Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du hørt på podcasten "To hvite menn"?

#1

Tallulah sa for siden:

Hvordan blir French og Moland fremstilt? Forholder den seg nøytralt til dem?

Jeg vet ikke om jeg orker høre på den, om den fremstiller dem i et godt lys.


#2

Anda sa for siden:

Jeg har ikke orket - jeg ble så provosert av intervjuet med French i promoteringen. :sur:

"Vi løy om grunnen til oppholdet :blabla:"


#3

banana sa for siden:

Ja, det har jeg. Jeg synes den er interessant. Den fremstiller dem ikke glorifisert på noen måte. Programleder er gjennomgående skeptisk til tankemåtene deres og hvordan de havnet der de havnet. Han er tydelig på at han ikke uten videre tror på det som blir sagt. Jeg synes den er balansert og fin, og at det er spennende å få vite bakgrunnen og hvordan de har blitt formet i løpet av oppvekst. De er mennesker, de også, på godt og vondt. Jeg er veldig fascinert over hvor godt Joshua French formulerer seg, men skeptisk til troverdigheten hans tidvis. Jeg synes det er interessant å få mer innblikk i at for han er dette virkeligheten, men at jeg aldri vil kunne forstå tankemåten hans.

Podcasten er ikke noe reklame for French (eller Moland) altså.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg har tenkt som deg, så flott å høre bananas opplevelse - kanskje den skal få en sjanse?


#5

Tallulah sa for siden:

Ja, det var interessant å lese Banana. De provoserer meg skikkelig, og jeg er veldig skeptisk til den kommende filmen.


#6

Apple sa for siden:

Jeg har hørt den og er enig i med banana. Programlederen holder seg ganske nøytral, men problematiserer og undrer seg over opptredenene til hvite menn og til idylliseringen deres av kolonitiden bla.

French er veltalende, men jeg synes ikke han er troverdig hele tiden. Jeg synes begge to fremstår som ganske spesielle.

Liker godt podden.


#7

Input sa for siden:

Både samboeren og jeg har hørt den og vi er uenige med Banana. Vi ble skikkelig provoserte og sure. Men det er så lenge siden vi hørte den (da den akkurat kom) at jeg ikke helt evner å utdype hva jeg mislikte.


#8

Maverick sa for siden:

Jeg ble også gretten av intervjuene med French i forkant av launch, og har ikke hørt. Skal gi den et forsøk en gang.


#9

rajraj sa for siden:

:gruble: Siste episode kom nå på tirsdag?


#10

rajraj sa for siden:

Jeg ble gretten av hele podcasten. Ikke fordi den fremstiller dem positivt, den delen synes jeg er balansert og fin. Men jeg synes rett og slett den ble ulidelig kjedelig! Den tverer ut hvert eneste tema. Det hadde holdt om hver episode var cirka halvparten så lang.


#11

Input sa for siden:

Ah, da har jeg ikke hørt siste episode. Beklager. :sparke:


#12

Tallulah sa for siden:

Det har vel kommet en episode hver tirsdag i seks uker? Eller kom det flere først i en bolk?

Uansett, jeg har begynt å høre. Jeg lurer på hvordan folkets sympati hadde vært om det var Tjostolv som overlevde, og French som døde.


#13

Bluen sa for siden:

Et generelt problem med podkaster, har jeg inntrykk av! For meg som er nærmest "orddøv" når det gjelder lyd, er det utenkelig å holde ut å høre på.

(Og nå fikk jeg "To fulle menn på hjernen" også, selv om det ikke blir akkurat det samme som denne overskriften. :humre: )


#14

Tallulah sa for siden:

:knegg: Jokke fremsto betydelig mer sympatisk.


#15

Polyanna sa for siden:

Har ikke hørt denne, men en annen podcast jeg hører på av og til er kun mulig å gjennomføre den når jeg setter den på speed 1,5 - han snakker så langsomt!


#16

banana sa for siden:

Hva mener du? Tror du folk hadde vært mer eller mindre "på deres side"?


#17

Tallulah sa for siden:

Vet ikke? Jeg tror ikke jeg har lyst til å gå inn på karakteristikker (som kun er besert på hvordan de har fremstått i media) om familiene til disse gutta på åpent forum, de har tross alt ikke gjort noe galt.


#18

banana sa for siden:

Mitt inntrykk er at de aller fleste synes at de (gutta) "bare kunne ha det så godt når de var så ulidelig dumme" og at Norge har brukt alt for mye ressurser på saken. Jeg tror det skal mye til å snu det, egentlig. Jeg kan ikke se for meg at det hadde vært annerledes om det var Moland som kom hjem.


#19

Zulu sa for siden:

Jeg har også hørt, og har (nøyaktig, faktisk) samme oppfatning som banana og Apple uttrykker.

Interessant. Basert på det som kom fram i podcasten tror jeg Moland hadde snakket ganske annerledes om opplevelsene i etterkant, og det kunne jo ha påvirket folkeopinionen. De framsto jo også ganske ulikt under rettssaken(e).

#20

Floksa sa for siden:

Jeg har hørt en del (ikke alle) og synes de er bra.
Oppfatter ikke at den glorifiserer gutta. De framstår som rimelig zpesielle.

Men jeg har heller aldri hatt noen sterke meninger om saken, hverken om skyld, pengebruk eller generelt som de to.


#21

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det er veldig delt, og i veldig avdelte "leire". FP-konsensus er vel det du sier, mens "folk flest"-konsensus har vært mer "få de stakkars, norske, hvite guttene hjem fra det jungellandet!"


#22

Tallulah sa for siden:

Ja, nå har jeg endt opp med å høre nesten hele podcasten. Den fremstiller dem absolutt ikke som helter, men jeg tror heller ikke den endrer noen synspunkt på dem. De som tenker at det de gjorde var greit vil høre podcasten med helt andre ører enn meg.

Jeg får bekreftet hva jeg har ment har vært holdningene deres til verden, Afrika, afrikanere, liv, og at de syns de fikk for lite hjelp av Norge. De er vel omtrent de som har fått mest.

Selve podcasten syns jeg er greit laget. Behagelig stemme på journalisten, men problemet er jo at historien faktisk ikke er spesielt spennende. Selv om French nå har endret forklaring, så er det ingen avsløringer, eller interessante vendinger.


#23

Apple sa for siden:

Enig der, Tallulah. Men det synes jeg nesten ingen slike podder er. Jeg forventet ikke så mange overraskelser, de hadde nok kommer frem i media. Men jeg endret heller ikke synet mitt på dem. Men interessant å høre om livet i fengselet og mer om bakgrunnen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.