Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lese ebokbib på Kindle?

#1

daffy sa for siden:

Barna har begynt å låne bøker på ebokbib. Supert det, men skulle gjerne hatt demmover på Kindle. Funker det greit å låne bøkene over på Kindle? Hvordan gjør isåfall man det?


#2

Gri sa for siden:

Trur ikkje det går dessverre, eg har iallfall ikkje gått det til. Er svært interessert i løysinga om nokon får det til.


#3

Sonja Sockersöt sa for siden:

Nei. Dessverre, kan man trygt si. eBokBib er lite stabil og har et elendig brukergrensesnitt.


#4

daffy sa for siden:

Jeg fant her at ebokbibbøkene må lastes ned i MOBI-format hvis man vil lese på Kindle. Er det en enkel operasjon mon tro?


#5

nokon sa for siden:

Går det an? Eg trudde dei bare kunne åpnast i appen, fordi der blir dei sletta når lånetilsagn er oppbrukt. Nedlastbare bøker vil jo vere ein gi-bort-teneste og ikkje ein utlånsteneste.


#6

daffy sa for siden:

Jeg vet ikke, men det er jo Biblioteket i Bergen som opplyser dette. Så det må jo være greit?


#7

venla sa for siden:

Det er ikke mulig å få lest de på Kindle:

ebokbib.no/faq.html


#8

Majka sa for siden:

Jeg endte opp med å kjøpe en Onyx Boox som kjører på Android. Ikke verdens beste spec på brettet, så ting går litt treigt. Bruker ebokbib på mobilen til å finne og låne bøker, mens jeg leser i Boox'n.

Den er litt treigere enn Kindelen jeg har når jeg blar. Men det går akkurat raskt nok til at det ikke blir irriterende.


#9

daffy sa for siden:

Ser jeg glemte å legge inn lenken til Bergen Bibliotek.bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/nordahlgrieg/teknisk-hjelp
Her skriver de;

De aller fleste lesebrett støtter EPUB, slik at en kan laste ned EPUB-filen direkte fra nettsidene våre om lesebrettet har netttilkobling. En kan også først laste ned EPUB-filen til en PC og overføre e-boken fra PC til lesebrett. Amazon sine lesebrett kan ikke lese EPUB-formatet og de som har en Kindle må laste ned e-boken i filformatet MOBI. Alle e-bøkene kan også leses i en nettleser.


#10

nokon sa for siden:

Det som høyrer til den lenka der ser ut til å gjelde eit prosjekt som går på digitalisering og tilgjengeliggjøring av Nordahl Griegs samlede verker. Viss dei er tilgjengelige i ePub er det jo ein (relativt) halvsmal sak å konverte. Men eBokBib tilbyr ikkje nedlastninger av filer. Dei tilbyr digitalt utlån i ein bestemt app.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.