Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Seter i Operaen, pris vs opplevelse

#1

Billa sa for siden:

Jeg skal gi mine foreldre operabilletter i gave, og lurer på hvor i operaen det er bra å sitte? Jeg har aldri selv vært der, og siden prisene varierer - lurer jeg på om noen av dere kan gi meg tips?

Jeg fant billetter på parketten nesten rett ved scenen til 580/pers, men jeg vet at de måtte flytte seg bakover i salen, den gangen jeg ga dem konsertbilletter til en Beatles-hyllest, fordi det rett og slett ble for høy musikk helt fremme...

Noen tips?


#2

Tallulah sa for siden:

Opera er ikke musikk som er elektronisk forsterket, så det er ikke ofte det blir for høyt for øret. Jeg syns foran sjette rad orkester blir for nære, fordi man da sitter omtrent med hodet i høyde med scenen.

Så bak 6. rad orkester, foran 6. rad parkett (om det å se godt er et poeng) og midt på første balkong er de supreste plassene.

Ellers er det generelt lett å se overalt i operaen, og lyden er superb.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært i operaen flere ganger, og en gang satt jeg på rad 3 (eller noe sånt). Jeg har alltid synes det har vært ålreit, men å sitte på rad 3 var helt magisk ettersom jeg også kunne se de små nyansene i ansiktsuttrykkene til sangerne.

Men jeg har aldri tenkt over at det kan bli for bråkete når jeg er på konsert. Det vil trolig heller ikke være mulig å flytte seg bakover i salen hvis det blir for mye, for det pleier ikke å være så mye ledige seter. (I hvert fall ikke på de forestillingene jeg har sett, men jeg er sikkert bare på "main stream" oppsetninger.)


#4

Tallulah sa for siden:

Nei, operaen er generelt stappa full, nesten hele tiden. Men det hender at det er folk som ikke er så operavante som går i pausen. :knegg: Det er for øvrig et tips til de med ståplasser også, man får som regel sitte etter første pause. Be vertene holde utkikk etter en plass til deg, så gir de deg beskjed.


#5

Input sa for siden:

Opera er ganske annerledes enn konserter, og jeg sitter alltid fra rad 6 og fremover. Samboeren min klarte til og med å sove på rad 5 da vi så Wozzeck. :knegg:


#6

Anne C sa for siden:

Jeg har abonnement på rad seks orkester, og det er veldig gode plasser. Vi sitter mot den ene siden, og det hadde vært enda bedre helt midt på.


#7

Pelle sa for siden:

Jeg liker godt å sitte på 1 eller 2 rad balkong. Er lav, da ser jeg godt.


#8

Billa sa for siden:

Tusen takk, alle sammen! FP - gotta love it :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.