Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskelam

#1

GinaK sa for siden:

Vi har ikke hatt lam på årevis. Litt fordi vi vanligvis er så mange til bords og da utgår lammelår.

I år skal stedatter med familien til fjells så da skal vi ha litt tidlig påskemat med de. Og siden vi bare blir 7 så lurte jeg på å prøve lam igjen.

Hvilken lammerett skal dere lage i påsken?
Dersom lammelår, hvor stort kjøper man siden det er endel ben som går bort.
Tilbehør da? Ovnsstekte rotgrønnskaker kanskje?
Tips ønskes. :vilha:


#2

millact sa for siden:

Hadde lam på onsdag, seks stk. Hadde kjøpt to steker uten ben på rundt 2,4 kg tilsammen. Ble veldig, veldig godt. Hadde båtpoteter, løk og gulerøtter i formen den siste halvtimen og kokte poteter og andre grønnsaker i tillegg. Laget saus av kraft fra lammet og fløte.


#3

Pesten sa for siden:

Her blir det pinnekjøtt på søndag.


#4

Trinity sa for siden:

Pinnekjøtt i går og fårikål i dag.


#5

Guava sa for siden:

I går ble det lammegryte, couscous og mint-dressing.



#7

GinaK sa for siden:

Vi hadde lammelår på torsdag. Ble overraskende godt og det var ikke smak av den typiske lammesmaken heller. Kjøpte rett over 3kg og stekte den på lav varme.
Hadde rotgrønnsaker, fløtegratinerte poteter og saus til. Restene blir til lammegryte i kveld. Tok vare på resten av kraften så det blir bra fyldig gryte med potetmos.


#8

Taien sa for siden:

Vi hadde lammelår i går. 5 stk til bords hvor av tre storspisere (de elsker lam) og låret var på mellom 2,5 og 3 kg. Det er mer igjen.

Jeg snittet lommer i kjøttet og stakk inn hvitløksfedd, frisk rosmarin og timian ett døgn før steking. Og gned låret inn med maldonsalt og ferskkvernet pepper. Da det skulle stekes, penslet jeg med smør og la det inn i forvarmet ovn (først på 200 grader, der det sto i et kvarter, så åpnet jeg døren og senket temperatur til 125 grader, og der sto det ca 4 timer. ) Jeg lot låret hvile innpakket i folie på benken, nesten en time. Det smakte himmelsk!!!


#9

Taien sa for siden:

I morgen står det pinnekjøtt på menyen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.