Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskemiddag-inspirasjon

#1

Niobe sa for siden:

Jeg går tom for idéer på fiskemiddagfronten. Jeg setter opp tre fiskemiddager i uken, og da teller jeg også med fiskekaker, fiskepinner, fiskeboller og den slags. Og nå blir det for lite variasjon. Jeg er ikke nødvendigvis ute etter fancy oppskrifter, men gjerne enkle hverdagsvarianter og smakskombinasjoner som fungerer.

Anyone?


#2

Syrinx sa for siden:

Torsk i curry
Fiskegryte med sitron

Torsk «panert» i raspa ost


#3

Niobe sa for siden:

Fiskegryte med sitron?

De to andre er allerede på repetoaret. Både laks og torsk havner i curry.


#4

Albertine sa for siden:

Laks eller ørret stekt i panne med sitronpepper. Serveres med agurksalat og rømme.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Lettsaltet ovnsbakt torskefile` med smørstekt spinat og soyamarinert fennikel bruker vi en del :jupp:


#6

Niobe sa for siden:

Soyamarinert fennikel høres veldig godt ut! Kan jeg spørre om hvordan du lager det?


#7

Carpe Diem sa for siden:

Hverdagsvarianten er litt fake, men jeg synes den er god;
Skjærer fenikkel i skiver, tar de i varm panne med smør og heller over litt soyasaus. Stekes til de er myke :jupp:


#8

Millen sa for siden:

Vi skal teste salmaburger i hamburgerbrød i morgen så kan rapportere da.



#10

millact sa for siden:

Forleden hadde vi stekt salmalaks i tacolefser med grønt til. Det var godt.


#11

Hyacinth sa for siden:

Vår fast food: Stek laksestykker raskt i panne, hell over teriyakisaus. Voila! :værsågod:

Serveres for eksempel i grove tortillalefser med mangosalat, avokado og andre oppkuttede rå grønnsaker.


#12

Eia sa for siden:

Vi går for god, gammeldags fiskegrateng, i tillegg til laksewraps og kokt torsk (der restene blir til nevnte grateng). Noen ganger fiskesuppe, og noen ganger fiskeboller i hvit saus.


#13

Niobe sa for siden:

Takk, det er jo hverdags-overkommelig!

Ja, det er barnas favoritt. Jeg kan anbefale meksikansk bønnestuing til. Ekstra godt siden jeg ikke spiser tacolefser.


#14

Elise sa for siden:

Ovnsstekte laksefileter og stekte grønnsaker. Vi bruker de ferdige wok-pakkene fra butikken, enten de i salatskapet eller frysedisken. Ris ved siden. Valgfri saus, vi setter frem soyasaus, sursøt saus og bearnaise, alt på flaske.

Findus sin fish'n'crisp, pommes frites og salat.



#16

Millen sa for siden:

Vi bruker også disse sprøbakte fiskefilet fra Matlyst ( fra frysedisken) med fries og ertepure til. Ungene elsker det.


#17

Einhyrningur sa for siden:

Vi spiste saltfiskball med bacon, samt potet og grønnsaker, her en dag. En gammel slager.


#18

Neket sa for siden:

Sushi-bowl. Kok ris, ha i bolle med salmalaks (rå), soyasaus, avokado, og det man måtte ha av grønnsaker. Snadder!


#19

Niobe sa for siden:

Det er nød-fiskemiddagen vår, sånn hvis alt annet, eh, faller i fisk. :o

Saltfiskball har jeg aldri smakt, tror jeg? Ser ut som komler, men med fisk? :confused:


#20

Che sa for siden:

400 gr. frossen eller fersk fiskefilet - torsk, sei eller breiflabb

Hvetemel

1 løk

En rød paprika

Bacon

Et beger crème fraiche/seterrømme

Salt og pepper

Smør til steking.

Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i ei ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.

Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger Crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.

Server med poteter eller ris, etter smak og behag.

Denne er kjempegod.(min mors oppskrift. Denne er til 2-3 pers)


#21

Einhyrningur sa for siden:

Ja. Det er flere typer ball med fisk. Med potet og bacon er det godt.


#22

Niobe sa for siden:

Ah, det var en perfekt hverdagsoppskrift! Takk!




#25

apan sa for siden:

Fiskesuppa til Rema1000 som er ferdig i poser har slått an her, vi tilsetter sei, torsk eller laks alt ettersom. Ikke akkurat fra grunnen, men veldig enkel og god på en travel dag.


#26

millact sa for siden:

Det må testes! Jeg hadde chilisaus på min for å få litt mer smak.


#27

Turban Smukk sa for siden:

Henger her for inspirasjon.

Jeg var så heldig å få en diger krukke hjemmelaget, vegansk kimchi, så i det siste har det vært mye fisk/fiskekaker, ris, grønnsaker og kimchi. Men jeg tror ikke jeg kommer til å lage kimchi selv med det første.

For en del år siden fikk jeg en oppskrift på linsesalat som er god til laks. Jeg ovnsbaker oftest laks med olje, salt, pepper og enten sitronskiver eller sitronsaft og -skall. Serveres med linsesalaten og rømme/matyoghurt/gresk yoghurt/Creme fraiche

Linsesalat til 2-3 personer:

2 dl Puy-linser (Fås på Meny, bl.a)
1/4 presset sitron
1 stor ts fransk sennep
3 ss extra virgin olivenolje
litt hvitløk, most med litt salt
salt og pepper
1/2 rødløk
3-4 hakkede tomater
1 stor bunt hakket bladpersille

Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og
ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de
varme linsene så snart de er ferdigkokte, og rør tilslutt inn persillen.
Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre.


#28

løve70 sa for siden:

Denne er veldig god - tror der kommer fra Trines matblogg:
Laks med kremet spinat og feta
Ingredienser:

600-700 gram laks, i biter (ca 4×4 cm)
1 løk, i tynne båter
2-4 fedd hvitløk, finhakket
200 gram spinat, renset og skylt
2-3 dl matfløte eller kremfløte
1 ts maisenna
100-200 gram fetaost, i terninger
en neve pinjekjerner, ristet
Pappardelle eller annen pasta, tilberedt etter anvisningen på pakken
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i jevnstore stykker og krydre med salt og pepper. Stek laksen i litt smør et par minutter på hver side, og legg den deretter i et ildfast fat.

Fres løken i litt smør, til den blir blank og myk. La hvitløken frese med de siste minuttene, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett spinaten (+ eventuelt litt mer smør/olje) og la den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløten, kok opp og tilsett eventuelt litt maisenna utrørt i et par spiseskjeer fløte. Tilsett fetaosten og smak til med salt og pepper. Hell spinatblandingen over laksen og stek formen ved 180 grader i ca 20 minutter, til fisken er passe stekt.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og strø dem over retten rett før servering.


#29

Acino sa for siden:

Har nok ikke så mye spennende men iallfall middager herfra:

Grove (eller hjemmelagde) fiskekaker med stekt løk, grønnsaker og poteter

Fiskekaker i brun saus med kålstuing og poteter

Fiskepudding/fiskeboller i hvit saus med løk og grønnsaker i sausen, gulerøtter og poteter til

Bakt laks i ovnen med sitron, salt, peppermix og urter på, agurksalat og eller blomkålpure til pluss kokte poteter eller båtpoteter i ovnen

Torsk, poteter, gulerøtter, smør og flatbrød

Seibiff, poteter, råkost

Stekt fiskepudding og løk på skiver

Panert fisk i ovnen med poteter og salat

Panert fisk i ovnen med pommes-frites og erter

Fiskegrateng, poteter, grønnsaker

Røykt laks, eggerøre, grønt og brød

Det var det jeg kom på, ikke så veldig nytt og variert ser jeg :humre:


#30

Polyanna sa for siden:

En god gammal oppskrift jeg skal vekke til live igjen er torsk og tomatskiver lagt annenhver, med sitron, smør, salt og pepper, bakt i ovn. Utrolig lettvint.

Og takk for tråden! Spiser for lite hvit fisk og for kjedelig laks!


#31

Charlie sa for siden:

Før brukte vi mye hjemmelagde fiskenuggets. Skjær ønsket fisk i nugget- biter, vendes i mel, eggeblanding og det du vil ha til krisp (pankomel, knust cornflakes, knust tacoskjell...) stekes i panna.

Til det bruker vi en dip av lettrømme og søt chilisaus, og ved siden av varierer det litt, oftest ris eller stekte poteter i en variant, ovnsbakte grønnsaker el.l.

Sausen vi foretrekker er en vi kjøper på innvandrerbutikk (de pleier å ha den overalt), som heter Pantai norasingh Sweet chilisauce for chicken. Den er litt søt og absolutt chili, men litt rundere. Det er mye gult i designet og et lite bilde av en mann. :jupp:

Wok med laks er også raskt og godt. Grønnsaker og nudler.


#32

Tallulah sa for siden:

Her skal jeg henge litt også, tror jeg. I dag skal vi ha fiskekaker i burgerbrød med ovnsbakte potetbåter. Bruker nok en pestorest på potetene, og serverer med kjappsylta rødløk, guacamole, ruccola og pico de gallo. Samt skiver med agurk og tomat for dem som vil ha det mer tradd. :knegg:

Ellers har jeg superkjapp fiskecurry jeg ofte bruker:
Fileter av hvit fisk (kan være frosne om de er tynne) legges i ildfast form og krydres litt med salt, pepper og evt. fersk chili og revet ingefær. Press saften av en hel lime over. Fres opp wok-grønnsaker raskt og heller over en boks kokosmelk, og så mange skjeer med rød currypaste som du syns du trenger, bland sammen og hell over fisken. Inn i ovnen på 175 og stek til fisken er gjennomstekt. Tiden varierer på tykkelsen av fisken og om den er frossen, men rundt 30 min, kanskje. Serveres med ris.


#33

Taien sa for siden:

Er er ungene glad i fiskeform.
1-2 blokker med sei/torsk (alt etter hvor mange dere er i familien, og hva dere liker.)
Poteter
Gulrøtter
Purre
Smør

Skjær potetene og gulrøttene i skiver og forkok til Møre (dette minsker tiden i ovnen).
Legg litt smør i bunnen av en ildfast form.
Skjær fiskeblokken/e i skiver, og legg lagvis med potet/gulrot. (Start med potetene)
Mellom hvert lag strør du litt salt og purre.
Avslutt med fisk og strø godt med purre på toppen og noen klatter med smør.
Dekk med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 220 grader. Du kan ta av folien om det tar for lang tid (men når potetene og gulrøttene er forkokte tar det ikke mer enn ca 20 min.


#34

Geitrams sa for siden:

Jeg vokste opp med fisk fem dager i uka, og det gikk mye i enkle, tradisjonelle fiskeretter som lettsaltet torsk, stekt sei med eller uten rømmesaus, fiskekaker, fiskeboller, fiskegrateng, boknafisk, lutefisk, skreimølje, røkt fisk, stekt kveite, mandelpanert uer og fiskepudding. I tillegg har du fiskepinner, fish'n chips, stekt og kokt laks, fiskesuppe, fiskegryte, bacalao, panert sei. Uendelige variasjoner!


#35

Niobe sa for siden:

Takk for mange gode tips! I dag laget jeg en hot fiskesuppe, av currrysaus jeg allerede hadde i fryseren. Jeg tinte den, hadde oppi en boks med lett kokosmelk, og en blokk med torsk. Veldig grei mandagsmiddag.

Men fiskemiddager fem dager i uken hadde jeg neppe fått til. Jeg synes det er vanskelig nok med tre. :sparke: Litt av problemet er at jeg selv blir inderlig lei de fiskemiddagene baran typisk liker. Jeg følte stekt laks vokste i munnen min en stund, selv om vi varierte tilbehøret aldri så mye. :gal:


#36

Hyacinth sa for siden:

Det jeg synes er vanskelig med fiskemiddager er at mange av oppskriftene, særlig med hvit fisk, inneholder en del rømme eller fløte. Det prøver jeg å unngå i størst mulig grad, men det er klart at der hever smaken. Jeg synes tre dl kremfløte er altfor mye fett i en hverdagsmiddag, særlig når det er en sånn alt-i-en-rett.

Forøvrig er jeg veldig glad i fisk og kunne glatt spist det nesten hver dag.


#37

Niobe sa for siden:

:nemlig: Det går en sjelden gang, men jeg tror ikke vi har en middag med fløte, rømme, etc mer enn én gang i måneden. Hvis så ofte.



#39

Che sa for siden:

en annen oppskrift som er ganske god er å legge fisk og purre og paprika lagvis (evt også mais, men det liker ikke jeg) - blande en boks rømme og en tube rekeost og hell over og stek i ovnen. - Kan og ha reker på toppen helt på slutten av steketiden. (de blir lett gummeaktige) Her må fisken helst være tint, for ellers bruker det innmari lang tid før fisken er gjennomkokt.....


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjør det så å si aldri. Men vi bruker litt drømmelett (den smaker rømme, i motsetning til kesam) som tilbehør til enkelte retter.

Smør bruker jeg også lite av i middager.


#41

Blå sa for siden:

Jeg laget den laksen med spinat (men uten feta) i dag og det var kjempegodt. Takk for inspirasjonen.



#43

Mei sa for siden:

Takket være denne tråden har vi hatt fire fiskemiddager denne uka (mot max 1 til vanlig). Det ble en veldig positiv overraskelse for alle. Tror jeg gjentar utfordringen/suksessen neste uke.

Denne uka så slik ut

  1. torsk i form med bacon og grønnsaker m/rømme over +potet
    2)fiskekaker og rotgrønnsaker på panne med rømmedressing
    3)stekt laks med mangosalat, rømme og spyastekt fenikkel +ris
    4)innbakt torsk med hollandaisesaus, rå grønnsaker i staver og søtpotetfries

Neste uke tror jeg blir;

  1. lettsaltet torsk m/bacon, eggesmør, potet og gulrot
  2. fiskeburger med stekt løk og stavgrønnsaker
  3. fisketaco m/laks
  4. torskecurry (Tallulah sin)


#45

Kahlan sa for siden:

Laksepasta:
Kok opp vann og tilsett tagliatelle pasta

I mens det koker lager du til sausen
Hakk opp en løk og stek blank i smør
Hell oppi en ca 3 dl kremfløte og kok til den er tykkere
ha opp ca 600 gram laks, i biter
salt og pepper etter smak
tilsett en boks tørkede erter så de blir varme mens laksen trekker ferdig

Enjoy. Stor favoritt blandt store og små.


#46

Niobe sa for siden:

Takk for alle tips! :lykkelig:

I dag skal vi ha laksewraps, med meksikansk bønnestuing og pico de gallo til. Jeg spiser ikke tortillas og rømme til, men det funker helt fint uten. Jeg krydrer laksen med hjemmelaget tacokrydder og limesaft.


#47

Toffskij sa for siden:

Vår laksepasta er sånn: Kok pasta (vi bruker også tagliatelle). Surr fire fedd hakket hvitløk og litt tørket chili i en blanding av olivenolje og smør. Stopp stekingen med ca. en dl hvitvin. Ha i en dl vann og en fiskebuljongterning. La koke til pastaen er nesten ferdig (fyll på med mer vann om det koker helt inn), ha i laksebiter og svisj dem rundt i sausen et minutts tid. Bland laks og saus i den helt nykokte, varme pastaen, laksen blir ferdigkokt av varmen fra pastaen. Ha i en haug hakket persille og en liten klatt smør, smak til med salt, pepper og noen splæsjer sitronsaft, bland godt og server med en gang.


#48

GinaK sa for siden:

Skal leses skikkelig. :)
Vi er dårlig på fiskemiddager men har de siste ukene hatt fiskekaker en gang i uka.
Fiskekaker, poteter og raspet gulrot + smør og det er utrolig godt.
Rotgrønnsaker fra pose i en form med laksebiter og litt smør her og der, og inn i ovnen en halvtime ble også veldig godt mottatt så det skal gjentas. Vi må ha mer poteter oppi da.

Vi har prøvd fiskeburger men det ble helt feil for oss. Forventer den burger`n og så smaker det bare rart. :o


#49

Niobe sa for siden:

I dag hadde vi torskenuggets med Sørlandschips-panering! Jeg burde brukt lettsaltet torsk for mer smak, for det ble mye mindre salt enn jeg trodde. Men paneringen var veldig sprø! Jeg skal prøve igjen, muligens med chips med både salt og pepper, eller kanskje paprika?


#50

Blåbær sa for siden:

Laks med kremet spinatsaus og pasta

Kok inn ca 1.5 dl eplejuice til halv mengde, ha i ett par never hakka fersk spinat eller noen kuber frossen spinat, litt finhakka brokkoli og en boks kremost med krydder eller urter. La dette koke noen minutter før vi kjører sausen med stavmikser og smaker til med sitronpepper. Serveres med ovnsbakt laks og pasta. For ekstra gr.saker så server med dampet brokkoli og sukkererter el aspargesbønner.

Laks med mangosalsa og ris

Stek laks i ildfast form med litt soyasaus og sesamfrø på toppen.
Finhakk en moden mango, en paprika, en halv agurk, en liten chili, 1 ts revet ingefær. Tilsett hakka koriader, 1 ss honning og 1 ss soyasaus.
Kok ris som vanlig.

Laks med cf-saus, steikte poteter og gr.saker

Dl laks i biter og stek i panne med litt soyasaus. Tilsett en halv boks creme fraiche og topp med finkakka basilikum. Del poteter i båter og kok i vann med 1-2 ts natron i 5 min. Vend så i litt olje, salt og pepper og stek gylne i ovnen. Vi bruker grønne grønnsaker til: brokkoli, sukkererter, aspargesbønner el asparges.


#51

Taien sa for siden:

Kan du skrive ned fremgangsmåte? Dette er noe jeg vil prøve.


#52

Niobe sa for siden:

Skjær torskefilet eller annen hvit fisk i passelige biter. Så visper du sammen et egg og har i en skål. I en annen skål har du mel. Og i en tredje skål har du finknust Sørlandschips. Ta en og en fiskebit og dypp først i mel, så i egg og så i chipsen. Legg på bakeplate med bakepapir. Stekes på ca 200 grader, tror kanskje i 10-15 minutt.

Som sagt så ble ikke saltsmaken på chipsen så tydelig som jeg hadde trodd. Kanskje lurt å salte og pepre fiskebitene først?


#53

millact sa for siden:

Hørtes nydelig ut.


#54

Pegasus sa for siden:

Plukkfisk er godt, og en fin måte å få brukt opp rester på. Elsket det som barn, men må med skam melde at jeg har ikke lagd det selv på sikkert tjue år.

Vi har hatt dilla på laks med blåskimmelost noen år nå. Snitt i midten av laksebiten, legg blåskimmelost i, og stek i ovnen. Himmelsk tilbehør er aspargesbønner stekt i panne, vær raus med hvitløken.


#55

Geitrams sa for siden:

Jeg har alltid salt og pepper i melblandingen. Sørlandschips var en ny vri, den må jeg teste ut. Mandelflak er også godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.