Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødvarer uten mel og smør

#1

Heidi sa for siden:

Hvis noen har noen godbiter av oppskrifter å dele med meg, så blir jeg glad. Skal bake til ei venninne som ikke tåler kumelk og hvetemel. Å bake uten kumelk og smør er lett, men hva med hvetemel?

:confused:


#2

Harriet Vane sa for siden:

Jeg anbefaler allergisøket på matoppskrift.no.

Banan og valnøttbrød
INGREDIENSER:

5 modne bananer
5 egg
1,2 dl olivenolje
1,8 dl brunt sukker
2 ts bakepulver
5-600 g brunt ris mel
2,5 dl hakkede valnøtter

FREMGANGSMÅTE:

Mos bananene og ha i eggene. Miks sammen. Ha i olje og sukker og bland godt. Så blander du inn nøtter, bakepulver og justerer tykkelsen på deigen med melet. Skal være litt tykkere enn kakedeig. Olje en stor brød form og hell i deigen. Varm opp ovnen til 170°C og stek i ca 50-60 minutter. Kjøl ned og server. Kan fryses.

Glutenfrie baguetter
INGREDIENSER:

6 dl vann
50 g gjær
2 ts fiber Husk
200 g smør romvarmt
3 ts salt
1 kg Finax glutenfri melemix
2,5 dl potetmel

Pensles med 1 egg.FREMGANGSMÅTE:

Smuldre gjæren og ha i lunkent vann. Tilsett fiberhusk og rør til gjæren er oppløst.
Ha i smøret og de andre ingrediensene. Elt til jevn deig. Bruk gjerne eltemaskin.
Ha deigen på bakebordet og arbeid til 12 emner. Formes som baguetter. Has på plate med bakepapir. Sett til heving i ca 1 time tildekket.
Lag noen snitt i baguettene, pensle med egg og stek ved 250 grader i ca 10 minutter i midten av ovnen.

Glutenfrie lyse rundstykker

INGREDIENSER:

6-8 dl TORO Glutenfri lys melblanding
½ pk. gjær
½ ts salt
½ ts bakepulver
5 ss smeltet smør / olje
3 dl vann

Evt. for bedre bakeevne:
1 ss fiberhusk blandes med ½ dl vann og svelles 1 min. Røres inn med væsken.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland det tørre.
  2. Løs gjæren i væsken (37°C) og bland godt i mikser.
  3. Deigen kan lages så løs at den settes på plate med skje.
  4. Tilsettes mer Lys Brødblanding kan de trilles ut.
  5. Heves 2 x 20 min.
  6. Pensl med vann / melk / egg.
  7. Stekes i ca. 10 min. v/250°C.

#3

Polkadot sa for siden:

Bytt ut hvetemelet med spelt. Med mindre hun har glutenallergi, da.


#4

Heidi sa for siden:

Tusen hjertelig takk for gode tips. Innbilte meg at spelt var grovere enn hvetemel, og at brødvarene derfor ville "falle sammen". Jeg hater moset brødvarer. :rolleyes:

Printer ut


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.