Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsikring av premature og dysmature

#1

Bergensis sa for siden:

Nevøen min var liten da han var fødd, omlag 2400g. Dei forsøkte å sette han i bilsete, men han var for liten til at det var mulig å feste han i selane. Dvs. at skuldrane var såpass smale at selane ikkje ville holdt han på plass. Litt klønete forklart, men dog. Dei måtte motvillig bruke bag-sikring den første månaden.

Finnes det andre alternativ for premature/dysmature/små babyar?


#2

Tangina sa for siden:

Vi klarte fint å feste vår 2000 gram store og 44 cm lange gutt i vår Römer Britax Baby-safe. Han ble sittende med haka litt for mye ned mot brystet, så jeg pleide å legge en sammenrullet gulpeklut bak nakken hans, men da satt han helt forsvarlig. Setet har en pute man kan putte under rompa når den står stilt på det laveste hakket.


#3

Bergensis sa for siden:

Ja, eg tenker også at det virkelig burde vere mulig, men selane vart altså for breide for guten sine skuldre.


#4

Tangina sa for siden:

Det gikk helt fint i setet vårt. Hadde med oss en tynn gutt (2900) hjem fra sykehuset denne gangen og, og det var ikke noe problem.

#5

Che sa for siden:

OM stol er en umulighet, vil boxette være bedre enn sikkerhetsnett og bag iallefall.


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Vi sleit med det samme, og brukte derfor ikke bilen før han var godt og vel passert 3 kilo. Etterpå fikk jeg høre at bilsetet (Maxicosi) heller ikke var beregnet på barn under en viss kilogrense. (Husker ikke hva den var.)


#7

torsk sa for siden:

Hm, husker ikke helt hvor stor hun var da vi dro hjem fra sykehuset, men ikke noe særlig over 2,5 kg, tror jeg. Satt egentlig helt fint i en Maxi-Cosi Cabriofix.


#8

Anda sa for siden:

Andungen lå i bag med lånt sikkerhetsnett de første to månedene (kjørte jo ikke så mye bil akkurat, da), men jeg håper det har skjedd noe på sikringsfronten de siste fire årene. Han var sånn ca 2,5 kg da han ble lagt i bil første gang.

Hjem fra sykehuset gikk vi. Av en eller annen grunn ble det viktig for meg. :confused:


#9

Teofelia sa for siden:

Boxette er en akseptabel løsning, hvis stol ikke kan brukes.


#10

Ylvania sa for siden:

:confused: Så rart! Hvilken bilstol er det de har prøvd da?

Vi brukte den nye Maxi-cosi cabriofix modellen til vårt barn på snaue 2 kg når vi dro hjem.:nikker:


#11

Aminta sa for siden:

Jeg leste noe om at det ikke var lov å feste barn under 3 kg. i seter et sted, så eneste alternativ var boxette (ja, og bag m/nett, men det er jo ikke å anbefale). Men jeg husker selvsagt ikke hvor, kanskje noen vet det?
Men, det visste jeg ikke når avkommet var liten og veide 2 kg., og dermed ble det sete på tur hjem fra sykehuset. Hadde en sånn liten plastdings som holdt selene bedre på plass forran brystet, og støttet opp i setet med sammenrullede tøy "bleier" på sidene og slikt, lærte det av legen på sykehuset.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Her er guttungen på vei hjem fra sykehuset i Maxi Cosi, 2,3 kg tung. Ikke akkurat passende bilsete.


#13

Koma sa for siden:

Han var ihvertfall veldig nydelig:ja:


#14

torsk sa for siden:

Ikke ideelt komfort, men er han ikke sikret godt der? Vanskelig å se på bildet syns jeg. Jenta vår satt nok bedre, husker ikke at jeg hadde noen kvaler med å bruke bilstolen.


#15

Isolde sa for siden:

windoo bagen til bebe comfort er jo anbefalt til premature.

Vi har den men aldri brukt den i bilen.

Det er vel det samme som boxette. den har bare sele over magen med en pute som dekker sånn at hele magen er fast og så er det hodebeskytter.


#16

Pia sa for siden:

Hva er en boxette? :blond:

Og hva er dysmatur? :blond: :blond:


#17

Ingrid-lille sa for siden:

Vi bruker boxette når vi frakter ungene herfra og til mindre sykehus.


#18

Ingrid-lille sa for siden:

Boxette er en boks. ser ut som en liten bag i stolform på en måte.

dysmatur er et såkalt klinisk begrep som vil si en liten, mager, tørr baby i forhold til forventet i den uke han er født. Man trenger ikke være prematur for å være dysmatur, men man kan være begge deler.


#19

Mei sa for siden:

Jeg mener en barnepleier kalte ztjerna dysmatur i betydningen "ligget for lenge i magen" !?


#20

Teofelia sa for siden:

Dette er en boxette:

#21

Ingrid-lille sa for siden:

dysmatur brukes ofte i stedet for begrepet SGA (small gesticulated age).

"ligget for lenge i magen" ja, til en viss grad kan jeg forstå hva hun mente, for barnet burde kanskje vært forløst tidligere og slik unngått at barnet ble så tørt og lite og tærte så lenge på reservene sine?


#22

Mei sa for siden:

Jeg aner ikke hva hun mente. Ztjerna kom 10 dager over termin, og hadde en del løs hud (og var utsultet). Damen nevnte det som en selvfølgelighet og da jeg spurte om lege om det etterpå avfeide han det helt.


#23

Pepper Lemon sa for siden:

Sikker på at det var dysmatur hun sa? :undrer: Jeg har hørt noen si postmatur, eller noe i den duren, om barn som kommer vel sent ut.


#24

Tangina sa for siden:

Dysmatur brukes om barn som veier for lite for alderen, så hvis hun var over tida og liten så kan man jo forstå hva hun mente. Mener vi fikk vite at grensen for hva som regnes som dysmatur ved termin er 2400 gram. Stemmer det? Vår lille gutt var definitivt dysmatur - 2000 gram i uke 37.


#25

Mei sa for siden:

Ja jeg er sikker. Han var 3300 og 50 cm. Ikke faretruende noe som helst, bare en god del løs hud som flere kommenterte. Også veldig, veldig sulten og utålmodig på maten.

Jeg vet når han ble unnfanget, og vet at han ikke kom ut mer enn de 10 dagene over termin. Morkaken så bra ut. Navlestrengen var fin. I det hele tatt, sikkert bare oppspinn ;)


#26

Stikka sa for siden:

Hvis setet er godkjent fra 0 kg så kan det brukes. Maxi-Cosi Cabriofix er ihvertfall godkjent fra 0 kg. (Bodyweight of child 0-13kg.)


#27

Sitron sa for siden:

Jeg tror ikke de er dysmature av den grunn. Emma fikk ikke den betegnelsen, 11 dager over UL termin. Hun hadde ikke noe fostervann igjen, var så tørr at huden kunne rives av i lange strimler, hadde negler på minst en halv cm og hadde størknet bæsj over hele kroppen. Bl.a. så det ut som hun hadde eyeliner på...


#28

Veronal sa for siden:

Tipper barnepleieren har blandet begrepene litt, zol. Når barna fødes romskinnet (løs hud) så betyr det at de har slanket seg i magen (det hadde min også - han var 51 cm og 3,3 kg) - og det var antakelig det barnepleieren mente.


#29

Mei sa for siden:

Ja sikkert. De sa forøvrig så mye rart på sykehuset at jeg sikkert bare kan slette alt sammen fra harddisken min :gal:

Hva fikk det å si for din pjokk da?


#30

Veronal sa for siden:

Ingenting annet enn at han tømte morsmelkbanken. :knegg: (Da han var 8 dager gammel drakk han 850 ml i døgnet.) Han krysset alle percentiler som finnes på rimelig kort tid.


#31

Sitron sa for siden:

Emma gikk opp i vekt på sykehuset. Hun var sulten hun også. ;)


#32

Mei sa for siden:

Prematur? Siden han fikk morsmelk fra bank?

Ztjerna gikk ned på sykehuset. Og ned de første dagene hjemme. Men når han endelig fikk tilbud om noe annet enn pupp la han på seg i en sinnsvak fart. Og spiste med liv og lyst. Selv om det bekymret meg at han i en alder av 3 måneder drakk nær 1,5 liter MME i døgnet, overrasket det meg ikke :hehehe:


#33

Veronal sa for siden:

Syk nyfødt (NAITP - mine sjeldne blodplater dannet antistoffer som spiste opp hans blodplater :iiik: ). Han hadde sonde en uke og gikk så over til selvregulering og nebbkopp og flaske på intensiven (jeg ble da syk og var indisponibel). Gikk aldri ned i vekt, naturlig nok.


#34

Senna sa for siden:

Vi lånte et sete av en venninne av meg, jeg lurer på om det ikke var Maxi-Cosi et eller annet. Og minsten satt veldig godt i det til tross for at han bare var rett over 2 kilo.


#35

Propella sa for siden:

Mine 3 barn som har vært rundt 2500 ved utskrivelse, satt alle i sete. Hadde et sete som chicco. Det gikk fint det. Setet var litt stort men jeg fikk strammet selene skikkelig.


#36

Aminta sa for siden:

Var nok det det var, og at det muligens ikke var noen seter fra 0 kg. for endel år siden elns.
Mange av setene begynner jo på 3 kg., kanskje de fleste?


#37

Stikka sa for siden:

Hvilke seter begynner på 3kg?


#38

Lykken sa for siden:

Min yngste som ble født ca 3 uker for tidlig (ble forøvrig "uket" til uke 37, men ble aldri kalt dysmatur) var 2290 kg og 44,5 cm og ble ikke minste laget for Maxi-Cosien vi hadde lånt. Vi fikk ikke strammet selene nok (etter min mening) fordi skuldrene ble for smale, så jeg syntes ikke de satt godt nok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.