Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hage 2018

#1

Pelen sa for siden:

Det hadde vært flott om flere skrev i denne tråden hva dere gjør i hagen.

Jeg har glemt å klippe frukttrærne. Det må gjøres denne uken. Ellers er min hage full av sne foreløpig.


#2

GinaK sa for siden:

Ja, haha. Du bor vel også i Oslo. Her kunne jeg gå på skaren i hagen for få dager siden men kanskje ikke nå når det har vært + om natten da.
Har kjøpt en sånn 10pk med stemor men det er frost i utepottene så jeg venter på at de tiner litt så jeg får hakket ut lyngplantene og får plantet om.
Har gått rundt på gårdsplassen og hakket løs is med en barkespade så det begynner å bli bart der også. Venter veldig på vår nå.


#3

Teofelia sa for siden:

Vi har fortsatt snøborg i hagen, så jeg tror jeg utsetter lukingen noen uker til. :knegg:


#4

Toffskij sa for siden:

Vi har hellelagt hage, men med noen store bed. Vi gjør ingenting, bare ser med interesse på hva som dukker opp. :knegg: (Ikke helt sant, mannen fikk faktisk et anfall og beskar rosene for en stund siden.)

Det kommer masse fint opp, da. Påske- og pinseliljer, tulipaner og flere typer mindre løkblomster som jeg ikke vet hva er for noe.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg har opp til flere meter med snø i hele hagen min, så her utsettes hagearbeid på ubestemt tid.


#6

IzziCreo sa for siden:

Fortsatt snø i hagen, men lader opp med Small Gardens, Big Dreams på Netflix :hyper:


#7

millact sa for siden:

Kan se gresset flere steder nå så snart blir det hagearbeid.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Anbefaler Monty Don på youtube. Gardeners World fra BBC, timeslange programmer uke for uke. :hjerter:

Jeg klipper, raker og rydder. Det er snøklokker og krokus (7 uker etter normalen). Beskar epletreet for to uker siden, nå skal jeg straks ut og koble opp vanningsanlegget i drivhuset, blande husholdningskompost med jord og få flyttet flere stiklinger ut i drivhuset.

Har ca 50 tomatplanter, 10 agurker, en del chili, paprika og gresskar, i tillegg til mange mange sommerblomster og stauder. I tillegg pottet jeg opp ca 30 georginer før påske og har stiklingsformert fuchsia, pottet om og klippet ned pelargonia og nå skal jeg så flere sommerblomster og salat, bønner og grønnkål.


#9

Millen sa for siden:

Samme her.


#10

Matilda sa for siden:

Samme her. Det begynner så vidt å tine litt rundt husveggene, drivhusdøra er fortsatt låst fast av en kant hard is, skaren ligger en meter høy og bærer vekta mi fortsatt. Inne har jeg sådd chili, pelargonium, verbena, stemorsblomster, pyntekorg og litt forskjellig, skal så agurk og melon i helga, men det ser ut til at det tar ei stund før det er mulig å gjøre så mye ute.

Jeg har mange planer, da! Vi grov opp halve hagen i fjor, satte opp drivhus og flytta kjøkkenhagen, så det skal ferdigstilles i år. Plenen skal jevnes ut og sås i, flere pallekarmer skal opp, det skal singles rundt kjøkkenhage og drivhus, busker skal plantes og så skal vi endelig bygge høybed rundt terrassen. Hvis vi når over det, skal jeg grave staudebed også, men jeg mistenker at mannen ikke er motivert for å trykke inn alt for mye i år. Forummantraet kom godt med i forbindelse med fjorårets prosjekt, for å si det sånn. #ikkebligalikkebliskilt


#11

Blondie sa for siden:

Vi klippet frukttrærne i påsken, da vasset vi i snø over alt. Har gravd frem litt rundt huset og sett at tulipanene er i rute. Gleder meg veldig til å komme igang!


#12

My sa for siden:

Jeg sander og måker. :nemlig:


#13

Millen sa for siden:

Jeg glemte jo helt å sette løk i høst. :trist:


#14

Anne C sa for siden:

I påsken i fjor klippet jeg ned hekken vår. I år kan jeg ikke se den en gang pga all snøen.


#15

allium sa for siden:

Hage og hage, jeg har jo en takterrasse, med bare litt snø nå. Planlegger et lite drivhus i år, og sliter med å avgjøre hvilket. Inne har jeg sådd tomater foreløbig. Og så har jeg en mengde små søtpotetplanter som jeg har laget av en søtpotet. Aner ikke om det er mulig å få noe ut av det, men jeg tenkte det var gøy å prøve. Ja, og så er det sådd diverse småtterier i en plastkasse med lokk på terrassen. Salat, spinat og reddiker tror jeg, jeg husker ikke helt. Mangold? Det ser ut til å spire litt nedi kassen nå.


#16

IzziCreo sa for siden:

Det er han som har Small Gardens, Big Dreams også :hjerter: Takk for tips!


#17

GinaK sa for siden:

Jeg har sått blodbeger så de er igang her. Har ikke plass til noe annet som må sås inne og denne må sås helst på nyttårsaften for å rekke å komme skikkelig igang ute i mai. Spennende.

Har kjøpt frø av ruccula og det skal sås i stor potte på terrassen.
Ellers har jeg mange georgineknoller og frø fra blomkarse og ringblomster som jeg har tatt frø av siden 1999 så det er gøy. Fyller opp i bedene med disse to sånn at jeg ikke går helt konkurs av å kjøpe sommerblomster hvert år. :cool: Blir fint da.


#18

celebelen sa for siden:

Jeg har begynt å grave. Snø, that is - prøver å spre de største haugene utover så det tiner før 17.mai. Det har sunket bra sammen de siste dagene, så jeg har håp om at det dukker opp noe etter hvert. Siden vi kjøpte huset for ganske nøyaktig ett år siden, og overtok i sommer, er det første våren her.

Liljene har begynt å titte opp i solveggen, inne har jeg sådd tomater, agurk (optimist!) og litt annet.


#19

Anne C sa for siden:

Det er ikke noe vits å grave noe snø her, det er like mye over alt.


#20

Serena sa for siden:

Vi tok første runde med rydding, raking og kosting i påsken - men så har det kommet to runder med snø etterpå. Nå er det snøfritt og vi venter på å å kunne sette poteter i jorden. Vi skal sette opp noen nye pallekarmer i løpet av uken og så skal vi fjerne en tuja som har kommet helt ut av kontroll. I fjor sommer var første sommer med hagen, og nå som vi har bodd her i halvannet år er vi klare for å gjøre litt større ting så vi gleder oss over at våren endelig ser ut til å være her!


#21

millact sa for siden:

Plutselig smelter det. Forrige uke hakket jeg is i gården her og kunne ikke se noe grønt. Nå er det bare litt snø her og der.


#22

Matilda sa for siden:

Jeg kommer inn i drivhuset! :danse2: Nå skal det ryddes og fikses!


#23

Fakse sa for siden:

Jeg ser på snøen og drømmer om hva jeg skal gjøre i hagen til våren.


#24

Anne C sa for siden:

Plutselig og plutselig, det er så mye snø her at det skjer nok ikke plutselig. Med mindre det blir pluss 10 eller mer over flere dager.


#25

Fløyel sa for siden:

Kan tipse dere om Hagemessen på Norges Varemesse 20.- 22. april. Mye inspirasjon!

hagemessen.no


#26

mkj sa for siden:

Samme her, ligger et jevnt lag over det hele, pluss hauger fra måking og takras.


#27

Ru sa for siden:

Vi har sådd chili inne, og det er så langt vi har kommet. Har ikke hatt tid til noe som helst, egentlig. :mumle:
Ute har hjorten laget sti gjennom hele hagen, blant annet motorvei forbi tulipan-bedet. Jeg håper hjorten finner nok mat på fjellet nå, slik at de slipper å spise opp mine blomster. Vi har sluppet unna tidligere år. :nemlig:
Jeg har 1,3 tonn grus som skal ut i en sti i hagen. Håper å få gjort det før, eh, 17.mai?


#28

Magica sa for siden:

Jeg har plantet 7 sorter tomater som har blitt mange og ganske store. Jeg har også plantet paprika. (inne)
I tillegg har jeg vintersådd gulrøtter, og MYE annet. Reddiker og spinat har vokst mye nå, ute i kaldt drivhus. Har ymse blomster også, blant annet solsikker som sikkert er 10 cm allerede, i drivhuset. Skal ta meg en tur dit i løpet av uka, det er på hytta - skal avlegge rapport etterpå. :) har hatt stemor ute i 2 uker, kjøpt på hagesenteret, men det dør ikke.


#29

Blå sa for siden:

Jeg har klippet hekken voldsomt og håper at det vil føre til at den vokser seg litt tettere lengre nede. Og så beskar jeg frukttrærne for en uke siden og ble litt nervøs da det snødde to dager etterpå, men det ga seg ganske raskt, så jeg håper at det ble bra.

Jeg hadde en pallekarm der jeg hadde lagret opp kompostjord fra i fjor, og den har jeg tømt og lagt et lag med ny jord over alle bedene. Så nå er de fine med sort og ren jord der de nye vårblomstene endelig kommer opp. Pallekarmen har nå et lag med hageavfall nederst og over det legger jeg den nye kompostjorden etter hvert som den kan tas ut slik at den kan ligge og godgjøre seg. Og så har jeg rakt over plenene og fått vekk gammelt gress og blader i et håp om at det skal hjelpe det nye gresset frem.

Gleder meg veldig til det blir litt varmere og hyggelig å arbeide i hagen.


#30

Magica sa for siden:

Ja, det er herlig! Kompost er bra. Jeg har også klipt hekken, og klarte å klippe over ledninga til hekkesaksa TO ganger. :D


#31

tinkadott sa for siden:

Best å gjøre det skikkelig ja Magica, når man først holder på :knegg:


#32

mkj sa for siden:

Vi har fortsatt snø over hele Hagen. Håper smeltingen setter fart nå


#33

nokon sa for siden:

Vi har så vidt rydda fram terrassen. I år klarte eg ikkje komme i gang med forkultivering av grønnsaksplanter, så eg skal vente med å så til eg kan så rett ut.

Vi har eit eller anna merkelig «spindelvev»-aktig som har dukka opp over gresset på heile plenen, etter kvart som snøen har smelta. Eg har inga aning om korleis eg skal gripe det an.


#34

Anne C sa for siden:

Oj, har vært borte i helga og det har skjedd litt her i hagen. Det vil si at det er blitt litt mindre snø, og jeg kan se et par tulipaner som er på vei opp langs husveggen.


#35

celebelen sa for siden:

Det har smeltet masse her de siste dagene, og både jeg og mange av naboene tusler ute og sprer snø mens vi klør etter å sette i gang for alvor. Hvitløken jeg satte i en av pallekarmene i høst har begynt å spire, og det ser ut som om et par av plantene som har overvintret i potte under snøen har overlevd. (Blåbærbusken min har jeg flyttet opp på verandaen for å få den unna rådyrene).

Jeg har tenkt meg på hagemessen fredag formiddag, noen andre som skal dit?


#36

Magica sa for siden:

Rådyrene har spist tulipanene mine. Ellers blomstrer krokus og påskeliljer nå. Gulrøttene mine har begynt å spire nå, de står ute (i plastkasse). Ellers er det i drivhuset det skjer, både rosenkål, kål, spinat og reddik er i full vekst. Jeg har 1000 solsikkeplanter som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med.

I dag har jeg jobbet med komposten. Fjorårets binge 2 var blitt fin jord som jeg har hatt utover og puttet i krukker. Alt i Binge 1 ble flyttet over til binge 2 så det var jo litt tungt kan man si, men det er gull verdt med kompost. :)


#37

Anne C sa for siden:

Men altså, vi har omtrent en meter snø over store deler av tomta. Det er bare langs den veggen som får mest sol og terrassen som det ser ut som det skjer noe på. Og veien vår og foran garasjen. Det skriker ikke vår akkurat.


#38

allium sa for siden:

Jeg har for mange søtpotetplanter. Jeg kjøpte en søtpotet og lagde spirer, og det er jo en hel skog.

Finnes det steder der man kan bytte sånt mot andre interessante planter?


#39

Lille meg sa for siden:

Snømugg, kanskje?


#40

Maverick sa for siden:

Jeg har hakket løs på isbréen i hagen hele helgen, nå er det snart snøfritt! Ryddet i pallekarmene, vendt jorda og blandet i kompost, og sådd litt.


#41

Millen sa for siden:

Det er det hos oss også.


#42

daffy sa for siden:

Jeg har også måkt snø i hagen i helgen.

Noen som vet at når på året syrinhekker bør beskjæres? Nå når de akkurat har fått knopper, eller til høsten?


#43

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke forhåndsådd noe i år. Tomat funker ikke så bra på friland når vi tar et par ukers ferie på midten, men satser på å kjøpe litt småplanter.

I år må vi bygge nytt stativ til noen av fruktbuskene slik at de ikke lener seg for mye inn på naboens eiendom, også går vi for klassikere som potet, løk, grønnkål, broccoli, gresskar, kålrot og gulrot. Vi har en pallekarm med ramsløk som jeg gleder meg til å spise av, endel ulike urter og mye blomsterløk.

Jeg kunne tenke meg flere blomster som blomstrer om høsten, som jeg kan ta med inn. Noen forslag?


#44

Maverick sa for siden:

Dahliaer, Tally? Jeg har funnet en liten gjeng med vakre Dahliaer, (eller, akkurat nå er de løk, da... :knegg: ) som jeg tenkte å sette til helgen, de har blomstring til ut september tror jeg.


#45

Tallulah sa for siden:

Hm, det var et godt forslag, de er jo virkelig nydelige. Men overlever de en vinter i jorda? Jeg er dessverre ikke av typen som graver opp løk og setter dem ned igjen. :skuffet:


#46

Maverick sa for siden:

De kan settes nå, så blomstrer de denne høsten i hvert fall. :jupp:


#47

Matilda sa for siden:

Dahliaknoller må tas inn, men det går an å kjøpe nye hvert år. (Det må man visst uansett, dersom man ikke lagra de man tok inn på optimalt vis, hilser min venninne Adlitam.)

Stjerneskjerm kan klippes ned etter blomstring, og kommer fint på nytt utover sjøl om de står kaldt. Dessuten fine sammen med dahlia/georginer.


#48

Mei sa for siden:

Vi har måket og måket og har endelig snøfri hage i dag! :lykkelig:

Det er allerede blomstring av krokus (og noen små blå jeg aldri husker navnet på) og snart kommer det både tulipaner og andre løkblomster ser jeg. Dette er den beste tiden av året!

Jeg har ryddet litt i bedene, satt ut hagemøbler og ordnet klar krukker som jeg skal plante georgineknollene mine i. Første året med kun jord fra egen bokashi og jordfabrikk! Aldri mer torvjord og sekkevis med dårlige greier. Jeg forsøker å holde meg unna plenen til den har tørket litt mer opp. Kaffe og fuglekvitter i hagegynga er hovedprioritet.


#49

Maverick sa for siden:

Tenker du på Scilla, Mei?


#50

Matilda sa for siden:

Som nå heter russeblåstjerne, men som alle fortsatt kaller scilla, sånn i tilfelle det ringer noen bjeller? Jeg har noen få sånne under piletreet mitt, drømmer om et blått teppe.


#51

Maverick sa for siden:

RUSSEBLÅSTJERNE??? :what:


#52

Blå sa for siden:

Den heter da scilla? Driver man og bytter navn på den måten?:eek:

Den er nydelig. Helt enig.

Jeg begynte den store prosessen med å grave opp roten til en gammel ripsbusk i går. Jeg får i hvert fall trim. Så får vi se hvordan det går.


#53

Mei sa for siden:

Scilla ja!

Jeg har hatt maurtue i pallekarmene de siste årene og kjenner jeg er litt umotivert med tanke på dem. Ingenting vil gro og alt dør når maurene tar over. Med unntak av gressløk og krydderurter som allerede er der lurer jeg på å gjøre noe helt nytt i en eller to karmer. Bærbusker, sommerblomstereng eller jordbær fks. Vi får se.


#54

Tallulah sa for siden:

Jeg nekter å kalle det russeblåstjerne. Skal syrin blir russerødstjerne da liksom? Scilla er jo mye enklere og finere.


#55

Tallulah sa for siden:

Vi har fått det noen ganger, men har greid å ta knekken på dem rett og slett ved å legge merke til det tidlig i sesongen, grave opp og spre det utover så de ikke finner igjen eggene sine. Og egene tørker fort når de ikke er nedi jorda. Du kan også helle på kokene vann, men det er jo ikke snilt da.


#56

Matilda sa for siden:

Det er jo fordi de har klassifisert den i en annen familie at den har bytta navn, men de fleste kaller den jo scilla enda, ja. Jeg og, litt avhengig av hvem jeg snakker med...

Jeg hadde også maur i pallekarmene, men flytta alle sammen i fjor, så rakk ikke prøve ut rådet jeg leste meg fram til: Fun light-saft. Ufarlig for planter og for oss, men mauren tåler visstnok ikke kunstig søtning. Veit ikke om det funker.

Edit: Les her: www.nrk.no/norge/fun-light---ukult-for-maur_-1.6214299


#57

Mei sa for siden:

Har forsøkt fun light, men ikke varmt vann. Det er ikke snilt å ødelegge hagen min heller. Vi har to pallekarmer i høyden, lurer på om det er enklere å holde kontroll med bare en.


#58

Ru sa for siden:

Hjorten har gjødslet overalt på plenen. :mumle:
Ser ut til at det er nok mat på fjellet nå, for de harbikke vært i hagen på en stund. Heldigvis. Nå er tulipanene på vei opp, det damme er påskeliljer og krokus - alt på en gang. :knegg:


#59

Matilda sa for siden:

Forresten hadde jeg blomstereng i pallekarm et år - det var veldig kult, skal ha igjen. Brukte engblanding og hadde i ekstra kornblomst- og valmuefrø.


#60

Katinka sa for siden:

Vi har fjernet isoleringa i vinterhagen, en pellis har overlevd vinteren :hjerter: (varmekablene har stått svakt på for første gang på mange år på grunn av hund i hus), alliumen er førstemann ut i bedet som snøen har forlatt - resten er det bare å vente på.


#61

GinaK sa for siden:

Du må ikke kutte i syrin nå før blomstring altså for da mister du blomstringen på de grenene. Så vent til etter blomstring.


#62

ming sa for siden:

Da vi hadde maur i fjor, kjøpte jeg to åtebokser på Jernia. Det tok knekken på dem. De valfartet til boksene da de først fikk snusen i dem, tok med seg søt og giftig mat tilbake til tua og tok livet av hele greia.


#63

Palmen sa for siden:

Sukk. Fortsatt masse snø i hagen her. Men snart!


#64

millact sa for siden:

Hva var det jeg sa? Plutselig skjer det og da går det fort.


#65

Anne C sa for siden:

Men jeg har en god meter med snø over brordelen av hagen altså. Det er ikke mye som minner om vår der.


#66

Mei sa for siden:

Åtebokser funker fint, men jeg vil ikke ha gift der jeg dyrker spiselige ting.


#67

nokon sa for siden:

Eg anbefaler å blande melis og potetmel mot maur. Dei døyr av potetmelet, så det har same effekt som åteboksane. Eg har brukt det på hytta, for å unngå gift på plasser med små barn.


#68

GinaK sa for siden:

Det var så varmt på kvelden på onsdag så jeg satt ute og pottet om det jeg har sådd.
Har fått 10 tomatplanter av en nabo som har drevet de frem så nå er de også i større potter.

Plutselig var snøen borte i hagen og vi har fått frem syklene som har stått under trappa.
Tulipanene har kommet litt opp og alt er i gang. Herlig.
Håper det blir like flott vær denne helgen som det var sist helg. :)


#69

Millen sa for siden:

Meldt strålende vær imorgen ihvertfall.

Mulig tur til Hagemesse idag. :hyper:


#70

celebelen sa for siden:

Jeg har vært på Hagemessa. En kort tur, men jeg rakk å handle litt frø og utstyr. Fordelen med ikke å reise med bil er at man er nødt til å begrense seg noe. :knegg:


#71

Mei sa for siden:

Har så lyst til hagemessebesøk, men fikk det ikke til i år. Ungenes kamper, kakelotteri og kioskvakt kommer først. :sukk:

I helgen skal de siste bedene ryddes og få litt ny bokashijord på toppen. Georginer skal i jorda og erteblomster og ringblomst skal direktesåes. Tipper vi sår reddik og ruccula og. De smaker best før der blir for varmt.


#72

Palmen sa for siden:

Det er vår i hagen! :lykkelig: Snøen har smelta, i hvert fall på øverste del av hagen, og på terrassen. :lykkelig: Litt for vått til at jeg får gjort noe der i et par dager til, men nå nærmer det seg.


#73

Pelen sa for siden:

Ja, mindre snø nå, men ikke borte. Hva kan heg plante ute til den 12. mai som finnes i orange eller ev gult eller rødt? Herremannen vil ha orange pynt til konfirmasjonen.


#74

Mei sa for siden:

Tagetes er jo gule/oransje. Stemor finnes også i gult/oransje. 12.mai i Osloområdet vil jeg tro du kan gå på hagesenteret og velge og vrake i sommerblomster.


#75

Magica sa for siden:

Jeg har kjøpt 10 sekker jord og 2 sekker kukompost i dag. Og en rabarbra! Har fått tak i to svære palmer som jeg fikk gratis som har uforutsigbar levetid. Ellers har jeg sådd agurk nå.

Ute i drivhuset har jeg nå mye nellik, cosmos og leanderklokker er også ganske store fine planter. Kål har blitt stor og klar for omplanting, spørs om jeg ikke må gjøre det i morge. Og så har vi jo disse dillionene med solsikker som må ordnes med.


#76

veobra sa for siden:

Jeg funderer på hva jeg skal ha i pallekarmen i år. Noen forslag? Det ser ut som om jordbærene har overlevd. Jeg vil ha noe spiselig. Sist hadde vi spinat. Vurderer noe salat. Forsøkte gulrøtter. De spirte, men ble aldri store.


#77

Magica sa for siden:

Jeg har spist min første selvdyrkede reddik i dag. :kry:


#78

Fløyel sa for siden:

Jeg har stått på Hagemessen i 2 dager og fått anledning til å titte litt rundt. Det er så utrolig mye lekkert!! Får se om jeg tar en runde på slutten av dagen i morgen, pleier å være endel utstillinger som selges da...


#79

Che sa for siden:

Vi har et epletre som nok må sage ned i år. Lurer på hva vi skal ha der i stedet. Jeg er ikke så opptatt av at det skal være frukttre, men det må blomstre. Treet står rett utenfor kjøkkenvinduet, så det er jo på et vis et dekorativt element inne også.

Men fikk kjøpt nye hagemøbler i går da:)


#80

Millen sa for siden:

Vi fikk ute hagesofaen i går og slanget oss der med rosévin i sola.
Tror vi ( minsta og jeg) skal plante idag og så frø.


#81

Harriet Vane sa for siden:

Løk. :fnis:
Det er knoller.
De klarer seg ikke i jorda på østlandet, men kaaaanskje på vestlandet hvis man mulcher mye. Jeg graver dem opp og legger dem i en kasse på loftet og legger dem igjen i mars.


#82

Pelen sa for siden:

Jeg og Herremannen har endelig beskjære epletrærne. De står i en skrent med masse andre "ugresstrær" som jeg klippet litt også. Dessverre klarte jeg å klippe toppen på et kirsebærtre. Jeg oppdaget ikke at det var kirsebær før jeg hadde kuttet ...


#83

Harriet Vane sa for siden:

Russeblåstjerne (som russisk blåstjerne) er det norske navnet, mens Scilla er det latinske.


#84

Pesten sa for siden:

Vi setter opp gjerde mot naboen og i dag har jeg spylt utenfor og vasket hagemøbler. I regn men plutselig kommer solen og da er det godt med alt som er gjort. Vi skal få spylt terassene og beiset de fortløpende og.
I fjor ble hus og ytterdøren malt så ingen som ligger på latsiden her.


#85

Matilda sa for siden:

Jeg var på hagemessa fredag, kjøpte alt for mye og fikk lyst på enda mer. I går blei det ingen haging, men i dag har jeg tømt ut av vinterlagrede krukker der innholdet ikke har klart seg, og så skal jeg sette georginene i krukker. De klarer seg bedre hos meg når det er litt størrelse på dem før de settes ut i bed, så sneglene ikke rekker å ta kverken på dem fra starten av... Foreløpig sitter jeg i drivhuset og nyter synet av løker på vei opp i krukker, og drømmer om bedene vi skal grave ut i sommer. :hjerter:


#86

Magica sa for siden:

Jeg har klipt rosene mine litt i dag, siden jeg fint ser hvor de nye skuddene kommer nå. Og så er det rett før kirsebærtreet blomstrer. :D


#87

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg har en rosebusk i potte jeg glemte i kjellerboden i vinter. Den har spirt med litt bleke skudd, og jeg vurderer å klippe den helt ned. Kverker jeg den da?

Jeg hadde forøvrig også glemt to bøtter med tulipanløk som ungene plantet på et hagemøte i høst. Det var full tulipanfest i boden for å si det sånn. :knegg:


#88

Mei sa for siden:

Jeg var på hagesenter og forelsket meg i rosemandeltre. Kjøpte ikke, men klarer ikke slutte å tenke på alternative plasseringer. Er svak for ting som blomstrer tidlig og tiltrekker seg humler. Vet at blomstringen er kort, men hvordan er bladverket resten av året?

Jeg har ryddet og raket og kost meg i hagen mellom dugnadsarbeid i helga. Har ikke fått sådd, venter heller til det har regnet masse i natt og i morgen.


#89

Magica sa for siden:

Har ærlig talt ikke peiling, men må du klippe den HELT ned da? Du kan vel la det stå igjen 20-30 cm lange pinner?

Jeg har sådd ny salat og reddik i dag. Salat fordi forrige ikke spirte, reddik for å få mer - jeg har jo allerede ferdig reddik i drivhuset. :)


#90

Hondacrv sa for siden:

Er det noen som veit om fine steinbed-blomar som blomstrer i juli/august? Bedet mitt er kjempefint i juni, og så er det heilt dødt der...


#91

Luftslottet sa for siden:

Endelig hagetid! :lykkelig:

Dette er den første helga med ordentlige hagemuligheter utendørs. Foreløpig driver jeg bare og rydder, men babyene fra kålfamilien har forlatt vekstlyset på vaskerommet og er i fosterhjem i venninnes drivhus før de skal få flytte ut i hagen. Ellers har jeg 6 typer frilandstomat, 3 typer bønner, 2 typer gresskar og blomkarse og pelargoniastiklinger på lur. Avventer å flytye resten av gjengen i forsterhjem til vi er sikre på å ikke gå under 10 grader om natta.

Jeg var superflink og kjøpte bare planlagte planter på hagemessa: Asparges, tranebær, én frilandstomat, én frilandsagurk, purre og flytende gjødsel.


#92

Madicken sa for siden:

Jeg kjøpte meg en ny magnolia i helga - dyp blå og nydelig! Den skal plantes et eller annet sted på eiendommen, men foreløpig står den i en stor utekrukke. Jeg har et hvitt magnoliatre i hagen fra før, som etter et par års innkjøringstid, nå vokser seg større og sterkere for hvert år. Nå nærmer det seg 2,5 meter høyt. Ellers er alle utemøblene på plass, og jeg planlegger innkjøp av drivhus og plantekasser til terrassen. Hagen må tørke litt mer før jeg går i gang med raking og stussing av bukser, men det er like før. Våren er den fineste tiden! :lykkelig:


#93

Anne C sa for siden:

Jeg tror jeg kan skimte gressplenen min!


#94

Millen sa for siden:

Minsta og jeg fikk sådd solsikker i går- både i krukker som vi skal sette inn og noen få frø rett i jorda.


#95

Matilda sa for siden:

Minsten og jeg planta halvparten av georginene i går, og så fikk vi ruska opp i pallekarmene, satt rødløk og satt opp tipi til erteblomstene. I dag skal vi ta resten av georginene, luke et staudebed og seinere i uka så gulrøtter og litt annet i kjøkkenhagen, male og beise benker og rydde og sånt. Det er så deilig når det går an å holde på ute etter barnehagen! Nesten all snøen er borte, og foreløpig er plenen alt for våt til å gå på, men vi har i alle fall krokus! :hjerter:


#96

Mei sa for siden:

I ettermiddag/kveld har jeg impuls-haget. Det vil si vekslet mellom å sitte i sola og å gå rundt å dille med det som faller meg inn. Jeg har fjernet årets første løvetannspirer, skrubbet vekk mose fra heller og bedkant, flyttet litt rundt på potter ut fra hva som blomstrer/spirer finest nå og laget et lite steinbed under syrinhortensiaen for å gjøre gressklippingen enklere. Jeg elsker denne tiden på året og gleder meg til en helg med enda mer sol og enda mer hage!


#97

millact sa for siden:

Jeg har begynt å luke i et av bedene i ettermiddag.


#98

Nooria sa for siden:

Jeg sådde cosmos og erteblomst på tirsdag. Var litt spent siden jeg ikke hadde såjord og brukte plantejord, men cosmosen spirer som bare det. Jeg venter fortsatt spent på at erteblomstene skal spire.


#99

Luftslottet sa for siden:

Denne helga tar jeg sjansen på å plante ut kålbabyene. De har stått i drivhus og vokst seg nokså store.

Komposten er tømt, og jeg ergrer meg over å være trøtt og tung i hodet når jeg egentlig har lyst til å grave, så, luke og flytte på ting.


#100

Magica sa for siden:

Cosmosen min spirer også mye! Jeg har ikke plantet ut mine kålbabyer enda, mest fordi jeg syns de har det greit i drivhuset en stund til og jeg egentlig ikke skal styre alt for mye nå i forberedelser til konfirmasjon. Venter på at mannen skal bygge enda en pallekarm til meg og. Dit skal jeg ha kål, rosenkål, gulrot og kanskje salat - hvis jeg ikke blir soft og lar salaten være i drivhuset. Tomatplanten jeg satte dit i går har det i alle fall strålende fremdeles, så kanskje jeg gradvis kan flytte tomater ut. Men det skal også få vente mest mulig til etter konfirmasjonshelgen.

Masse brunsnegler nå, så jeg har tatt en runde med saksa og ferramol i dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.