Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ovnsfaste former med lokk som kan settes i frysen

#1

daffy sa for siden:

Påskeferie= ny start. Jeg har lyst å lage store lasagneporsjoner og annen mat i store mengder, og fryse ned til travlere dager. Jeg bruker nå aluformer og gladpack/ sølvpapir på når jeg fryser ned. Funker fint, men jeg skulle gjerne hatt noen mer varig. Fins noe slikt?

Kravspek:

  • 1- 2 litersform flergangsform
  • Lokk slik at man ikke trenger å bruke sølvpapir
  • Må kunne fryses
  • Må kunne settes rett i ovnen
  • Ikke veie for mye (porselen blir for tungt)

Ikke krav men fint om formene:

  • har håndtak
  • ikke veier for mye. Porselen blir for tungt.
  • Stablevennlig form
    -Kunne vaskes i vaskemaskin


#3

daffy sa for siden:

:blomst: Disse ser jo veldig bra ut. Noen som har testet dem?


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg eksker OBH Nordica Eco! De er helt geniale. Jeg vet ikke om de tåler å settes rett fra frysen og inn i ovn, det har jeg aldri undersøkt. Og de har ikke lokk.


#5

Elise sa for siden:

Vi bruker de stadig, men har ikke brukt de i fryseren. Veldig kjekt med det lokket, og at man slipper unna litt oppvask ved å bruke den til både oppbevaring og oppvarming. :jupp:


#6

Mei sa for siden:

Vi fryser ikeaformene, tiner og varmer i ovnen. Vwldig fornøyd.


#7

Niobe sa for siden:

Vi har de fra Ikea. Jeg lager jevnlig fiskegrateng i dem og setter i fryseren. De fungerer veldig greit, og er lette å stable pga. lokket.


#8

daffy sa for siden:

Kan jeg få oppskriften din på fiskegrateng og "hvor langt" du lager den før du fryser?


#9

Niobe sa for siden:

Jeg gjør alt utenom å steke den. Jeg lager hvit saus med muskat, har i lettsaltet torsk og makaroni, og brødrasp på toppen. Jeg rører ett egg inn i sausen, men jeg stivpisker ikke noe eggehvite. Barna liker bedre at sausen bare har sause-konsistens. Serveres med råkostsalat.


#10

daffy sa for siden:

Tusen takk!
Oppfølgingsspørsmål:

  • Rører du inn kokt lettsaltet torsk, eller rå?
  • Egg i sausen; Hele egget eller kun plommen?

#11

-ea- sa for siden:

Mine svar: Rå fisk og hele egg.


#12

Niobe sa for siden:

Rå fisk og hele egget, ja. Minsten spiser betraktelig mer fiskegrateng om fisken nærmest er oppløst i sausen, så den er delt i veldig små biter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.