Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke parfymer bruker du?

#1

nolo sa for siden:

Fortell meg om parfymefavoritten(e) dine. Har du noen du alltid kommer tilbake til? Har du oppdaget en ny favoritt i det siste? Hvorfor liker du de?

Jeg bruker Gucci Bamboo for tiden, og har gjort det et par år, men nå vil jeg gjerne fornye meg litt, men syns det er vanskelig å bestemme meg.


#2

Nenne sa for siden:

Jeg bruker Si fra Armani når jeg bruker parfyme.

Av og til Tresor fra fra Lancome.


#3

Tussa sa for siden:

Daisy-parfymene til Marc Jacobs er mine favorittar. Akkurat no har eg Daisy dream. Felles for dei er følelsen av at dei passar meg godt, lette, blomstrete og med gedigen kjensle av sommar.

www.kicks.no/marc-jacobs


#4

frukt sa for siden:

Denne.
Men jeg er på helse/økologisk/naturlig-kjøret, og er på jakt etter noe annet.


#5

Varta sa for siden:

Jeg har ikke brukt mange parfymer, men har et ganske sterkt forhold til dem og har brukt de samme over laaaang tid. Jeg liker for det meste grønne og lette dufter.

Startet i tenårene med Oscar de la Renta Eau Activee (gjorde ikke alle... den er duften av åttitallet for meg), gikk videre til Lancome Tresor, så var det Acqua di Gio.

Det varte helt til jeg forelsket meg i Issey Miyake L'Eau d'Issey. Den dufter mest av vannliljer og oppleves veldig frisk og annerledes. Fikk alle andre parfymer jeg har hatt til å virke altfor søte og klissete. Den har jeg brukt i snart tjue år, og bytter litt på med DKNY Be Delicious og Red Delicious som er mine nyeste kjærligheter (lukter hhv grønne og røde epler, herlig og frisk! Finnes en variant med gule epler også, men den blir for søt for meg).


#6

Jålebeinet sa for siden:

Har i lenge brukt Si, men har nå You fra Armani, og Candy fra Prada.


#7

Drømmedama sa for siden:

Liker søte saker. Angel er den absolutte favoritten som jeg kommer tilbake til gang på gang. Flowerbomb og Prada Candy er også safe valg for meg. Og Poudre fra Valentina er nyyydelig.
Nyeste duften min er en nisjeparfyme fra Chabaud; Lait de biscuit. Den lukter rett og slett søte varme kjeks og er en ren og enkel duft.
Jeg liker absolutt søte parfymer best, altfor søte for mange, men jeg styrer unna friske sporty dufter og synes sitrus lukter kattetiss på huden min :nemlig:


#8

Candy Darling sa for siden:

Ingen. Og skulle ønske ingen andre gjorde heller. : dukker:


#9

trøtt sa for siden:

:dulte:


#10

Avatar sa for siden:

:dulte:


#11

Lavender sa for siden:

Jeg har en Dolce Gabbana Pour femme 25 ml, men den er tre år og ikke synlig brukt av.

Jeg tilhører de som skulle ønske at ingen luktet parfyme. Men det er forskjell på parfyme, for hun ved siden av meg lukter bare mildt godt, men fra bordet bak meg får jeg tette bihuler, skallebank og stygg hoste med piping i lungene. Jeg bruker å gå hjem hvis stillerom ikke er ledig.


#12

Nera sa for siden:

Jeg har masse! parfymer(mange av disse fra smalere merker), men hva jeg bruker, går i perioder, og jeg er veldig duftsensitiv, så jeg bruker stort sett maks 1 sprut, og blir uvel av for sterke parfymer selv. Jeg bruker heller ingen parfymerte kroppsprodukter eller vaskemidler med parfyme pga. duft.

Favorittduftene mine for tiden er Chloe Love Story, Chanel No 19 og Ormonde Jayne Champaca.


#13

Niobe sa for siden:

Michael Kors Sporty Citrus. Men det ser ut for at den er gått ut, så nå må jeg snart finne noe annet. :sukk:


#14

Taien sa for siden:

Jeg trives best med sitrusaktige parfymer. Favoritten er Dolce&Gabbana Light Blue.
DKNY Be Delicious har jeg også brukt, og en av Lancôme som jeg ikke husker hva heter.
Jeg bruker lite parfyme, så jeg har en flaske i årevis.


#15

Maverick sa for siden:

+1 på den.


#16

LilleT sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg kunne bruke parfyme av og til, men takler lukter på både meg selv og dem rundt meg svært dårlig dessverre.


#17

Lyppa sa for siden:

:dulte:
Ingen parfyme her i huset. Jobber i skolen, og har i tillegg allergi selv så parfyme er utelukket.


#18

Eia sa for siden:

Ingen. Tror siste gangen jeg brukte parfyme var for ca 20 år siden. :gruble:


#19

mkj sa for siden:

Jeg synes det er bra hvis man bare aner parfymen. Noen ganger kan man lukte hvem det er som kommer uten å se dem, og da er det (alt) for mye.


#20

Stellebord sa for siden:

Henger meg på denne!


#21

polarjenta sa for siden:

Enig:nikker:


#22

Nima sa for siden:

Stort sett Ralph fra Ralph Lauren hvis jeg husker å ta på


#23

Pegasus sa for siden:

Jeg tåler ikke så mange parfymer, blir kvalm og uvel av det meste. Men har funnet en fra Escada (agua del sol) som jeg liker. Søt, fruktig og lett.


#24

Musemus sa for siden:

Daisy fra Marc Jacobs og en som er fra Nude of Scandinavia, Microb.
Bruker ikke så mye selv, har funnet ut at migrenen blir trigget av den. :(


#25

Bloppy sa for siden:

Jeg må ha en lett parfyme, ellers får jeg skallebank og tett nese.
Jeg bruker Dolce&Gabbana light blue, og den har jeg brukt i mange år. I en klesbutikk nær meg, har de en jeg ikke aner navnet på. Men den lukter altså så nydelig. :elsker: Den er ikke å få tak i på typiske butikker som fører parfyme. Ei heller på tax Free og den slags. Og skrekkelig dyr. Så jeg får holde meg til light blue.


#26

Fløyel sa for siden:

De siste, ihvertfall 2 årene, har jeg ikke brukt parfyme. Jeg er ikke allergisk, men merker hodepinen kommer raskt dersom noen har på for mye og sterk parfyme. Men jeg bruker bodylotionen Rituals from Sakura, den lukter også godt.


#27

Wix sa for siden:

Jeg bruker sjelden parfyme (i så fall er det en fra Michael kors jeg ikke husker hva heter nå) men jeg tilhører de som liker det når andre gjør det, på den måten at jeg syns det er interessant og hvis det lukter godt ønsker jeg å vite hvilken så jeg kan teste den selv. Tenkte bare å representere den gruppa også! Uansett bør det ikke bli for mye. Hvis man kan lukte hvem som har vært på do, så er det for mye...


#28

nolo sa for siden:

Takk for flere gode tips, keem 'em coming. Som Wix liker jeg det hvis andre dufter diskret og godt. Når jeg går gjennom gangen på jobb og kjenner at her har xxx vært for her lukter det sterkt parfyme er det for mye. :knegg:


#29

Annki sa for siden:

Hugo Boss, Deep Red! :)
Har brukt denne så lenge jeg kan huske, så den har liksom blitt meg.

Har prøvd andre innimellom, men kommer alltid tilbake til denne..


#30

Tallulah sa for siden:

Bruker ikke ofte parfyme, men når jeg gjør det er det enten Givenchy Herba Fresca, DKNY be delicious i en ferskenvariant eller Gwen Stefani Harajuku Lovers G. Den er minst 15 år gammel, så bruker ikke mye nei.


#31

D'Arcy sa for siden:

Jeg sluttet å bruke parfyme etter at jeg ble bevisst hvor mange som reagerer på parfymebruk.


#32

Addison sa for siden:

DKNY Be Delicious er en gjenganger hos meg. Rosa eller grønn på sommeren, golden på vinteren. Acqua di Gio er en favoritt, samme med Cool water fra Davidoff. Elsker også Eau d'Issey, men den er så himla dyr, så det er en veldig sjelden gang jeg unner meg den, eller om jeg finner på tilbud.


#33

Strå sa for siden:

Jeg bruker så og si aldri parfyme. De få gangene jeg gjør det eksperimenterer jeg ikke, da jeg syns parfyme er litt anstrengende for pusteorganene mine, ev. hodet. Dvs. at siden jeg fant Chanel no 5 en gang på 1980-tallet er det fortsatt den som gjelder. Jeg har en nesten ny flaske, kjøpt i dette årtusen, det er jeg sikker på. Tror jeg. :o


#34

Strå sa for siden:

Jeg glemte å si hvorfor jeg bruker den: Chanel no 5 er ganske mild, så lenge jeg bruker en-to dråper og fordeler på hals og håndledd. Jeg liker den litt svake, men sensuelle, lukten.

Sprutparfymeflasker bruker jeg aldri, det er så ekkelt å bruke, altså selve sprayingen. Jeg tviler på at jeg ville merke forskjell på andre, om de påførte med dråper eller spray.


#35

Myria sa for siden:

Jeg bruker sjelden parfyme, men når jeg gjør det bruker jeg vanligvis Verbena fra L'Occitane. Lett og frisk duft.


#36

Polyanna sa for siden:

Hvor lenge holder egentlig parfymer? Jeg har noen jeg syns lukter fint, men jeg tør ikke bruke dem i tilfelle de har blitt harske og jeg ikke oppdager det, pga min dårlige luktesans. :dåne:


#37

Nera sa for siden:

Parfymer kan holde i mange, mange år så fremt de ikke står framme i direkte sollys eller varme.


#38

Strå sa for siden:

Takk for informasjon, Nera. Min står på soverommet i et skap med ugjennomsiktig dør. Det er passe kjølig der også. Den er fra 2011 fant vi ut, nesten ny, akkurat som jeg sa. :D


#39

Trulte sa for siden:

Milde dufter. Akkurat nå er det 8 fra abercrombie. Den er mild og lukter nydelig. Men jeg bruker lite parfyme. Liker kun at jeg og andre lukter svakt.


#40

Teofelia sa for siden:

Har ikke brukt på over 20 år og syns folk som bruker det sort sett lukter alt for mye.


#41

Lhi-My sa for siden:

Takk! Parfyme er akkurat like ubehagelig som røyklukt. Jeg blir fysisk dårlig av begge deler. Det hjelper ikke at parfymebrukeren selv mener det bare er et lite hint av lukt. Det er fryktelig plagsomt. Lukt av skyllemiddel likeså.


#42

GinaK sa for siden:

Bruker sjelden så jeg ønsket meg sånne miniparfymer fra Lancome for noen år siden. Bruker av etpar av de. Og så har jeg en fra Lacoste som lukter godt. Touch of pink. Den har jeg nok hatt i 20 år.


#43

Niobe sa for siden:

Jeg synes folk som ikke lukter av noe godt, dvs. noe parfymert av noe slag, ikke lukter godt... Litt stramt, liksom. :sparke:


#44

Pasta sa for siden:

Helt enig!


#45

Bille sa for siden:

Clean Rain og Clean warm cotton.


#46

ingling sa for siden:

Jeg brukte varianter av Clinique Happy i mange år, nå har jeg Aqua di Gio fra Armani. Bruker ikke hver dag, akkurat. Og lite.


#47

Bloppy sa for siden:

Jeg er enig med deg!
Liker at folk lukter friskt. Bruker man nøytrale vaske og skyllemiddel, luktfri krem og ingen parfyme av noe slag, lukter det gjerne ikke veldig friskt heller. :o


#48

Billa sa for siden:

Jeg bruker Bombshell fra Victorias Secret, DKNY Apple - serien, Hugo Boss og Escada (de lukter sommer!). Gjerne bodylotion i stedet for Eau de Toilette. Aldri Eau de Parfum, det blir for heftig.

Jeg er heller ikke særlig begeistret for lukten av (andres) "kropp".
\


#49

Smash sa for siden:

Jeg har brukt Laura i 25 år, finner ingen andre jeg liker på meg selv.


#50

rajraj sa for siden:

Jeg bruker Apple blossom fra Korres for tiden. Tror ikke den finnes i parfyme, bare eau de cologne. Lett og frisk og fruktig.


#51

Amelie sa for siden:

Tipper det er en av disse molekyl-duftene.... de er unike, og ikke så intense at man blir uvel, som de fleste andre dufter blir for meg.

www.vita.no/exclusive/merker/zarko-perfume/zarko-parfums-molecule-234-38-edp-100-ml

[img]https://www.vita.no/exclusive/merker/zarko-perfume/zarko-parfums-molecule-234-38-edp-100-ml[/img]

eller denne:

www.kicks.no/escentric-molecules/parfyme/mann/parfyme/molecule-01-100-ml?gclid=Cj0KCQjwzcbWBRDmARIsAM6uChUDI7rxayy05ZGZjIwNI64_9KMbP7w18ez5qvdIbe-QZfPqu7gNSZMaAtF_EALw_wcB

[img]https://www.kicks.no/escentric-molecules/parfyme/mann/parfyme/molecule-01-100-ml?gclid=Cj0KCQjwzcbWBRDmARIsAM6uChUDI7rxayy05ZGZjIwNI64_9KMbP7w18ez5qvdIbe-QZfPqu7gNSZMaAtF_EALw_wcB[/img]


#52

Katta sa for siden:

Ingen.


#53

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker nesten aldri parfyme, men om det skal være, bruker jeg Mania fra Armani, som er en av de få jeg noen gang har likt. Men det er sikkert flere år siden jeg brukte sist.


#54

Polyanna sa for siden:

Men dere som syns det lukter stramt uten ekstra lukt - er det fordi parfymen kamuflerer, eller fordi den fjerner eller hva?

Jeg spør siden jeg tydeligvis totalt mangler luktesans i forhold til mange her. :knegg:

Jeg kjenner nesten aldri folks lukter. Jeg kjenner voldsom svettelukt (som når sønn kommer fra trening, eller mannens innsvettede tøy), jeg kjenner gamle menns tisselukt og jeg kjenner når folk har sånn "halsbetennelsesånde" (som jeg selv også hadde i alle år før jeg tok mandlene).

Men ikke tøymykner eller normal parfymelukt eller dagligdags kroppslukt. Jeg får mer og mer angst for at jeg går rundt og lukter uten å skjønne det! :skremt:


#55

Avatar sa for siden:

Jeg mener de som lukter stramt (hud og hår) ikke dusjer hver dag. :nemlig: Jeg lukter når folk ikke har vasket håret på en dag eller to og det er den verste lukten ever! Men jeg vil ikke at det skal lukte parfyme oppå hud&hår-lukt, det kan bare lukte rent.


#56

Polyanna sa for siden:

Uæh, du hjelper IKKE! :skremt:


#57

Maverick sa for siden:

Jeg vil påstå at det i veldig mye større grad er ens eget problem enn andres hvis man synes det lukter ekkelt av normal menneskelukt. (Og det er normalt å ikke dusje hver dag, og det er normalt å ikke vaske håret hver dag.)

Litt som at det kun er mitt problem at jeg får panikkreaksjon av å høre normale spiselyder.



#59

Avatar sa for siden:

DET er jeg enig i! :knegg: Jeg vasker ikke eget hår hver dag heller.


#60

Tallulah sa for siden:

Jeg lukter også skittent hår. :nemlig: Når det er sagt kan jeg ikke drive og vaske håret selv hver dag, men vasker det 1-2 ganger i uka. Det hender at jeg lukter det selv, at håret mitt lukter hodebunn og da får jeg litt panikk.

Jeg lukter f.eks. veldig godt når folk drar på morgenyoga og ikke har dusjet på forhånd eller kvelden før, og har på undertøyet de tok på seg morgenen før. De lukter jo ikke mye, men litt for intimt for meg kl 07 om morgenen.


#61

Polyanna sa for siden:

Å herre, dere tar knekken på meg. :knegg:


#62

My sa for siden:

Jeg er som deg Polyanna, svært lite sensitiv for lukter, og reflekterer sjelden over at folk lukter noe som helst. Blir ikke plaget av verken parfymerte vaskemidler eller parfyme/kosmetikkprodukter, eller naturlig, "fersk" lukt fra kropp eller hår. Men blir også litt småstresset av tråder som denne. :knegg:

Og siden jeg vet det finnes folk både som Candy Darling og co, og som Niobe/Bloppy der ute, så tenker jeg at jeg gjør det jeg selv føler mest for. Det vil si, til vanlig, at jeg dusjer hver dag, og bruker parfymert såpe, sjampo og deo, men ingen parfyme. Det varierer om jeg bruker tøyvaskemiddel med eller uten parfyme.


#63

Tallulah sa for siden:

Ja, det er vel litt sånn "alt med måte" og ikke prøve å overdrive noen vei, verken med parfymebruken eller hvor lenge man venter før man vasker seg. Og ha i mente at man lukter lite av seg selv, enten det er kroppslukt eller parfyme man bruker, også får de som er sensitive for lukt ha litt slækk. Meg selv inkludert.


#64

Myria sa for siden:

Mens jeg tenker at det er viktigere å ta hensyn til folk som har allergi eller blir syke på annen måte av parfymelukt enn å ta hensyn til noen som mener at det lukter stramt av folk med normal hygiene bare fordi de ikke dusjer seg med parfyme.


#65

Tallulah sa for siden:

Da er det bra at ingen sier at det lukter stramt av folk med normal hygiene bare fordi de ikke dusjer seg med parfyme da. :)


#66

My sa for siden:

Sikkert, det er uansett ikke noen problemstilling for meg siden jeg ikke bruker parfyme.

#67

My sa for siden:

Niobe skrev at hun synes folk som ikke bruker noe som er parfymert lukter litt stramt. Men klart, det er langt imellom det, og å dusje seg med parfyme.

#68

Tallulah sa for siden:

Men det er ikke det samme som Myria skrev, syns jeg.

Edit: du la til litt, og ja: nettopp.

Også er det jo også en kjennsgjerning at folk har ulik kroppslukt, både i form og mengde. Høvdingen lukter veldig lite, jeg lukter fort ganske syrlig og stramt. Så hva som er normal, eller nødvendig hygiene, vil variere fra person til person. Jeg må dusje hver dag for å ikke lukte veldig stramt, rett og slett. Andre trenger ikke det.


#69

Avatar sa for siden:

Ikke sant. Jeg lukter også fortere enn mannen.


#70

Myria sa for siden:

Hun skrev jo at de som ikke lukter parfyme lukter stramt. Det er vanskelig å tolke det på noen annen måte enn at det også inkluderer alle de som har normal hygiene, men bare ikke bruker parfyme.


#71

Niobe sa for siden:

:himle: Jeg skrev «noe parfymert av noe slag». Det er samme for meg om det er parfymert bodylotion, dusjsåpe, tøymykner, hårolje, eller hva har du. Noe som lukter godt. Jeg liker tilsatt lukt. :nemlig:

Og ja, jeg synes menneskelukt lukter stramt, i veldig varierende grad fra person til person, samme hvor rene de er. Med mindre såpa lukter godt, da. Og folk lukter annerledes når de er forkjølte, ofte litt søtlig.


#72

Candy Darling sa for siden:

Jeg lukter lite, det lukter nesten ikke av treningsklærne mine en gang, hvis det får tørke og lufte. Mannen lukter heller ikke så mye, men treningsklærne stinker. 13-åringen har overhodet ingen svettelukt, og hadde nesten ikke trengt å dusje hvis det ikke var for at håret blir fett). 10-åringen lukter ram sjømann fra armhulene hvis hun ikke vasker seg med såpe og bruker ordentlig deo hver dag. Setter seg i klærne også. Rare greier. (Håper det er pubertertsrelatert. :skremt: )


#73

Candy Darling sa for siden:

Og ja, jeg vet vi har snakket om det før, men for noen som meg, er det ikke snakk om litt ubehag av å måtte sitte nær noen med parfyme, jeg får skikkelig dundrende, migrenelignende hodepine med kvalme. Å sitte ved siden av noen som har testet DKNY friskt på taxfreesjappa rett før de gikk på en 8-timersflight, kan være et helvete.

Heldigvis ikke av alle parfymer, og i mye mindre grad enn før.


#74

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg vet at parfymeallergi er en reell ting, og at det kan utløse migrene. Jeg reagerer selv på enkelte parfymer og har vært nødt til å gå av bussen.

Men siden man reagerer slik er det kanskje ikke så vanskelig å se at andre kan reagere på andre lukter, og det heller ikke med bare mildt ubehag? Oppkast og kvalme som varer ut dagen, for eksempel.


#75

Candy Darling sa for siden:

Selvsagt, jeg har bare aldri hørt om at man kan ha slike reaksjoner uten en allergisk betingelse - eller selvsagt også ved hygienebrudd. For det er jo ellers en overreaksjon, som per definisjon en allergi er?


#76

Tallulah sa for siden:

Lukt er jo blant de sterkeste sansene vi har, så jeg syns ikke det er så rart at noen lukter kan føre til sterkt ubehag. Og selvsagt snakker jeg om hygienebrudd. På samme måte som jeg mener at overparfymering også er er slags hygienebrudd. :knegg:


#77

Candy Darling sa for siden:

Ja, men det er rart fra et biologisk synspunkt at en kropp som ikke har dusjet siden i går skal være en sånn lukt. Men det kan selvsagt være kulturelt betinget.


#78

Niobe sa for siden:

Hele grunnen til at jeg nevnte det er jo fordi jeg ofte har inntrykk av at folk som ikke bruker noe parfymert tror de ikke lukter noe, eller lukter «nøytralt» eller friskt. Jeg synes altså ikke det, jeg synes ikke det er en behagelig lukt. Men allergisk kan jeg jo ikke kalle meg. Og det er gjerne like greit at jeg uansett må puste med munnen. :knegg:


#79

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det handler om ulik kroppslukt. Noen lukter vondt fortere, inkludert meg selv. Det er altså ikke slik at jeg reagerer med kvalme på alle som ikke dusjer hver dag. Mange lukter jeg det sikkert ikke på en gang, jeg går jo ikke rundt med spørreskjema. Men at mange av dem som lukter tror selv at de ikke gjør det, det stemmer. På samme måte som de som bruker parfyme ikke tror de er til sjenanse.

Ingen FPere har gjort meg kvalme heller. :Presiserer:


#80

Candy Darling sa for siden:

Altså, jeg foretrekker langt at folk bruker antiperspirant, sånn hvis noen trodde jeg gikk helt Ole Fyrand her. :knegg:


#81

m^2 sa for siden:

Nå er jeg på Si (samme som Nenne), Michael Kors Midnight Shimmer, Lancome La Vie er Belle, Marc Jacobs Daisy.
Og selvsagt Jean Paul Gaultier Classique til litt mer pyntede anledninger.
(jeg hopper over alt om parfymeallergi og sånt, jeg og svarer på spørsmålet i overskriften :sparke: )


#82

Strå sa for siden:

Jøsses and bevares. Må man dusje og vaske håret hver dag altså? Det er da fryktelig unødvendig og sløsete. I tillegg til at det ville ødelegge huden min, og sikkert mange andres også, totalt, både på kropp og hodebunn. Hvem som helst kunne lete meg opp kun basert på å følge sporene av flass. :knegg:

Man kan fint vaske av seg svette uten å dusje hele tiden. Heldigvis.


#83

Avatar sa for siden:

Man MÅ ingenting. Og heldigvis for det. Folk har forskjellig kroppslukt og folk har forskjellig sensitivitet mot kroppslukt. Jeg er svært sensitiv. Verre er det ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.