Har bestemt meg for pai av ett eller annet slag, ellers er jeg blank. Når går brunsj over i lunsj forresten? Tenkte å invitere til 12-13-tiden. Må uansett ha mye forskjellig på bordet. Hva ville dere likt å få servert? Forslag anyone?
Jeg blir glad for salat/pastasalat. Og suppe, når jeg kan spise det. 12-13 tiden er det utvilsomt lunsj. Brunsj er jo mellom frokost og lunsj, og senest kl 11, vil jeg si.
Vi pleier å ha litt lettvint småvarmt, for eksempel en pai, eller et fat karbonader på lunk i ovnen, og så alminnelig pålegg med diverse grønt oppskåret som passer. Litt ost, kjøttpålegg, agurk/paprika/tomat, løk hvis karbis, majones... Kokte egg med eggedeler, eller røkelaks og eggerøre. Litt godt syltetøy er det alltid noen som har lyst på. Så smører folk det de vil ha selv. Kaffe, te, en kanne saft, en flaske vann.
Fra 12 kaller jeg det nok lunsj.
Hvis man gjerne vil gjøre litt ut av det - og helst så det er klart på forhånd -en god, svensk smørgåstårta. Bør lages i forveien, så den kan trekke. Kan enten skjære opp ferdigkjøpt brød, eller - det gjør jeg - bake en loff i en springform og skjære den opp som en bløtkake før du fyller den. Selve brødet steker jeg gjerne i god tid på forhånd, lar avkjøle, legger matpapir mellom lagene og stapper i frysen. Da er den lett å ta opp og tine dagen før, og fylles i en fart. Særlig barn elsker å få brødskiva si som en kake... :ja:
Hvis det er brunsj, er det før lunsjtid. Ca. kl 11 vil jeg si. Til en brunsj får man det man ellers ville fått til en ekstra god frokost, pluss et par mer spennende ting, varme eller kalde. Er det senere, er det lunsj. Da dropper man det typiske frokostpålegget etc.
Gul ostekake eller gulrotkake er hyggelig til en påskebrunsj/lunsj. Eggesalat likeså. Evt. rester av lammelår med noe tilbehør. Det er i alle fall sånne retter som gjør det hele litt mer påskete.