Jeg hadde tre pakker med kyllingfilet fra Kiwi, og var skråsikker på at alle var merket med 31. mars. Først da alle var skåret opp og bitene lagt i en bolle, oppdaget jeg at det stod 26. på pakke 3. :mumle: Den luktet ikke annerledes enn de andre, men er altså tre dager over siste forbruksdag. Jeg fjernet straks de siste bitene som var skåret opp, men aner jo ikke om jeg fikk med meg alt. Har stekt det opp, men ikke hatt det i gryta ennå - fordi jeg får litt angst. :skremt: What to do?
Du ville trolig merket det om kyllingen var dårlig. På kylling er jeg som regel veldig streng, og hadde kastet pakken uåpnet om jeg hadde sett datostemplingen. I dette tilfellet ville jeg, iom at du har prøvd å fjerne det meste og det ikke lukter ille, spist kyllingen.
Det er bare noen dager siden jeg luktet dårlig kylling, og jeg garanterer at du kjenner når den er blitt dårlig. Jeg dobbeltsjekka med katta som elsker rå kylling, og hun snuste på den, rynka nesa og gikk. :knegg:
Kyllingkjøtt er vel det jeg er mest obs på med tanke på dato, men omkring utløpsdato så stoler jeg mer på nesa enn datoen... Jeg har kastet kjøtt pga lukt før dato, og spist kjøtt etter dato.
Har full forståelse. :klemmer:
Jeg er selv så utrolig pinglete på mat over dato(særlig kjøtt) og prøver å øve og øve på å bli tøffere, og tenke best før men ikke dårlig etter.
Jeg hadde også garantert kastet den. Best før-dato er jeg ganske fleksibel med, siste forbruksdag er jeg langt mer nøye med. Er vel en god grunn for at mat merkes på forskjellig måte.
Jeg tror jeg hadde kastet jeg også. Kylling tre dager over tiden hadde jeg trolig ikke spist.
Jeg bor en gang dårlig av kylling jeg ikke en gang spiste. Den gikk ut på dato samme dag. Jeg åpnet og kjente at den ikke var god. Må ha fått i meg noe for jeg ble som eneste i familien dårlig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.