Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og mobiltelefon

#1

frukt sa for siden:

Jeg har kjøpt et kontantkort til en gammel mobil som jeg tenkte skulle ligge hjemme slik at barna kan få tak i meg om det skulle være nødvendig.
Men hvordan kan jeg unngå at de ringer i hytt og vær? Skulle gjerne hatt det slik at de kun kan ringe til enkelte numre.


#2

polarjenta sa for siden:

Tror du de kommer til å gjøre det? Det har iallefall ikke vært noe problem med mine unger.

Mulig du kan gjøre noen innstillinger, men en mulighet er jo å bare lagre de nr du tenker er nødvendig.


#3

frukt sa for siden:

Jeg tror ikke det, men man vet jo aldri med barn.
Har lagret mitt nummer, men det er jo bare å trykke ivei så kan man ringe hvem som helst.
Bestilte sikkert barn abonnement hos Telenor, men aner ikke hvordan det fungerer. :vetikke:


#4

polarjenta sa for siden:

Aner ikke jeg heller. Men man kommer langt med å snakke med dem. Og det verste som skjer er jo at de ringer opp kontankortet.


#5

zinatara sa for siden:

Du kan iallefall registrere at nummeret brukes av barn hos operatøren, da kan de legge inn sperrer på dyre telefontjenester. Ellers kommer det vel an på hvilke innstillingsmuligheter det er på telefonen. Jeg vet at på de der mobilklokkene med GPS til barn kan man legge inn sperrer på antall nummer som kan ringes.

Vi har heller aldri hatt problemer med at ungene ringer mye. Bortsett fra mitt nummer som jeg har fått dem til å øve på(greit å kunne låne andres telefon når de har glemt telefonen eller er tom for batteri), så tror jeg ikke de kan noen nummer utenat. Så det begrenser seg til de nummerene de har lagret på telefonen.


#6

007 sa for siden:

Men er de så mye alene at det vil bli et problem da? Du er vel bare korte svippturer unna?


#7

Input sa for siden:

Har aldri opplevd at han har ringt noen han ikke skulle, men jeg har laget snarveier til å ringe meg, faren hans og samboeren min på "fremsiden" og "telefonappen" ligger i en mappe med andre kjedelige ting som vi ikke får slettet.


#8

millact sa for siden:

Akkurat det lurte jeg også på. De er jo bare barnehagebarn. Det er vel kun snakk om korte stunder.


#9

frukt sa for siden:

Nei, de er ikke mye alene nå. Jeg er kanskje bare paranoid.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg tenker at så lenge du har kontantkort så er det ikke noen vits å bekymre seg. Trenger jo ikke fylle på så mye. Her varer er kontantkort en evighet. Jeg fylte på med 200-300 kr i jula og han har enda penger igjen.


#11

frukt sa for siden:

Satser på at det går bra da. :)


#12

Taien sa for siden:

Begge gutta fikk mobiltelefon med kontantkort til bursdagen i januar. Jeg fylte på med 500,- og de har over 400 igjen. De ringer kun til meg og faren, evnt sender sms. Av og til ringer de kompisen, men det er sjelden. Vi snakket masse med dem om telefonbruk og alt det kostet penger osv. Det hjalp på dem i alle fall.


#13

Nessie sa for siden:

Ingen av mine ringer iallefall. Tror det har skjedd et par ganger på en mnd :knegg:
De liker ikke å prate i tlf da, så kan sikkert være forskjeller der.


#14

Isolde sa for siden:

Det er nok ikke noe problem. På mine sider kan du non og sperre for mye. Min yngste bruker ipaden sin til å ringe meg på Facetime om jeg er på butikken uten han. Mer enn det er han ikke hjemme alene. Det er ingen av mine som har interesse av å ringe noe annet enn til oss foreldre.

Barnehagebarn bør ikke være mer enn veldig korte tidsrom alene hjemme. De har ikke evne til å konsekvenstenke eller ha kontroll på tid nok til å vite hva som er lurt å gjøre vit det skjer noe, og hva som er langt borte. 1.klassinger er også alt for små til å være hjemme alene noe særlig.


#15

Niobe sa for siden:

Vi har hatt en mobil liggende hjemme siden eldste var liten. Den har aldri blitt brukt til noe annet enn det den er tiltenkt (få tak i oss).


#16

Tjorven sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon, og derfor hadde vi en gammel mobil liggende hjemme som kunne brukes. Det skjedde uhyre sjelden. Faren var heller at vi glemte å lade og at den derfor var ubrukelig.


#17

frukt sa for siden:

:knegg:


#18

zinatara sa for siden:

Vi har en sånn her

Ekstremt lang batterilevetid og kan stå fast i laderen. Og så har den en kjempehøy ringelyd som ungene hører selv om de har på headset. :knegg:


#19

Tallulah sa for siden:

Barn i barnehagealder bør vel ikke være hjemme alene så lenge at de trenger telefon eller får tid til å ringe Kuala Lumpur. Eller for å si det på annet vis: om de er troendes til å ringe Kuala Lumpur er de for små til å være alene.


#20

frukt sa for siden:

Det er som sagt ikke meningen at de skal være alene hjemme lenge, men nå er jeg nå en gang alene med de og uforutsette situasjoner kan oppstå.
Toget er ikke alltid presis for eksempel, og det er ikke alltid familiemedlemmer som kan stille opp. Tenker da hovedsakelig i fremtiden når de går på skole.


#21

Tallulah sa for siden:

Når de går på skole vil jeg anta at det går an å lære dem å bruke telefonen uten å trykke i vei. :)


#22

frukt sa for siden:

Ja, det går helt sikkert mye bedre enn jeg tror. Jeg bekymrer meg stort sett uten grunn.


#23

Einhyrningur sa for siden:

Noen av mine ville ringt Angola, andre ikke. Man merker fort hvilken type de er, for å si det slik.


#24

Niobe sa for siden:

Mine har vært hjemme alene en stund etter skolen i ny og ne helt fra 1. klasse. De har aldri gått på SFO, så det har jo hendt at de kommer hjem før meg. Aldri vært noe problem, tvert i mot så er det litt stas å få låse seg inn og forsyne seg av yogurt i kjøleskapet. :knegg:


#25

Isolde sa for siden:

SFO er vel stort sett åpen like lenge som Barnehagen er. Vi havner ofte i uforutsette køer som gjør at vi kommer lenge for sent. Men ingen 1. Klassing som har hatt behov for å gå hjem alene.


#26

frukt sa for siden:

Barnehagen har åpnet til 16:30, og SFO til 16. Det har hendt flere ganger at jeg har måttet be andre hente barna fordi toget har vært forsinket. Så det er et reelt problem.


#27

millact sa for siden:

Men hvor lenge har du forelesninger da?

Kan de gå hjem fra SFO alene og låse seg inn selv? I alle fall den lyse tiden? Det vil jo hjelpe.


#28

Niobe sa for siden:

Nå vet jeg jo ikke hvordan du bor i forhold til skolen, men minsten klarer fint å bruke 1-2 timer på å gå 1 kilometer hjem. Her går de via en skog, og han kommer hjem med skitt og grønske over hele seg, og kvister i håret. :knegg: Så hvis de går hjem fra SFO kl 16, så har du dem kanskje hjemme til 17-18 tiden, hvis de er av samme typen. :knegg:


#29

frukt sa for siden:

Til 15 noen dager. Men timeplanen er ulik fra uke til uke. Toget tar 15 min og det tar 10 min å sykle hjem. Men toget går bare 10 over hel time og 40 over hel time. Og er det problemer med toget er det ikke sikkert jeg rekker hjem til 16.
Men ja, jeg satser jo på at de kan gå alene hjem etterhvert. Det er bare 950 m til skolen og rimelig trygg vei.
P er en sånn som går og svinser litt her og litt der, og stopper opp og ser på ting. Mens A er en mer veslevoksen og fornuftig type så det er ikke godt å si hvor lang tid de vil bruke om de skal gå alene. :vetikke:


#30

Pelen sa for siden:

SFO til 16 er jo fullstendig håpløst!


#31

millact sa for siden:

Så kjent, så kjent! Husker et år måtte vi ut på leteaksjon etter eldste. Klokken var da nesten halv seks, det var vinter og snø. De ble funnet i nærheten av skolen med en katt.


#32

millact sa for siden:

Kanskje kan de gå sammen med andre fra klassen?


#33

frukt sa for siden:

Det kan de helt sikkert. De havner jo mest sannsynlig i samme klasse som noen av vennene fra nabolaget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.