Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Introduksjon av graut

#1

Bergensis sa for siden:

Når me etterkvart skal introdusere graut, startar me på 4-mnd. pakken til Nestle (maisgraut) eller kan me gå rett på 6-mnd.pakken til HIPP?

Det virkar liksom litt logisk å starte med det aller mildaste, som eg innbillar meg er maisgraut, men:confused:

Han vil etter planen vere 6 mnd. når me byrjar.


#2

ElinM sa for siden:

Du kan gå rett på 6-mnd. pakken.


#3

Sokk sa for siden:

Du trenger ikke bruke Nestle, da, hvis du helst vil unngå dem... :) Det går an å bruke Holle-grøter fra helsekost (hirse, ris (og spelt) er fine å starte med), kan blandes med mm eller mme om ønskelig. Eller du kan koke selv av maismel/rismel/hirseflak/havremel, f.eks.

Ellers kan du sikkert starte forsiktig med hvilken som helst 6-månedersgrøt hvis barnet er 6 måneder.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøpte Holle sine grøter på helsekost (de er økologiske). De er instant og kan blandes rett i varmt vann/melk og tilsettes feks. fruktpure, smør og kanel.


#5

applepie sa for siden:

Kan man bruke bare vann i Holle-grøtene? Damen på helios påsto det, men på pakken står det vann og melk? Og hva er egentlig forskjellen på Holle- og HIPP-grøtene?


#6

Sokk sa for siden:

Hippgrøtene er ferdige til å blande ut med vann. De inneholder morsmelkerstatning og er tilsatt vitaminer og mineraler.

Hollegrøtene kan blandes med vann og frukt eller med melk (mm/mme). (Den danske oppskriften som står på pakken inneholder sødmælk, regner med at dette er kumelk, men det skal jo småttisene ikke ha før de er omtrent et år. Derfor har jeg laget grøten med mme.) Den skal bare blandes, ingen koking trengs. Men Hollegrøtene er ikke tilsatt jern, og derfor kan det være lurt å variere litt, ev. bruke de mest jernrike typene (hirse/fullkorn, kanskje?).


#7

applepie sa for siden:

men da høres jo Hipp ut som den beste løsningen? Eller er det noe galt med den tilsatte mme'en? veldig forvirret...


#8

Bergensis sa for siden:

Me har Hipp sin graut ståande i skapet. Men skal holde ut i 30 dagar til;)


#9

Sokk sa for siden:

Det er ikke noe galt med Hipp! Før var de tilsatt en del sukker, men nå er de visst ikke det. Likevel smaker de nok søtere enn det Hollegrøtene gjør, pga fruktinnholdet.

Jeg liker variasjon. Derfor velger jeg forskjellige grøter. Hollegrøter er lettere å variere smaken på ved å tilsette forskjellig frukt, sviske/malt hvis barnet trenger det, eller bare kanel, f.eks. Hipp smaker likt hver gang, hvis man ikke tilsetter noe. Men det er også greit! Og enklest når man har det travelt eller er ute på tur.

Selv bruker vi både Holle og andre typer grøt (mest).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.