Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjester fra India, Sri Lanka, Norge og Iran - hva servere?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi blir 9-10 rundt bordet, 4 unge voksne gjester og oss(2 voksne og 3-4 barn/ungdommer). Middag og dessert. Vet at svin ikke er aktuelt. Noen forslag?


#2

Marit K sa for siden:

Hva med å lage lammestek på tradisjonelt norsk vis? Det er fortsatt mye lam i butikkene etter påske.


#3

Drømmedama sa for siden:

Godt forslag! Ikke så mye styr heller... Forslag til tilbehør? Og dessert?


#4

Maverick sa for siden:

Jeg hadde sørget for å ha et fullgodt vegetaralternativ hvertfall!


#5

Drømmedama sa for siden:

Tror ikke det er noen vegetarianere som kommer.


#6

millact sa for siden:

Rotgrønnsaker og rosenkål. Fløtegratinerte poteter.


#7

Drømmedama sa for siden:

Lammestek ble forresten nedstemt her hjemme, så jeg er fremdeles veldig åpen for forslag...


#8

millact sa for siden:

En skikkelig god gryte? Hel ørret stekt i ovn?


#9

løve70 sa for siden:

Mange indere (sånn ca halvparten) er vel vegetarianere, så greit å sjekke det på forhånd.
Sånn ellers hadde jeg kanskje gått for dennne - enkel og faller i smak hos de fleste. chorizo kan byttes ut med en eller annen smakfull pølse uten svin.
Ovnsbakt chilikylling med chorizo, tomat og poteter
Ingredienser:
ca 400 gram poteter, i båter
6-8 sjalottløk, skrelt og delt i to
ca 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
2-3 kyllingfileter
ca 1-3 ts chilipasta blandet i ca 5 ss olivenolje
1,5 dl kyllingbuljong(fond) eller hvitvin
ca 100 gram chorizo eller annen krydret pølse, i biter
ca 6-8 cherrytomater
1 liten rød paprika, i biter
fersk timian og rosmarin

Fremgangsmåte:
Smør en ildfast form eller liten langpanne med olivenolje. Skrell og skjær poteter i store båter. Kok potetene i ca 1 liter vann i ca 3 minutter. La potetene renne godt av og fordel de i bunnen av formen sammen med løk og hvitløk. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Stek potetblandingen på 225 grader i ca 15 minutter.

I mellomtiden krydrer du kyllingfiletene med smuldret flaksalt og nykvernet pepper. Brun filetene i smør og litt olivenolje i en stekepanne. De skal få litt farge på begge sider. Legg filetene deretter oppå potetblandingen når den er ferdig forstekt (15 minutter), sammen med chorizo, urter og hele cherrytomater. Drypp over chilipasta utrørt i olivenolje, og hell deretter over vin eller buljong. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og potetene er passe stekt.

Serveres med god brød og gjerne et glass vin eller to.


#10

Strå sa for siden:

Lapskaus med det du måtte ønske av grønnsaker. I går lagde jeg to gryter samtidig, en med og en uten kjøtt. Det er jo med unntak av kjøttet, det samme som skal i dem begge to, merarbeidet besto i å passe på at de oppkutta grønnsakene havna passelig fordelt i begge grytene. Utover det, superenkelt. Og godt.


#11

Palmen sa for siden:

Det hadde jeg valgt. Helstekt fisk, med rømme, agurksalat og poteter (og ris). Passe eksotisk, passe nøytralt, passe norsk, enkelt og godt.


#12

Blå sa for siden:

Enig i fisk. Ørret eller laks.

Og om du ikke er sikker på at det ikke er vegetarianere, så ville jeg hatt et vegetaralternativ i bakhånd. Eller spurt.


#13

Drømmedama sa for siden:

Sender ut invitasjon i dag, så da får jeg nok beskjed om det er noen spesielle hensyn.
Ellers veldig mange gode forslag - tusen takk! Og så har jeg nok landet på noe heelt annet, nemlig en tapas-variant med mye forskjellig smått så alle kan finne noe de liker(og det er nok mer jobb, men ganske gøy for meg å lage).
Men dessert - der er jeg blank. Noen forslag? Må være greit å gjøre klart på forhånd, helst kvelden i forveien(skal ha dette på en ukedag).


#14

Molly sa for siden:

Indiere spiser vel vanligvis ikke oksekjøtt heller? :gruble:


#15

Nextlife sa for siden:

Pannacotta er superenkelt og bra å lage på forhold. Enten med en frisk bærsaus til eller et gelèlokk (jeg elsker pasjonsfruktgelè oppå.

Osteiskake med bringebærculis


#16

Drømmedama sa for siden:

Takk. Pannacotta er et godt forslag, lett å lage og servere. Pasjonsfruktgele?


#17

Nextlife sa for siden:

Drar ut kjøttet av 5 pasjonsfrukter, har i 5 dl vann og koker opp. Siler bort steinene og har i litt sukker til passe søtt. Rør inn 1-2 oppbløtte gelatinblad (obs om vegetarianere) og avkjøler. Ha et passe tynt lag oppå stivnet pannacotta.


#18

My sa for siden:

Må passe på å bruke svinefri gele da, i tilfelle, siden du skriver at svin er uaktuelt.


#19

Drømmedama sa for siden:

Takk for geleoppskriften, Nextlife! Nå må jeg lese om gelatin. Får svar etterhvert angående matpreferanser, men finnes det i det hele tatt vegetabilsk gelatin da?


#20

My sa for siden:

Spør i asiatiske butikker, hvis du har noen rundt deg.

#21

Nextlife sa for siden:

vet ikke, men da kan du bare lage den som saus som du heller oppå :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.