Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjærmonopol

#1

daffy sa for siden:

Hvorfor fins tørrgjær kun i pakninger på 50 gram og i den idiotiske posen man må ha spesialverktøy (saks) for å åpne? Hva er grunnen til at ingen har utfordret Iduns gjærmonpol?


#2

Isolde sa for siden:

Coop selger egen gjær. Ikke at de har bedre poser eller annen vekt. Heller det motsatte. Jeg tømmer posen over i en liten boks med lokk når jeg baker langtidsheving(har noen fine fra sistema) Da kan jeg bruke en pose til 4-5 deiger.


#3

007 sa for siden:

Man trenger ikke saks for å åpne gjærposer så lenge man har hjørnetenner. :gammeltjungelordtak:


#4

Magica sa for siden:

Faktisk, utrolig nok - så ER det noen hakk for åpning i gjærposene, de er bare litt langt ned på posen. At patenten er fantastisk skal jeg ikke påstå.

Jeg bruker nesten alltid lite gjær (og mye tid) ved baking og er enig i at det er irriterende å veie opp noen gram gjær. Det smarteste tipset mitt er å finne ut hvor mye en teskje er i gram og forholde seg til det.

Jeg bruker ikke vekt på gjær, slumper alltid. Tar litt gjær på en skje eller tømmer i hånda for øyemål. Jeg lukker gjærposen med en strikk eller klips. Den holder seg da åpnet mist et par uker.


#5

mkj sa for siden:

Jeg bruker bare tørrgjær på hytta, og no-knead-oppskrifter med et lite gjær. Har dermed alltid åpne gjærposer, har aldri tenkt over at de har holdbarhet. Jeg dryssser bare litt oppi deigen, det fungerer som bare det.


#6

Magica sa for siden:

Jeg har faktisk opplevd at den har vært død, men sikkert flere måneder gammel åpen pose


#7

daffy sa for siden:

Takk for info om Coop gjær og rivehakk i posene. Jeg kunne ønske meg en gjærdispenser hvor man kunne klikke/ trykke ut 1 gram tørrgjær om gangen. Jeg sender en mail til Idun!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.