Usikker på hvordan det vil fungere, men tror jeg skal prøve, en dag. Barna må læres opp i Arme riddere.
Har du noen velprøvde oppskrifter med gammelt brød?
Smul brødet i så små biter du ønsker og tørk/ stek i stekeovn i langpanne til det blir så sprøtt du ønsker. Du tilsetter det krydderet du ønsker, feks kanel, kardemomme, kanskje litt honning etc. Oppbevar i tett boks eller krukke. Da har du alltid noe godt og sprøtt å ha på yoghurt eller skyr.
Brødrester er en stor årsak til matsløsingsynder hos oss, og jeg elsker jågurt og noe frokostblandinglignende i den. Dette er jo et supert tips for meg. Tusen takk!
Ja, og så er det så enkelt! Jeg smuler/ river opp brødet med fingrene. Strør på kanel og kardemomme hvis jeg gidder. Steker det gjerne på litt sterk varme, da da tar det bare ca ti min, alt etter hvor sprøtt du vil ha det. Men jeg har klart å svi det, så følg godt med hvis du bruker sterk varme...
Det holder seg i evigheter. Det er godt både med melk, yoghurt, skyr og kesam. Og som topping på cottage cheese og grøt.
Hehehe, jeg hadde sett meg ut noen tørre skalker og skiver fra brødboksen i går, men innen jeg reiste meg fra sofaen hadde noen kastet det i matsøpla. Da fristet det ikke å plukke det opp igjen. Skuffa! Noen ble snakket til da gitt.
Det ser jeg for meg kan funke med litt grovt brød også; problemet med ting som brødpudding/arme riddere og sånt er at det funker best med loffliknende greier, og det er jo gjerne ikke det man har overskudd av sånn til hverdags.
Vi har nesten ikke brødsvinn, for vi fryser ferskt, ferdig oppskåret brød i poser med ca 1/4 brød i hver. De tiner fort og en pose forsvinner før brødet blir tørt.
Vi har ikke noe brødsvinn. Vi fryser oppskåret brød og tar opp et passende antall skiver kort tid før vi skal spise det. Til matpakker smøres det på frosne skiver, de er tinet lenge før lunsj. Skalker som kastes? Skalken er jo det aller beste! Jeg forstår ikke dette med å skjære av skalken og kaste den - hvorfor??