tenker jeg. De forrige ble bestilt fra Zalando tror jeg.


#7

Niobe sa for siden:

Ah, da har han betydelig større føtter enn minsten. Jeg vet ikke hvor langt de går opp i størrelse, men eldste brukte 36-37 i fjor, og han hadde selvsagt ikke sånne...


#8

polarjenta sa for siden:

For min 9åring så tror jeg ikke det hadde spilt noen rolle om det hadde blitt det ene eller det andre, men jeg kommer ikke til å kjøpe sko før joggeskosesongen er her. Han vokser jo fort i føttene sine, så jeg tar ikke sjansen på at de er for små når han skal bruke dem. Min må nok ha 40 tipper jeg.


#9

Bluen sa for siden:

... mens min bruker 32 fortsatt.

Han har pleid å ha sånne som Niobe viser, og de finnes nok i hans størrelse noen sesonger til.


#10

Bluen sa for siden:

Her er det for øvrig komplett umulig å tenke på vår, med halvannen meter snø på alle kanter og tykke panserlag av is på gater og fortau. :mumle:


#11

millact sa for siden:

Vi har litt mindre snø, men mer enn nok likevel og det skal visst komme mer på søndag, igjen. Men det er lov å drømme om bedre tider.


#12

My sa for siden:

Mine 10-åringer vil definitivt ikke ha borrelås. Det ville de ikke i fjor heller.

Særlig ikke jentungen, som er den minste av de to, og ofte blir tatt for å være yngre enn hun er, og lillesøsteren til sin tvillingbror (Æ e faktisk nesten EN TIME ELDRE! :kjevle: ). For henne er det veldig viktig å ikke ha noe som er "barnslig". Veldig mange av joggeskoene hadde knyting over en viss størrelse, og borrelås over strikklisser, slik den Niobe viser, til de mindre størrelsene, og hun har så små føtter at hun selvsagt bare passet sistnevnte kategori (brukte vel str 32 i fjor). Så vi lette en stund før vi endelig fant sko til henne med vanlige lisser.

Guttungen har et litt mer avslappet forhold til slike ting, men også han foretrekker vanlige lisser med knyting. Han har ganske smal fot og lav vrist, så han opplever ofte at borrelåsene ikke kan strammes nok, eller at endene kommer så langt over på innsiden av foten at de blir stående ut og blir i veien på en eller annen måte. Det er lettere å få strammet snøresko ordentlig. Han sparker fotball hele tiden, og hater at skoene er "for løse".


#13

Daisy sa for siden:

Jepp, her er skoskje flittig i bruk. Kjøper alltid et par Nike.


#14

Che sa for siden:

Slike har vi også bestilt hos zalando til en svært kurrant pris. Satser på like sko også denne sesongen. (selv om det er noen uker til jeg skal vurdere joggesko, for å si det sånn...)


#15

millact sa for siden:

Vi kan visst få mye snø søndag. Blir ikke joggesko på denne side av påske.


#16

veobra sa for siden:

Jeg kjøper ikke sko før det er bart. Skoene som ble kjøpt i oktober var for små i desember.


#17

Chablis sa for siden:

Min bruker bare med knyting, gjort ett par år.
Vi har Nike joggesko og hummel Sneakers.


#18

Bluen sa for siden:

Sånne sko med borrelås ville vært helt gangbare for 06-jenta her, sier hun. Ungene her er ikke akkurat så motebevisste eller «kule», gitt. :knegg:


#19

Malama sa for siden:

Min 08-modell er nok også på 32-33 i størrelse og borrelås finnes lenge enda og han foretrekker nok det.

Jeg venter dog i det lengste med å kjøpe joggeskko. Det er frost enda, men det er vel så mye det at han nomalt sett vokser gjerne to skonummer på en gang, og så står han stille et års tid, og, vel... nå har han stått stille et godt år så jeg venter på at alle sko er brått for små. Og tenker joggesko kan vente til da.


#20

Nera sa for siden:

Vi kjøpte noen høye Puma-sneakers i semsket skinn med goretexmembran til 09-modellen siden jeg fant dem til 399 på XXL, men de er satt godt ned i boden foreløpig pga. vinter. I tillegg har hun noen turskoaktige fra Timberland, men erfaring tilsier at det alltid er ett par sko som blir favoritter hver sesong.


#21

veobra sa for siden:

Min ganske besvsste 9-årigville gjerne hatt sånne det er bilde av lenger opp. For å slippe knyting.


#22

My sa for siden:

Mine er heller ikke særlig motebevisste, men den ene er veldig redd for å ha på noe som kan bli sett på som barnslig, og den andre er bare veldig praktisk, og avhengig av sko som sitter stramt på når han spiller fotball.


#23

millact sa for siden:

Min vokser ikke så fort.


#24

Chablis sa for siden:

Vi har allerede kjøpt sko, kjøpte de i høst. Foreløbig har han mer enn nok å gå på så jeg tenker de passer i lang tid.


#25

Fersken sa for siden:

Var ingen problemer å finne sko med strikk og borrelås i strl. 36 i høst til da 7-åringen. Var i vanlig skobutikk og fant både vanlige og goretex.


#26

millact sa for siden:

Så bra!


#27

veobra sa for siden:

Det var et overraskende rykk.

Sånne på biler har de vel til str 36. Ser du har fått tips om det.


#28

Geitrams sa for siden:

Eldstemann får ikke til å knyte, så det går i borrelås, og jeg tror aldri han har tenkt på det som barnslig. Han fikk vintersko med "snurrehjul", finnes det på joggesko, tro? Han må nok ha 36 i skoene i år, så det røyner vel på med utvalg av sko med borrelås i den størrelsen.


#29

My sa for siden:

Det finnes på joggesko ja, Viking har, i alle fall av den litt mer robuste typen med Gore-Tex.

www.footway.no/anaconda-boa-4-jr-gtx-lime-svart.html


#30

millact sa for siden:

Han valgte seg et par sorte fra Nike kjøpt på Eurosko. De har knyting og var visst tøffe.
Merker allerede nå at de ikke er særlig slitesterke.

Uansett trenger han et par nr to også, gjerne gore tex, men ikke noe must. Tips til hva og hvor? Trenger ikke koste skjorta. Str 36.5 evt 37. Knyting.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.