Vi skal arrangere femårsdag til helga, og jeg har tenkt å prøve ut et tips jeg fikk i en annen bursdagstråd en gang, nemlig å servere pizzasnurrer sammen med kakene. (I stedet for å servere saltmat først og bli sittende med masse kakerester, samt for å unngå svinekjøttproblematikk - det er flere som har begynt i bhg ganske nylig, der jeg er usikker på religiøs tilhørighet).
Så, jeg blir altså veldig glad for oppskrifter på verdens beste pizzasnurrer, helst med kjøttdeig. :vilha: (Tror faktisk jeg aldri har laget pizzasnurrer før. :sjokk:)
Tenker å lage deig og fyll dagen i forveien; deigen kan vel heve i kjøleskap over natten?
Skilpaddas pizzasnurr-oppskrift er kjempegod. Bare søk den opp her på FP. Du kan lage pizzasnurrene og fryse dem. De tiner fort i ovn.
Jeg må si at de to gangene jeg har vært i en barnebursdag hvor både mat og kaker ble servert samtidig, så var det ingen stor suksess. Bare kaos, der barna kastet seg over kakene, mens mødre prøvde å lokke i dem mat først.
Trikset er å sette fram maten først, og når de er godt i gang med å spise denne, så kan man begynne å sette fram kakene. :nikker: Vi har gjort det på denne måten flere ganger, og det fungerer utmerket.
Eventuelt kan man oppdra mødrene til å gi blaffen i om ungene spiser mat først - hallo, de er på fest! :digger:
Jeg har aldri brukt oppskrift på pizza eller pizzaboller...jeg bare lager en pizzadeig, kjevler, har på pizzasaus og kjøttdeig og ost og ruller og deler og steker.
Og en pizzadeig lager jeg altså av mel, salt, gjær og evt noe krydder, en skvett vann etter hvor stor deig jeg vil ha, en god klunk olje eller to eller tre avhengig av størrelsen, og altså mel til den "slipper bollen". Pizzasaus bruker jeg ferdige greier, så ikke noe oppskrift der, og kjøttdeigen bare steker jeg egentlig evt krydder med noe...
Vi setter frem pizzaboller og kaker sammen, men det er skoleselskap da nå for tiden så 1)ikke så mange mødre tilstede og 2) de fleste ungene velger faktisk bolle først og 3)jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hva de spiser...
Men lager, fryser, tiner i mikro, flere ved behov, alt ettersom. Og lager helst så mange at jeg har en pose i fryseren etterpå, finfint til matpakker
Det er sånn jeg tenker, fest er fest. :glis: Hadde det vært en hverdag rett etter barnehagen hadde jeg nok lagt litt mer i servering av "ordentlig" mat først, men dette er en lørdag, så jeg tenker at om foreldrene er livredde kakeoverspising, så gir de vel ungene lunsj før selskapet.