Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal vi snakke om Heimebane?

#1

Tallulah sa for siden:

Det hadde dere ikke ventet dere, at jeg starter en fotballserietråd? :knegg:

Jeg syns faktisk den er veldig bra! gode skuespillerprestasjoner, og jeg kom faktisk ganske fort over trøndersken til Ane Dahl Torp.

Flere som følger med?


#2

Bluen sa for siden:

Her følger hele (fotballidiot)familien med, og vi koser oss. :jupp:


#3

zinatara sa for siden:

Jeg sliter litt med lokale dialekter og en del ting som blir feil ellers. Som at de dro på sletta og spilte fotball, man ville aldri kallt et sted sletta her. Og rud er heller ikke vanlig i stedsnavn. Men det er jo litt moro å se lokale statister og steder man kjenner igjen. Og flire av en joggetur som foregår på steder flere mil fra hverandre.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, sikkert de samme greiene som jeg fikk litt fnatt av i "En natt". :humre.

I Ulsteinvik er jeg ikke like lokalkjent, akkurat.


#5

Millen sa for siden:

Mannen, 12 - åringen og jeg ser etter hennes ønske, men har ikke kommet lenger enn episode 1... ser mer etter påske.


#6

Pelle sa for siden:

Konnerud, Kirkerud, Rud, Reverud

:hjelpsom;


#7

Malama sa for siden:

Men her i området heter det vik. Eller nes. Eller strand. Eller våg.


#8

LaBanga sa for siden:

Jeg synes også den er veldig bra! Både Ane Dahl Torp og John Carew gjør det veldig bra. Og siste episode var faktisk spennende, selv om hele episoden var en fotballkamp, men det skjedde jo så mye simultant, at det allikevel var spennende.

Var det ikke på lørdagsrevyen de intervjuet en "ekte" kvinnelig fotballtrener på internasjonalt nivå som også var trønder? Jeg hørte bare stemmen før jeg så innslaget, og da trodde jeg faktisk at det var Ane Dahl Torp som snakket og så tenkte jeg det var litt rart at hun snakket Heimebane-dialekta i et innslag på Dagsrevyen... Men så var det jo ikke henne. Hun må da ha lært dialekta av henne?


#9

ingling sa for siden:

Jeg liker den veldig godt! Reagerer også litt på småfeil i dialekt og stedsnavn, men ikke nok til at det ødelegger. Jeg er ikke spesielt opptatt av fotball, men synes det er veldig godt laget rett og slett.


#10

Blondie sa for siden:

Jeg har bare sett første episode, men tenker å fortsette. Synes det er bra at det satses på norsk.


#11

ingling sa for siden:

Hun mente nok at det ikke er vanlig på Vestlandet. Som Malama sier, der går det mer i nes og våg og vik og slikt.


#12

Gri sa for siden:

Vi følger med og liker den godt. Borna er med som statistar, og eldstejenta er «pølsejenta» som serverte svinemår og vaffel i forrige episode, så vi må følge med om vi ser dei også då.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg er jo relativt fotballinteressert og spesielt opptatt av (manglende) likestilling i norsk fotball. Så jeg følger spesielt godt med.

John Carew er langt bedre enn fryktet. Og jeg gjetter at Ane Dahl Torp får dialektkorreksjoner av faren sin. :knegg:#15

tink sa for siden:

Vi nikoser oss med serien hjemme hos oss, selv om jeg får kjeft av mannen når jeg avslører hvor ufattelig lite fotball jeg har sett...

Som utflytta Trondhjemmer er jeg faktisk imponert over Ane Dahl Torp og dialekta, selv om det knekker litt innimellom. Damen som fikk innslag på Dagsrevyen er ikke trener, men styreleder i RBK. Det er nok ikke dårlig det heller.


#16

Anne C sa for siden:

Mannen og yngste ser på den, jeg blir passiv seer fra sidelinja. (Jeg og eldste kunne ikke brydd oss mindre om fotball.)


#17

Pasta sa for siden:

Jeg prøvde en episode, men døde av dialekten hennes og klarte ikke å følge med videre.


#18

My sa for siden:

:nikker: Tove Moe Dyrhaug (btw mor til skiløper Niklas Dyrhaug). Men hun er daglig leder, ikke styreleder (det er det Ivar Koteng som er).

Vi har jo også hatt kvinnelig generalsekretær i Norges Fotballforbund :nemlig: (selvsagt også hun fra Trondheim :knegg: ).


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg bryr meg heller ikke om fotball, men serien handler jo egentlig ikke om det. Det er menneskelige relasjoner, maktspill, intriger og det å være kvinne i et mannsdominert miljø.


#20

tink sa for siden:

Som sagt, jeg har fulgt latterlig lite med på fotball. :sparke:

Sprang coopertesten på Lerkendal på vgs, første gang jeg var på kamp var for å være med mannen som heier på Brann. Det var jo interessant.


#21

tink sa for siden:

Enig, jeg bryr meg heller ikke om fotballen. Med et er rikelig med drama og intriger. Og dersom jeg klarer å sette meg ned og se på noe form for sport, hender det at jeg klarer å leve meg inn i spillet eller løpet. Blir jo glad når Norge vinner et skiløp liksom. Forskjellen er at jeg ikke tenker på det ellers, og ikke alltid egentlig forstår hva som skjer på banen da jeg ikke kan regler og diverse.


#22

Nessie sa for siden:

:jupp:
Sett kun første her og, men har plan om å få sett resten også. Jeg var spent på trønder-Ane jeg og, men synes det var greit i grunn. ;)


#23

Anne C sa for siden:

Men så lenge det er et fotballmiljø så gjør det at jeg ikke har noen interesse av å se på det. Det blir som en bok som ikke fenger meg med en gang, den blir ikke lest.


#24

Tangerine sa for siden:

Heimebana vår! :hjerter: Jeg bor veldig like ved, for å si det sånn. Så nå vet dere hvor jeg bor. Om dere vil ha «omvisning» er det bare å si fra. :jupp:

Synest serien ikke er så verst selv om jeg merker at dialektene ikke er helg korrekte (men det skal jo en del til). Elser Ane Dahl Torp, og er overrasket over at Carew heller ikke var så verst. :)


#25

Magica sa for siden:

Samme her. Og dette er jo i fylket mitt så jeg er litt patriot. :)
Snakket med rektor ved VGS og hun var ikke like superbegeistra som meg, siden innspillingscrewet visstnok hevet seg over det meste av skole og kommanderte skolen til å "send ned 30 elever NÅ" og den stilen der. :knegg:


#26

Tussa sa for siden:

Når både Ulsteinvik og fotball er i samme serie så ser vi sjølvsagt på :hjerter: Eg blir så rørt av kor fint det er her og kor fin fotballen er at eg ser glatt forbi at kidsa til Carew snakke Ålesundsdialekt :knegg: Den einaste som snakke skikkelig Ulsteinvikar er Gunnar i Rune Sæter sin skikkelse. Alt anna er faktisk andre dialekter!


#27

rine sa for siden:

Liker også serien, og har vel forsåvidt sett mer fotball i den enn jeg har gjort tidligere i mitt godt over førti år gamle liv. :tuller ikke: :knegg: Jeg synes han som spiller Espen (skuespilleren er fra Voss) snakker langt mer overbevisende sunnmøring enn Hjelmeland, men kan ikke uttale meg om det er ulsteinivikdialekt eller noe som ligner. :knegg:


#28

Tallulah sa for siden:

Nei, Hjelmelands dialekt er ikke helt på plass. Men syns han har rette mentaliteten til en litt sleskete sunnmøring. :knegg:


#29

Hondacrv sa for siden:

Eg synest serien er veldig spennande. Det er morsomme karakterer, som han nerden i klassen til jenta, og eg synest det er spennande å følge han yngste på laget, han med angsten for nr 17.


#30

Syrinx sa for siden:

Vi har sett de tre første episodene nå. Eneste grunnen til at vi stoppa er at det må soves i heimen.
Gode prestasjoner, gode og aktuelle sekvenser og tema. Dette er bra!

Som sunnmøring merker jeg også dialektene som ikke sitter, men det bryr jeg meg overhode ikke om. Veldig gøy å se kjente (ikke kjente som i at jeg kjenner dem, men møtes i noen sammenhenger nå og da) fjes, jeg er lett å begeistre sånn sett.


#31

-ea- sa for siden:

Helt enig. Forsøkte å se første episode siden jeg hadde sett Lindmo (?) om den, men falt rett av.


#32

Olifant sa for siden:

Mannen her i huset har helt aversjon mot fotball. Han var i tvil om han skulle fortsette etter første episode, nå er han hekta og anbefaler i volden sky. Det handler jo om så mange andre ting, fotballmiljøet er bare kulisser.


#33

Strå sa for siden:

På spørsmålet "Skal vi snakke om Heimebane?" er svaret mitt nei. Dere andre må gjøre det så mye dere vil. Beklager, men jeg er superdårlig på sånne serier på TV til faste tider.


#34

Tallulah sa for siden:

Man ser den jo selvsagt når det måtte passe på nett-TV.


#35

Strå sa for siden:

Æsj, må jeg finne på en annen unnskyldning? Jaja, jeg er vel stort sett ganske dårlig på serier. Dirk Gently har antageligvis fyllt opp kvoten min for i år.


#36

Tallulah sa for siden:

:nemlig: Her slipper ingen unna.


#37

Tangerine sa for siden:

Absolutt! Sønnen skal legge seg, så vi ser den litt tidligere. :)


#38

Lavender sa for siden:

Jeg synes Anne Dahl Torp snakker som Ingrid Bolsø Berdal, men som bokmål oversatt til nordtrøndersk. Jeg synes det er litt kjedelig. Men hun som spiller datteren er sjarmerende, nerden, og flere. Han som spiller kjæreste glemte å snakke trøndersk på de første replikkene sist episode. Men jeg følger med, enda jeg ikke kan eller vil kunne fotball. 4-4-2, et program på P3, ikke sant?


#39

Storm sa for siden:

Her i huset synes alle tre det er en fin serie!

Kidsa til Carew har vel hovedsakelig vokst opp andre steder enn i Ulsteinvik? Vært med far rundt i verden på proffoppdrag. Ikke rart de er dialektforvirra. :knegg:


#40

Tussa sa for siden:

Trudde han var trønder eg?

Godt poeng :knegg:


#41

Tjorven sa for siden:

Fotballprogrammet på P3 heter vel Heia fotball. Det er veldig morsomt og anbefales, men er trolig av størst interesse for de med et snev av fotballgalskap.

4-4-2 var vel navnet på et TV-program på NRK i sin tid, men mest av alt er det navnet på en vanlig lagoppstilling (4 i forsvar, 4 på midtbanen og 2 spisser).


#42

Lavender sa for siden:

Jeg fant. 4-4-2 NRK P1 på lørdager med Schau og Aune. De har vært i TV2, men hadde 4-4-2 fotball i NRK før det. Mener de var i P3 for mange år siden. Fotball med historier og digresjoner.


#43

Tussa sa for siden:

4-4-2 er også navnet på radiosporten si direkte sending frå Tippeliga-runden på søndagar.


#44

Tjorven sa for siden:

Gårsdagens episode fremstilte NFF akkurat sånn jeg innbiller meg at det er: et supperåd. :knegg:


#45

Karamell sa for siden:

Jeg liker serien, men har ikke fått sett de to siste episodene enda pga påske.


#46

Blondie sa for siden:

Jeg tenkte det samme. :knegg: Tipper det er noen som har fått utløp for alle sine fordommer der. Helt herlig. Jeg synes serien har tatt seg veldig opp og følger spent med. Samtidig er det jo referanser som til at de ville gitt Rekdal fire kampers karantene som gjør at min fotballhatende mann ikke gidder å følge med. Og John Carew, selvsagt. :knegg:


#47

him sa for siden:

Liker den kjempebra! Har en filmcrush på Espen :hjerter:


#48

Blånn sa for siden:

Mannen syntes ikke serien var noe. Han synes generelt at de fleste serier fremhever kvinner som smarte og intelligente og menn som dumme. Jeg har bare sett litt på serien, men liker det jeg har sett godt. Skal se resten på nett-tv en eller annen gang snart.


#49

millact sa for siden:

Jeg har bare sett gårsdagens, men likte det godt.


#50

LilleT sa for siden:

Ja, og jeg liker den.#52

Bluen sa for siden:

Og noe av det morsomme er at episoden jo er skrevet lenge før #metoo kom i stand.


#53

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg satt i går og lurte på når dette var spilt inn. Dette var jo #metoo før dette egentlig var et tema. Så nå ble det litt gammelt nytt, men det visste de jo ikke den gang.


#54

Tangerine sa for siden:

Jeg tok meg i å kikke etter Bluen på tribunen i siste episode. :knegg:

Det passer forøvrig veldig bra å se denne sammen med sønn 11.5 og datter 14.5 angående #metoo.


#55

Tussa sa for siden:

Nissane i NFF klare eg ikkje slutte humre av :knegg:


#56

Bluen sa for siden:

He-he! Veit ikke helt når opptakene ble gjort, men klippene av den harde supporterkjernen er i alle fall autentiske.


#57

Tallulah sa for siden:

Ikke sant! Fulle av konspirasjonsteorier. :hehehe:

Ganske interessant at episoden er skrevet og spilt in for #metoo blåste opp. Det var jo en veldig pedagogisk rikskringkastings-episode, kanskje ikke den beste sånn rent fortellerteknisk. Det er jo veldig rett fram.


#58

Bluen sa for siden:

Enig, nesten litt overtydelig.


#59

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker at dette ble litt overtydelig for oss nå fordi vi har måneder med diskusjon rundt dette temaet i bakhodet allerede. Og at vi også hadde hatt behov for litt overtydelighet hvis det ikke hadde vært så gjennomdebattert.


#60

Tallulah sa for siden:

Joda, ser den. Men da er man tilbake på pedagogikk-TV. Det er ikke nødvendigvis noe feil med det, og det kan absolutt regnes som innenfor statskanalens mandat, men jeg syns allikevel ikke det nødvendigvis er god historiefortelling eller god kunst.

Jeg sier ikke at jeg ikke likte episoden; det gjorde jeg på mange vis. Jeg tror de aller fleste jenter og damer kan kjenne seg igjen i minst én av situasjonene, mange kan garantert kjenne seg igjen i bortimot alle, inkludert reaksjonsmønsteret til både en selv og den som har utsatt deg for situasjonen. Det er sikkrt endel menn som hadde godt av å se den også.

Men jeg syns ikke pedagogikk-TV som dette har høy "kunsterisk" verdi.


#61

him sa for siden:

Er ikke enig i mannen din her. Jeg synes at Helena ikke er så steriotypisk, jeg synes hun er både tøff og dum - med andre ord et helt "vanlig" menneske. Datteren også. Når det gjelder mennene i serien er de mer sjablongaktige/ensidige, men på grunn av antallet synes jeg det er et stort spenn i karakterene.

#62

Tallulah sa for siden:

Jeg syns heller ikke at menn blir fremstilt som dumme og damer som smarte i Heimebane. Jeg syns de perifere karakterene av begge kjønn er karikert, og de man blir bedre kjent med har mer dybde. Slik som Helena, Camilla, Michael, Adrian og Espen. Espen blir jo på ingen måte framstilt som dum, men som en smart ganske tvers igjennom kjernekar. Det samme med Adrian, egentlig. Helena og Michael er kanskje de mest sammensatte karakterene, og jeg syns de begge viser et greit spekter av intelligens og følelser.


#63

Tangerine sa for siden:

[attach]62915[/attach]

Sønnen på vei fra egentrening i går i Heimebane-traktene. :)


#64

Polyanna sa for siden:

Jeg drøyde lenge med å gå med på å se denne, men nå er vi hekta alle mann! Har sett de første fire episodene, er det vel, og jeg liker godt at hver episode har sin egen underhistorie med en avslutning, samtidig som man bygger opp de lange linjene.

Carew spiller "overraskende anstendig" som jeg så en anmelder skrev, og Torp kommer godt unna med dialekten, selv om hun brukte "rart" feil i første episode.

Og så flott Carew er, herremoses!


#65

Tjorven sa for siden:

Det har han da alltid vært. :shallow:


#66

Millen sa for siden:

Eldste og jeg digger serien- og det er ukas høydepunkt for henne og meg.#68

Java sa for siden:

Fantastisk serie, hele familien samles til ukens høydepunkt.


#69

Polyanna sa for siden:

Den er virkelig veldig bra!


#70

daffy sa for siden:

Ja, denne serien er kjempebra!


#71

Tangerine sa for siden:

Fikk lyst til å grine litt i lag med Helena i dag. :(


#72

Millen sa for siden:

Jeg begynte nesten å grine da supporterne sang " ikke rør dama vår".
Det må jo komme en sesong til...


#73

Polyanna sa for siden:

Det var ikke siste episode??


#74

dharma sa for siden:

Jeg og, tårer og ståpels. Håper veldig på en sesong til ja.:)


#75

Millen sa for siden:

Nest siste.#77

Cauchy sa for siden:

Innspilling av sesong 2 holder på. :)


#78

Millen sa for siden:

:lettet:


#79

Karamell sa for siden:

Jeg synes jo denne kampen mot RBK var mer spennede enn ekte fotball. :knegg: og måtte grine litt når supporterne sang.


#80

Polyanna sa for siden:

Ja, de lo hjemme, for så engasjert har de aldri sett meg i EKTE fotball, ikke engang når sønnen spiller... :flau:#82

Pamina sa for siden:

Episoden i går var så bra, og som jeg hater Bjarte Hjelmeland i den rollen, han spiller utrolig bra, men fysjom for en fyr. Det var rørende med supportergjengen!


#83

vixen sa for siden:

Digger serien og gleder meg til sesong 2!


#84

Millen sa for siden:

Jeg og.
Er og plutselig interessert i fotball ihvertfall på film. :knegg:


#85

Magica sa for siden:

Hva var egentlig greia med Atlas-mannen?


#86

Karamell sa for siden:

Atlasmannen, det var jo han en av tenåringen var redd for, som de spøkte med. Var det Adrian? Merkelig uansett at han kom inn i stua der!


#87

Nessie sa for siden:

Ja. Litt pussig seanse. :knegg:


#88

nokon sa for siden:

:humre: eg har sett ti minutter og måtte søke opp tråden for å kommentere trøndersken.


#89

Tallulah sa for siden:

Den blir bedre! Evt. jeg bedøvet. :knegg:


#90

Candy Darling sa for siden:

De er i gang med innspilling av sesong 2, ja? Jeg kan avsløre at de kommer på Ullevål, på den ene eller andre måten. :knegg:

#heiavarg


#91

Zulu sa for siden:

Oh yes! De startet innspillingen i vår.


#92

Tussa sa for siden:

Dei er i alle fall ferdige med filminga her i Ulsteinvik. Har vore kjekt å ha dei i by(gda)en igjen!


#93

Nessie sa for siden:

Har filmet i Trondheim og :jupp:


#94

Millen sa for siden:

Drar opp denne etter nettopp og ha sett på NRK 1 at sesong 2 kommer søndag 17. februar. :hyper:
#97

Tjorven sa for siden:

Da er vi i gang igjen! :lykkelig:

Hvor mye er det lov til å spoile i denne tråden?

Spoiler
Det aner meg at Adrian kommer i en kjempekonflikt med Helena når hun finner ut at han skjuler forholdet han har til datteren hennes.

#98

Blå sa for siden:

Enig Tjorven.

Jeg syntes episoden i går var veldig sterk. Og fantastisk spilt av "Aron". Hjelpe meg som jeg følte med ham.


#99

Tallulah sa for siden:

Jeg gråt. Først på grunn av mammahjertet, og så litt av det fotballhjerte jeg ikke har. :gruble:


#100

Tangerine sa for siden:

Fotball er litt elsk/hat, rett og slett.

Forøvrig elsker jeg Ane, hun er en herlig skuespiller. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.