Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bruke gammelt brød?

#1

Charlie sa for siden:

En matsvinn-synder hos oss er brød, særlig i form av skorper (endestykkene).

Hvordan kan man bruke tørt brød?

Krutonger og paneringsmel er så sin sak, det er begrenset hvor mye krutonger vi bruker, her i huset.

Fant en oppskrift på cookies med gammelt brød her: thriftyjinxy.com/bread-crumb-cookies-recipe-with-chocolate-chips-use-up-your-stale-bread-or-crusts/

Usikker på hvordan det vil fungere, men tror jeg skal prøve, en dag. Barna må læres opp i Arme riddere.
Har du noen velprøvde oppskrifter med gammelt brød?


#2

Hyacinth sa for siden:

Det hender jeg lager granola. Lettvint, holdbart og sunt hvis man bruker grovt brød. Rugbrød er spesielt godt, synes jeg.


#3

frukt sa for siden:

Arme riddere er jo veldig godt da. :nam: Eller hva med tilslørte bondepiker?
Eller du kan prøve noen av de andre oppskriftene her.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Spis skalkene først! Når brødet er ferskt er de gode som de er eller med smør på, bare.

Jeg bruker brødristeren flittig, pleier å fryse oppskåret brød.



#6

Charlie sa for siden:

Hvordan gjør man det? :vetikke: :rødme:


#7

veobra sa for siden:

Brødpudding er godt. Jeg aner ikke hvordan det lages. Fikk en en ganng med mye egg og vanilje, veldig god.


#8

Hyacinth sa for siden:

Smul brødet i så små biter du ønsker og tørk/ stek i stekeovn i langpanne til det blir så sprøtt du ønsker. Du tilsetter det krydderet du ønsker, feks kanel, kardemomme, kanskje litt honning etc. Oppbevar i tett boks eller krukke. Da har du alltid noe godt og sprøtt å ha på yoghurt eller skyr.


#9

Pelen sa for siden:

Neppe noen hjelp fra meg. Her får hønene det.


#10

Pesten sa for siden:

Vi pensler skivene med olje. Litt grillkrydder el oregano på og så raskt inn i ovnen. Breadsticks passer til salat og supper


#11

Strå sa for siden:

Brødrester er en stor årsak til matsløsingsynder hos oss, og jeg elsker jågurt og noe frokostblandinglignende i den. Dette er jo et supert tips for meg. Tusen takk!


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, og så er det så enkelt! Jeg smuler/ river opp brødet med fingrene. Strør på kanel og kardemomme hvis jeg gidder. Steker det gjerne på litt sterk varme, da da tar det bare ca ti min, alt etter hvor sprøtt du vil ha det. Men jeg har klart å svi det, så følg godt med hvis du bruker sterk varme...

Det holder seg i evigheter. Det er godt både med melk, yoghurt, skyr og kesam. Og som topping på cottage cheese og grøt.


#13

Strå sa for siden:

Hehehe, jeg hadde sett meg ut noen tørre skalker og skiver fra brødboksen i går, men innen jeg reiste meg fra sofaen hadde noen kastet det i matsøpla. Da fristet det ikke å plukke det opp igjen. Skuffa! Noen ble snakket til da gitt.


#14

Novla sa for siden:

Så lurt! :riktig:

Det ser jeg for meg kan funke med litt grovt brød også; problemet med ting som brødpudding/arme riddere og sånt er at det funker best med loffliknende greier, og det er jo gjerne ikke det man har overskudd av sånn til hverdags.


#15

Niobe sa for siden:

Vi har nesten ikke brødsvinn, for vi fryser ferskt, ferdig oppskåret brød i poser med ca 1/4 brød i hver. De tiner fort og en pose forsvinner før brødet blir tørt.


#16

banana sa for siden:

Vi har ikke noe brødsvinn. Vi fryser oppskåret brød og tar opp et passende antall skiver kort tid før vi skal spise det. Til matpakker smøres det på frosne skiver, de er tinet lenge før lunsj. Skalker som kastes? Skalken er jo det aller beste! Jeg forstår ikke dette med å skjære av skalken og kaste den - hvorfor??


#17

Avatar sa for siden:

Samme her. Null brødsvinn.


#18

Charlie sa for siden:

Supert tips, Hyacinth! :blomst:

Det kan man jo ha litt mengder av og likevel få spist det! :nikker:


#19

Hyacinth sa for siden:

Kjekt å kunne være til hjelp! :) Det er veldig kjekt å ha sin egen hjemmelagede OG sunne granola stående. Og det hever yoghurten og skyren mange hakk.

Si fra hvis dere eksperimenter med krydder, jeg har nemlig bare prøvd kardemomme og kanel. Og litt honning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.