Skal servere taco til ca. 40 personer (flest voksne, noen få barn) om en stund. Veeeldig usikker på mengdene her, jeg er ikke noe flink på sånt. Men tenker heller for mye enn for lite, rester er bare et pluss da de kan serveres senere på kvelden eller pakkes ned og tas med hjem av oss eller gjester.
Noen her som er flinke på mengdeberegning og kan hjelpe meg med sånn ca. hvor mye av hva? Jeg serverer to typer "kjøtt" (Vegme pulled og Vegme kjøttdeig) og der har jeg tenkt å kjøpe inn 8-10 kg av hver. Det bør vel holde i massevis, og der har jeg tenkt at jeg ønsker å ha rester igjen.
8-10 kg kjøtt tror jeg holder, ja. 200 gr pr hode skulle være greit?
Så er det tilbehør. Hvis hver person spiser 1/4 av hver grønnsak, blir det f.eks 10 paprikaer, 10 agurker osv. Litt mindre med spesielle ting som løk, jalapenjo osv.
Ja, er du helt sprø? :eek:
Tenk en kjøttdeigpakke pr 4stk og gang opp derifra.
Ville heller tenkt litt mer på det andre tilbehøret..
2 lefser til hver pluss en ekstra det du vet det et en storspiller, 1 agurk på 8p, 1 maisboks på 8 osv.
1 maisboks på 8 er vel litt lite, her i huset ryker en maisboks per 2. person omtrent, men det er jo individuelt. Det er i hvert fall uhyre viktig at det er for mye heller enn for lite, så jeg tar litt godt i når jeg handler inn, tenker jeg. :)
Tacokjøtt er jo veldig snopt å fryse så det ville jeg ikke tenkt på.
Kjøp så mye du vil og frys resten. Her spiser 6 stk drøyt 1 kg kjøttdeig. 1,5 agurk. 600g ost. 2-3 tomater, en spisspaprika, 1/4 løk, et glass saus, 1,5 beger rømme og et salathode Tacorester er jo digg.
4 på en kjøttdeigpakke? :sjokk: Ungene og jeg, altså tre voksne, må ha to pakker. Da får vi gjerne ca 1/2 pakke til overs. I praksis altså en kjøttdeigpakke pr 2 stk. Vi er nok noe storspiste, men 4 på en pakke blir jo utrolig småspist.
Vi fem spiser taco av én kjøttdeigpakke og vi er ikke småspiste, så jeg synes å beregne fire per pakke høres greit ut. Hvor mye kjøttdeig som går avhenger jo også av hva man ellers spiser på tacoen. I tillegg til kjøtt har vi på både ost, salat, tomat, agurk, mais, paprika og avocado og da begrenser mengden kjøtt seg automatisk. Er man av typen som bare har kjøttdeig og maks et par ting til skjønner jeg godt at det går mye kjøtt.
Jeg fatter ikke hvordan det går an. :nemlig: Vi har massevis på i tillegg til kjøttdeigen - i hvert fall alt det du ramser opp. Det går store mengder kjøttdeig likevel.
Jeg tipper at du har tenkt å lage litt godt tilbehør, uke bare den klassiKe norske tacoen? Det metter jo godt. Bønnestuing, ulike salsaer osv. Syltet rødløk er knallgodt.
Spørs jo en del på hvor storspiste man og ungene er også. Altså, med mindre vi har en pakke bønner som mannen sper kjøttdeigen 50/50 med og vi andre i større eller mindre grad smaker på, så lager vi av to pakker kjøttdeig til vår familie på fem. Da har vi rester, men en pakke er for lite og restene går på pizza dagen etter :)
Da er vi to voksne og en unge som spiser mye og en unge som spiser litt og ei lita som bare får ei t-skje kjøtt omtrent. Eldtemann stapper lefsene sine så fulle at han ikke har sjangs på å lukke dem somregel.
Men rester av kjøtt eller "kjøtt" hadde jeg ikke bekymret meg for, ei helle rester av ost (eller "ost"?), men oppskåret salat og grønnsaker etv er jo noe som ikke holder seg like lenge/kan fryses da
Dette med mengde tacokjøtt er en tilbakevendende forumdiskusjon. Vi får rester av kjøttet når vi bruker 400 g karbonadedeig fordelt på 4 personer. Men vi har mye annet også. Men av mengdene dere andre beskriver, så fremstår vi som småspiste ... det har jeg aldri tenkt over at vi er (eller - jeg er småspist siden jeg er vektoperert, men de tre andre spiser da ganske mye? :vetikke: )
Det skjedde en gang at all kjøttdeigen ble spist, så da lagde jeg to neste gang. Vel, det var sikkert 1.5 pakke igjen . Så da bestemte jeg meg for at en fikk holde. Vi blir mett nok.
Jeg er mest sjokkert over at 8 stykker skal dele en maisboks. Vi bruker 1,5 og vi er to voksne og en 7-åring.
Forøvrig kan ikke kjøttdeig og kjøttdeig-erstatning sammenliknes i vekt. 400 gram kjøttdeigerstatning er mye mer mat enn 400 gram kjøttdeig. Vi bruker rundt 150-200 gram kjøttdeigerstatning når vi lager taco, men da vi måtte bruke opp en pakke kjøttdeig som noen gjester satt igjen i kjøleskapet vårt, gikk nesten hele pakken til oss 3.
Vi får alltid en god del rester av 400 gram kyllingkjøttdeig, men spiser lett opp 400 gram kjøttdeig. Det ser ikke ut som det er 400 gram etter steking, for å si det sånn!
Hos oss holder det i massevis med 400 gram kjøttdeig til oss fire, og ungene elsker taco, så de spiser mye. Men vi kutter alltid opp en paprika og en rødløk og steker det sammen med kjøttet, da blir det mye mer mat. Og så har vi i en boks mais til slutt. Da holder det til fredagsmiddag for fire + lørdagslunsj for ungene.
Til 40 pax ville jeg beregnet:
200g kjøtterstatning x 40= 8 kg
100g mais x 40= 4kg
50 g tomat x 40 = 2kg
50 g agurk x 40 =2 kg
75 g salat x 40= 3 kg
30 g paprika X 40=1,2 kg
75 g ost x 40= 3 kg
2 lefser x 40 = 80 lefser. /Her ville jeg personlig brukt de bittesmå lefsene og hatt 4 pr. pers, de er mye mer sjarmerende å servere og å spise.
15 avokado til guacamole
10 rødløk tll sylting
5 rødløk til finhakket, rå
Salsa (ferdigkjøpt 4-5 glass, hjemmelaget 1,5 liter f. eks pico de gallo
Tillegg ville jeg hatt noen tacoskjell eller tubs, samt en bolle maischips.
Rømme i massevis, kanskje 15-20 bokser.
Lagt til: Med denne mengden vil du ha mer enn 700 g mat pr.pax, og det er de aller færreste som spiser så mye, så det er rikelig.
Ang. mengde hos en selv, så spiser jeg taco nesten hver eneste fredag, og favoritten er små lefser med rosastekt entrecote i tynne skiver.
Da spiser jeg 2 sånne bittesmå lefser, 50 g entrecote, en neve salat, guacamole, 10-15 ringer syltet rødløk og et par ss rømme.
Jeg bruker ikke ost på.
Vi bruker 400 g kyllingkjøtt til 3 som spiser som voksne. Det er stort sett litt kjøtt igjen, men vi spiser da i tillegg omtrent 1,5 bokser bønner og 2 avocado og en del ost, i tillegg til grønnsaker, som ikke metter like mye. Jeg synes bønnestuing er nesten best i taco, så jeg lager alltid det av en boks røde bønner, og Poden liker tomatbønner og spiser en god del av det.
Jeg skal lage bønnestuing også ja, og kanskje hjemmelaget salsa (og guacamole, selvsagt). Noen har cøliaki så vi vurderte å lage alle maislefsene selv av Masa harina (det gjør vi alltid hjemme) men vi får ikke tid til det så vi kjøper inn Old El Paso sine (som vi vet er gode og som gjestene liker) og ellers vanlige til de øvrige gjestene, samt chips, skjell og tubs. Tror kanskje det holder med 10 kg "kjøtt" totalt da, men jeg bestiller 12 så har jeg litt å gå på, tar med resten hjem. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.