Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innspill til kakebalansen?

#1

Skilpadda sa for siden:

Vi skal ha en familiefeiring i helgen, og på søndag er familien invitert hjem til oss på kaffe og kaker. «Familien» er her alle foreldrene våre og et par onkler med partner, til sammen 6-8 personer i 70-åra, i tillegg til oss selv og broren min med kone og datter. Usikker på om søsteren til mannen også kommer med sine småbarn.

Jeg har ingen planer om et ekte nordnorsk kakebord. :hehehe: Men jeg liker jo å bake, og det er hyggelig med flere slags ting å servere.

Poden, som er den som skal feires, har bedt om den vanlige bursdags-sjokoladekaken vi pleier å lage til både ham og søskenbarna. Det er en barnevennlig kake med sjokoladesmørkrem.

Det kanskje beste han vet er kransekake, så jeg lager også kransekakestenger som jeg tenkte å dyppe i smeltet sjokolade. Jeg har tenkt å smøre noen rundstykker med godt pålegg også. Og så har jeg planer om å lage krumkaker med multekrem til, og så tenkte jeg å bake én ting til. Akkurat nå heller jeg til å lage en god hvetekringle på søndag morgen; det pleier folk å like, Poden er glad i sånt, og det som blir igjen kan dessuten fryses.

Men er det noen som har forslag til noe annet, kanskje med tanke på at ikke alle er like glad i de samme litt mektige tingene som Poden og meg? Et tips til en kake som dere selv ville … tja, ikke akkurat savne, men som dere ville satt pris på å få servert i tillegg til dette?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det høres ut som god balanse. Både sjokoladekake og kransekakestenger er ganske søtt og dessertaktig, mens hvetebakst er det mer "hold" i. Krumkakene gir noe krønsj, og kremen er jo fin for dem som liker sånt. Jeg syns ikke det mangler noe, og at det utgjør en god balanse. :nikker: Også går det an å ta små stykker av alt og få smakt på hele kakebordet uten å bli kvalm!


#3

millact sa for siden:

Dajm iskake er godt og kan lages på forhånd.


#4

Skilpadda sa for siden:

Iskake er egentlig en god idé, jeg lurte litt på en litt ostekakeaktig iskake med appelsin som jeg liker, for å få noe friskere - men vi har lagt opp til litt sånn «åpent hus», der folk kan komme på forskjellige tidspunkter, så jeg vil helst ha ting som kan stå fremme.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg ville kanskje laget en frisk ostekake i tillegg? Eller en fromasjkake?


#6

IzziCreo sa for siden:

Høres veldig deilig ut, synes jeg :nikker: Jeg tror kanskje jeg hadde gått for en god vaniljeis til, hvis du ønsker en enkel variant? Det er jo nydelig til både krumkaker og kransekake. Osteiskake er nydelig, men da blir den litt mer "selvstendig" enn vanlig is. Pavlova eller fruktsalat er også litt lett og passer godt sammen med resten synes jeg. Hvetekringle synes jeg var en god idé, da det er litt mer "mat" i enn det andre.


#7

Skilpadda sa for siden:

Takk for alle innspill og forslag. :) Jeg har enda et par dager til å tenke på, så jeg trenger ikke bestemme meg i kveld.


#8

safran sa for siden:

Jeg hadde smakt på alle kakene du sier du skal servere. :jupp: Og så kunne jeg ønsket meg en frisk kake, gjerne en ostekake.


#9

Pøblis sa for siden:

Jeg hadde nok også laget en frisk ostekake - med sitrus, tenker jeg. Da hadde alle i familien min blitt glade. :ja:


#10

Retz sa for siden:

Pavlova og makroner. Ev. en pai.


#11

zinatara sa for siden:

Noe med litt syre i for å balansere. Som pavlova med litt syrlige frukter, ostekake eller en litt syrlig fromasjkake.


#12

Teofelia sa for siden:

Jeg syns jo ikke du trenger mer, men hvis jeg skulle utvidet, ville jeg trolig gått for en ostekake av den litt syrlige sorten.


#13

Novla sa for siden:

Jeg synes ikke ostekake kan betegnes som friskt, uansett mengde sitrus eller syre. :p

Fromasjkake, eller pavlova med lite krem og masse frukt eller bær, er bedre forslag, synes jeg. :nikker:


#14

Nextlife sa for siden:

Om du skal ha ostekake så er pasjonsfrukt utrolig godt og friskt som smaksetter og evt gelèlokk.

Hvetebakst, der kan jeg enten anbefale krem.no sin bollefocaccia (jeg bruker vaniljekrem, bringebær og hakket mørk sjokolade i) eller snurrer med salt karamellsaus.


#15

Blå sa for siden:

Det høres nydelig ut. Om det var jeg som skulle komme så ville jeg heller hatt kringle enn ostekake, men det er jo smak og behag.

Om du vil ha noe friskt ville jeg like gjerne hatt litt frukt til. Druer og klementiner for eksempel.


#16

Sissel sa for siden:

Pavlova :nikker:

Vi skal også ha familieselskap i helga i anledning minstens 17 års dag, og skal servere lasagne med salat, boller/skoleboller (et must i vår familie), pavlova og sjokoladekake eller eplekake med is.


#17

Minerva sa for siden:

Vi skal også ha selskap til helgen, og etter koldtbord serveres det sjokoladekake og pavlova. Da blir det en mektig kake og en frisk. Elsker pavlova, og bunnen kan lages dager før. Så lager vi bare vaniljekrem og pynter med masse friske bær rett før den kommer på bordet.


#18

Ru sa for siden:

Ostekake. Det er ikke så søtt og mettende. :nemlig:

Pavlova er også et godt forslag, mtp. bær og marengs, men samtidig blir det kanskje litt mye kremgreier? :gruble.


#19

daffy sa for siden:

Høres deilig ut, og du "overleverer" til mine forventinger til kakeselskap hvis du lager alt dette.

Men siden du spør; Hvis du skal ha noe mer ville jeg helt klart gått for noe med god syre i. Frisk ostekake, sitronpai eller lignende.


#20

Skilpadda sa for siden:

Pavlova har jeg aldri laget, for hverken Poden eller faren hans takler marengs, og Poden liker generelt ikke krem. :knegg:

Kanskje jeg skal satse på is likevel, og ha litt fruktsalat eller bær ved siden av? Han som ikke liker krem vil sikkert synes is er fint til både krumkakene og kransekakestengene, og de som liker litt friskere greier kan spise bær og frukt med is til.


#21

Ru sa for siden:

Høres ut som en god plan. :nemlig:


#22

emm sa for siden:

Is og bær synes jeg høres veldig godt ut, som du sier har du jo krumkaker også, og det passer også godt til! :jupp:
Og du har et bein ut i det nordnorske kakebordet så langt! :nemlig: Dette hørtes veldig bra ut alt sammen.


#23

Polyanna sa for siden:

Jeg er i utgangspunktet ikke noe kakemenneske, men jeg liker gjærbakst, så kringle er godt! (Jeg ville blitt veldig lei meg om de hadde ødelagt den med nøtter/mandler/marsipanaktige ting, da, så ikke gjør det. :knegg: )

Og noe syrlig hadde jeg satt pris på!


#24

Tallulah sa for siden:

Ja, det høres ut som en god idé! Jeg blir alltid glad når noen har tatt seg tid til en fruktsalat. :hjerter:

Åh, en kringlevenn! :elsker: Helt enig!


#25

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes mandelfyll er kjempegodt, men siden jeg lager kransekakestenger, tenkte jeg å ikke ha det som kringlefyll også. (Siden det jo kanskje finnes noen merkelige folk som ikke liker sånt. :knegg: ) Det blir nok kanelbollefyll i stedet. Hvis jeg ikke skal prøve bollefocacciaen som Nextlife tipset om, med vaniljekrem eller noe - femtenåringen skal få lov til å bestemme (og da blir det antagelig kanel).


#26

Nextlife sa for siden:

Bollefocacciaen er supergod med kanel/sukker smør (rør sammen og dytt klumper nedi deigen) og gjerne med eplesyltetøy i lag med.


#27

Karamell sa for siden:

Kringle er kjempegodt. Med kanelbollefyll og glasur av enten vanlig melisglasur eller ostekremglasur (som på gulrotkake).


#28

Tallulah sa for siden:

Lurer på om jeg skal bake en kanelbollekringe selv. :gruble:


#29

Nextlife sa for siden:

Jeg fikk også trang til søt gjærbakst nå. :jupp:


#30

GinaK sa for siden:

Vi pleier å servere middag så derfor har vi aldri hvetebakst i bursdager men om du skal ha et kakebord med litt mettende mat og har tid til å bake hvetebakst
så ville jeg også laget bollefoccacia med vaniljekrem og litt blåbær og bringebær på. Tror det er på Godt.no som det ligger en fin oppskrift.
På bloggen til Franceskas verden ligger det en type som er laget som kanelsnurr, men med vaniljekrem inni isteden. Nam.

Men om han liker kransekake, liker han suksessterte? Den kan fryses og tas frem kvelden før.
Gulrotkake er også litt mer mat i.


#31

frukt sa for siden:

En frisk ostekake eller fromasj på nøttebunn. Bringebærfromasj på nøttebunn er min favoritt.


#32

Polyanna sa for siden:

Enda mer nøttebunngreier?! :gaah:

(Neida. :humre: )


#33

Nessie sa for siden:

Fruktsalat og is er jo en fin ting :jupp:
Eller lunken eplekake.


#34

emm sa for siden:

Jeg har plass til kringle etter en stor middag. :knegg:


#35

gnuri sa for siden:

Har du oppskrift? :vilha:


#36

him sa for siden:

Noe syrlig. Sitronfromasj eller key lime pai, kanskje? (Eventuell syrlig drikke)


#37

Nextlife sa for siden:

www.krem.no/hjem/bollefocaccia-med-kanel-sukker-og-vaniljekrem

Kan varieres i det uendelige.

I stedetfor å smelte smør og ha i sukker og kanel og ha oppå deigen rører jeg sammen dette og tar litt på ei skje og dytter nedi deigen.
I oppskriften bruker hun vaniljekrem, men jeg bruker eplesyltetøy.


#38

Esme sa for siden:

Oh! Hva med en croquembouche?
Kan jo alltids fylle med sitronfyll? På en nøttebunn? :knegg:


#39

Skilpadda sa for siden:

Prøver du å finne noe som er mest mulig komplisert for meg, og som færrest mulig vil spise, Esme? :knegg: I så fall tror jeg jeg må ha krem på også.


#40

Ru sa for siden:

Jeg tror egentlig hun tilbyr seg å bake. :nikker:


#41

frukt sa for siden:

I tilfelle noen har med seg kjæleekornet. :jupp:


#42

Nessie sa for siden:

Nøttebunn :elsker:


#43

Fakse sa for siden:

Litt som en bieffekt av en gjest med selvpålagt sukkerforbud hadde vi i forrige familieselskap frukt og bær i tillegg til kakene. Satte også frem blandede nøtter (det var det ekornet...) og disse dadlene med lakrispulver som coop har hatt en stund nå. Utrolig populært både hos dem som spiste kaker og hos dem som ikke gjorde det. Vi pleier i tillegg å ha saltstenger eller noe annet salt på bordet.


#44

Nessie sa for siden:

Ost og kjeks er også en slager på kakebord. :jupp:


#45

Nextlife sa for siden:

:o
Har en på gang her nå :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.