Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klær til stor jente (str. 12 år+)

#1

Bluen sa for siden:

Både 11-åringen og jeg synes det er veldig lite fint å finne til henne i kjedebutikkene. Ingen av oss liker bare skuldre, asymmetriske plagg, trykte bokstaver og tall eller frynsete kanter. :skremt: Vi er ute etter enklere ting evt. med symmetrisk mønster, blomster og andre gammelmodige trykk. Merker bryr hun seg ikke om. (Ja, hun er sikkert ødelagt av mor. :knegg: ) Jeg tråler Zalando, Ellos og andre kjente nettbutikker, men synes utvalget er dårlig. Hun bruker 152, 158 eller voksen XS i enkelte plagg. Hvor handler dere klær til jenter på denne alderen? Tips til (nett)butikker med godt utvalg?


#2

Bluen sa for siden:

Eksempel på FEIL på så mange plan:


#3

Che sa for siden:

Villervalla går jo opp til 12 år i allefall...Og hva med pompdelux? Blir det for jålete?


#4

Bluen sa for siden:

Tror de bare går til 10 år, Che?

PompdeLuxe har jeg skydd pga. det fjollete navnet. :sparke: Skal kikke.


#5

Bluen sa for siden:

Sorry! :sparke: Pompen utgår på grunn av farger, mønstre og snitt.



#7

My sa for siden:

Jeg synes ungdomsavdelinga til H&M (DIVIDED) er bedre enn barneavdelinga. 05-jenta her vil heller ikke ha slike klær du beskriver, assymetriske, bare skuldre, frynser o.l. Hun bruker mye enkle hettejakker eller -gensere, smale bukser med høyt liv, og en enkel t-skjorte stappet nedi, litt sånn Sigrid. Og hun har funnet masse der.

For eksempel sånt som dette (fra nettsiden til H&M):


#8

Adrienne sa for siden:

Frøkna har nesten helt sluttet å kjøpe klær i barneavdelingene, det går helst i klær i str. XS og S fra Bikbok, H&M, Cubus og Urban, og da er det litt lettere å finne klær som er nøytrale. Det går mye i collegegensere og tights eller smale jeans, vanlige t-skjorter som er litt romslige. Hun har akkurat passert 160 cm høy.


#9

Bluen sa for siden:

:knegg: God idé, daffy!


#10

Mex sa for siden:

Jeg kan lite om klær til jenter. Men hvordan er Wow? Jeg vet at niesen min bare ønsker seg klær derfra. (Hun blir 12 i år)


#11

Gerbera sa for siden:

En håpløs klesstørrelse å forholde seg til dessverre, men jeg har handlet endel tøy på Pomp Delux, det er i fin kvalitet, og holder seg pent, men ikke alle kolleksjoner er like fine, i vår handlet vi lite.
Nå har de fått klær opp til 170.
Ellers har jeg handlet litt på Lindex.


#12

Bluen sa for siden:

Enig, My og Adrienne, det er bedre på ung voksen-avdelingene. Liv stil er nok litt mindre sporty enn den dere beskriver, med litt mer kjoler/tunikaer/t-skjorter med blomstertrykk osv. Jeg er jo selv en rev på voksenbutikker, egentlig, og har topp oversikt, så jeg burde kunne dette selv. :sparke: Kanskje vi bare skal legge barneavdelingene helt bort, ja.


#13

Tjorven sa for siden:

Snuppa handler heller ikke klær på barneavdelingen lenger. Hun har riktignok en ganske annen klesstil enn jenta di, Bluen, men handler gjerne på HM eller BikBok. Og så går hun mye i treningstights; også når hun ikke trener.


#14

Elisabet sa for siden:

Newyorker butikken har jentene brukt i flere år nå og handle på.


#15

Gerbera sa for siden:

Her har du anstrengt deg for å finne noe fint ser jeg :knegg:

Basistøyet til Pomp er veldig fint, enkle gensere, t-shirts og bukser, cardigan, tights og leggings, det bruker vi masse av. Ellers varierer det veldig fra sesong til sesong hva som er fint og ikke. Størrelsene der er gode, og siden tingene er enkle og uten trykk, egner de seg til å kombinere med andre ting.

Som sagt traff ikke fargene oss helt i år, men som regel kan man bygge på videre fra forrige kolleksjon, med de nye fargene som kommer, det lar seg lett kombinere.

11-åringen elsker de tynne jerseybuksene derfra, og går knapt i annet.


#16

Bluen sa for siden:

Ja, der handler vi også litt. :jupp:


#17

Bluen sa for siden:

Var mye stygt trykk og sekkete fasonger der, synes jeg, i tillegg til stygge farger. Men enkelte basisplagg kan sikkert gå an. Takk for alle tips, altså - ikke meningen å være utakknemlig! :knegg:

Treningstøy til hverdags utgår også her.


#18

My sa for siden:

Ja, førsteinntrykket var voldsomt mye rysjer og volanger. Og fargene hadde nok ikke passet her heller. Jenta her kan bruke adidas treningsbukser til vanlig (selv om hun går mye mindre i det nå enn hun gjorde for en tid siden). Men treningstights har hun aldri brukt til annet enn trening.

#19

Fersken sa for siden:

På WOW kan man finne enkle gensere uten så mye dill og dall. Litt blonder og blomstertrykk i samme farge og de holder seg bedre enn f.eks Lindex synes jeg.


#20

Nera sa for siden:

Enig, selv om min jente foretrekker det aller mest glorete de har i sortimentet. De har en del helt OK gensere og bukser.


#21

millact sa for siden:

Min er 13, men 170 cm lang og handler utelukkende i voksenavdelingen. Hun finner mye på Cubus, KappAhl, H&M og New Yorker. Det går mye i t-shirts, hettegensere og ensfargede bukser.


#22

Millen sa for siden:

Min 12 åring er og glad i Wow og finner endel rene gensere der, altså uten trykk osv.


#23

Palmen sa for siden:

WOW og Kappahl har en del bra.


#24

Bluen sa for siden:

Skal sjekke Wow, men kikket nettopp på KappAhls nettsider - grusomt! Den hvite t-skjorta i innlegg 2 er derfra.

Wow ser bedre ut, ja. :jupp: Der har vi ikke vært så mye. Ellers har vi funnet noen gode, ikke så åletrange olabukser med høyt liv i barneavdelingen på Cubus - kjøpte en i str. 14 år, jeg også! :knegg:


#25

Bluen sa for siden:

Hun har forresten bikket 1,50 for ikke så altfor lenge siden, men er snarere muskuløs enn spinkel, så hun kan godt bruke voksenstørrelser i mye. Ting som er utringet blir litt rart, da.


#26

veobra sa for siden:

Min erfaring er at man må lete litt for å finne nøytrale plagg. Mye har farger og mønster, for ikke å snakke om poylester og nupper etter en dag. .grøss: Vi finner vi som regel noe om er ok midt mellom alle blomstene og de korte toppene.


#27

Palmen sa for siden:

Om du sorterer på "konservativkolleksjonen" til KappAhl (Hampton Republic) så syns jeg ikke den er så ille? www.kappahl.com/nn-NO/barn/kolleksjoner/hampton-republic-27/



#29

Bluen sa for siden:

Dette er forresten det man står igjen med av Hampton i str. 158. Det er generelt dårlig utvalg i store barnestørrelser. Den dag kjem aldri at mine barn iføres sånne vatterte Christian Kopperud-vaffeljakker, gitt. (Derimot har mannen en, og jeg har fnist siden han kjøpte den. :humre: )


#30

Neket sa for siden:

Jeg syns Lindex har endel nøytrale klær. :jupp: Ellers aner jeg ikke, min 12-åring ELSKER glitter og stas, og har null prpblem med å finne klær for tiden. :humre: Det er jo enhjørninger og paljetter på altmulig, midt i blinken for henne.


#31

apan sa for siden:

POP da?


#32

Bluen sa for siden:

Er enig i at Lindex har VÆRT slik, og dels er slik for småbarna. Nå kjenner dessverre bare smerte når jeg ser på utvalget til Lindex i store størrelser. :knegg: Det var én nøytral hettegenser som var fin, mens resten skjemmes av grufulle farger, manglende skuldre, skrikende trykk og utrolig flagrende og rare fasonger. :sorry: Synes Lindex har beveget seg i en uheldig retning de siste åra, spesielt på dame- og jenteklær. Gutteklærne er bedre.


#33

Bluen sa for siden:

De har nesten ingenting i så store størrelser, og stopper på 146/152, som kan bli litt knapt ettersom hun er rundt 152 høy og ikke så smal.


#34

My sa for siden:

Lindex er like ille som KappAh altså. Mye bare skuldre, volanger, frynser og store print der også.

#35

Bluen sa for siden:

Jeg innser at jeg har blitt en aggressiv kunde på mine gamle dager. :knegg: Blir ikke mindre hissig når jeg går inn i voksenbutikkene. Takk og lov for netthandel!


#36

apan sa for siden:

Det er vel sant ja.


#37

Bluen sa for siden:

Elsker dette merket her - Petit Louie - barnevarianten av mitt favorittmerke King Louie. Dessverre har Zalando sluttet å føre det, og det går bare opp til 146/152.


#38

millact sa for siden:

Enig, det er mange år siden vi har handlet der til eldste. Sjeldent jeg finner noe der til yngste heller.

Hva med Zara eller Mango?


#39

Neket sa for siden:

Ja, godt mulig Lindex har tapt seg altså. Jeg handler som sagt bare grelle ting. :humre: Fort gjort, da i det minste. 12-åringen kan fint ønske seg minst fem gensere fra hvilken som helst butikk for tiden.


#40

Bluen sa for siden:

Zara har vi oppi gata her ved jobben - godt tips! Har lett for å glemme dem.


#41

My sa for siden:

Det er virkelig ikke lett når man har barn med smak som avviker fra det som er main stream. Det er ikke mange ulike stiler å velge mellom til barn. Heldigvis har det blitt mye enklere hos oss nå. Husker med gru den lange perioden da eldste ikke taklet trange klær, spesielt bukser, og valget i butikkene stort sett stod mellom "skinny" og "super skinny" (noe det i grunnen gjør fortsatt, men nå liker hun det heldigvis). Og da lilleøstra måtte ha ytterjakke fra kolleksjonen for jenter under 8 år, og nektet å bruke rosa eller lilla. Nå har hun (omsider) kommet over på 134/140, og kan tross alt velge mellom litt mer enn bare "fifty shades of pink" eller gutteklær. Hun bruker fortsatt mye fra gutteavdelinga, men finner litt mer hun liker i storjenteavdelingene (bortsett fra KappAhl eller Lindex, som er håpløst for henne også).


#42

Niobe sa for siden:

Min snart 13-årige niese har en nokså « ryddig» stil (ingen bare skuldre ellee sprø snitt), og hun har mye fra Abercrombie, Hollister, H&M og Bikbok.


#43

Tjorven sa for siden:

Nå vet jeg ikke helt hvor lite smal hun er, men jeg synes du skal være litt forsiktig med å ta henne med til Wow uten å ha tittet litt selv først.

Klærne på Wow er veldig smale i snittet, og snuppa mi måtte gå opp veldig mye i størrelse for at det ikke skulle bli trangt. Dette var en egenskap hun likte tidligere da hun var veldig tynn, men nå er hun mer normal i fasongen og reagerte litt på at hun måtte så mye opp i størrelse. Datteren min ligger midt på grafen for høyde kontra vekt for sin aldersgruppe - altså midt på 50 %, så hun er verken bred eller smal. Men på Wow ble det allikevel for trangt nå.

Så vi har beveget oss helt over på voksenbutikker.


#44

Bluen sa for siden:

Hun har fått noen klær fra Wow i gave (blant annet en nydelig blondekjole) som har passet helt fint. I overdeler og kjoler synes jeg sjelden det blir for trangt, men hun har nok arvet moras bukseproblem. Nå plottet jeg inn tallene hennes i en BMI-kalkulator for barn, og ser at hun har havnet godt innenfor normalvekt (for første gang siden hun var nyfødt).


#45

Stompa sa for siden:

Med forbehold om at det begynner å bli en del år siden vi hadde samme problemstilling (Frøkna som nå er 16 var over 1.70 høy da hun var 11, så hun var enda yngre da vi måtte handle til en med kropp som var "eldre" enn hodet og smaken): Omtrent den eneste butikken der vi fant nøytrale klær uten for mye dill, var Cubus.


#46

zinatara sa for siden:

Lillesøster her er helt oppgitt over kjedebutikkene. Hun er glad i enhjørninger da, så det funker bra for tiden. Men hun kjøper også klær fra gutteavdelingen, sist en minecraft t-skjorte. Og hun nekter skinny jeans.

Storesøster er 13 og handler kun voksenklær, må bare unngå det som krever pupper for å sitte pent. Veldig nøytrale plagg, går mest i jeans, hettegenser og t-skjorter.
Det siste hun kjøpte var denne fra HM
Hun er glad i t-skjortene herfra www.teeturtle.com/collections/tees De har kampanjer innimellom, så jeg har aldri betalt full pris.


#47

Bluen sa for siden:

Har ikke de digre logoer over stort sett hele plagget, da?

Den hvite hettegenseren fra HM faller i uaktuell-kategorien på grunn av trykket og fargen. :jupp:


#48

Niobe sa for siden:

Tenker du på Hollister og Abercrombie? Bdåe ungene og jeg har flere plagg derfra, det står ikke Hollister/Abercrombie noe sted, utenom på vaskelappen. Abercrombie-genserene til guttene har en liten elg på brystet, Hollister har vel en fugl av noe slag. Der hvor Lacoste har en krokodille. :knegg: men ja, jeg styrte jo unna klærne med store logoer på. Uten vanskelighet.


#49

-ea- sa for siden:

Ingen som har tipset om Monki? Det har vært favorittbutikken her i flere år. Dårlige nettsider da, eller dårlige bilder på nettsida, klærne ser mye bedre ut i virkeligheten. Og de er ikke skinny.



#51

Palmen sa for siden:

Mye dongeri og hettejakker her også forresten. Og jeg skjønner frustrasjonen din altså, bluen — hvorfor er klærne for store barn så «bråvoksne»?


#52

him sa for siden:

New York har vært populær her. Mitt inntrykk som voksen er: Stort utvalg, enormt rask utskifting, dårlig kvalitet.

Ut fra det du beskriver hadde jeg gått for xxs eller xs i en butikk for voksne.


#53

Musemus sa for siden:

Har du sjekka ut The New? Det finnes blant annet på Zalando, Boozt, englerogpirater.no og flere steder. Det brukes av både 6-åringen og 10-åringen her. Knallfine klær!


#54

Kaprifol sa for siden:

H&M har str 34 og XS, fjortisen min mener det er bra valg. Og at wow kan ha noe. Jeg husker at H&M har jeans i veldig små størrelser, så antakelig er det noe for jenta di der.


#55

Stompa sa for siden:

Carlings har en del hettegensere uten dill og dall. Frøkna liker dem godt.


#56

Pøblis sa for siden:

H&M for basisplagg som jeans og T-skjorter og sånn. BikBok har litt sånn bohemstil med blomstertrykk og sånn - de har det meste fra xs.


#57

Karamell sa for siden:

Hvorfor leser jeg tråd om jenteklær? :gruble:


#58

veobra sa for siden:

[quote=him;4685983]New York har vært populær her. Mitt inntrykk som voksen er: Stort utvalg, enormt rask utskifting, dårlig kvalitet.
[quote]

Det er mitt inntrykk også. Dog bare etter ett kjøp. :knegg: De har ikke en gang sydd genseren rundt ermet, bare klippet.


#59

løve70 sa for siden:

Hollister og Abercombie er greia her og (har vært det i mange år). Stilen til 14 åringen er typisk pique skjorter, genser, jeans og hettegensere. Buksene der finnes i mange størrelser og lengder.

Jeans på HM sitter ikke fint på henne - vet ikke hvorfor, men de så helt håpløse ut. Levis bukser finnes også i mange ulike modeller (samt str/lengde) og er ihvertfall populært her.


#60

amo sa for siden:

BikBok og WoW er favoritter her. Mye jeans og hettegensere/hettejakker med singlet under.


#61

Snippa sa for siden:

Mine 13-åringer har veldig ulik klessmak, men begge to finner lett klær på Cubus. Handler også litt på HM. XS tilsvarer ofte 156/164, synes jeg.
Ellers pleier vi å bunkre opp klær på C & A når vi er steder det finnes.


#62

Lavender sa for siden:

Jeg handler overalt, ikke en butikk eller kjede. Min er dessuten passert 163 cm og da er vi ferdig på Cubus og Zara. Jeg kjøper Little Remix fra Danmark hvis jeg kommer over gode tilbud, Milk Copenhagen, MarMar Copenhagen og Pompdelux.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.