Pleide å kjøpe det da vi bodde i England, men her til lands er det ikke så lett å få tak i. Men det er faktisk veldig enkelt å lage selv. :jupp:
Man tager en boks med kokosmelk og to kapsler med probiotika, eller en teskje pulver.
Bland sammen, og ha i et syltetøyglass eller bolle. Dekk til og la stå på et lunt sted til den smaker litt syrlig.
Jeg hadde herligheten i en glassbolle med tilhørende lokk, og lot det stå i stekeovnen med lyset på. Og dette tok ca 24 timer. Mulig det hadde gått raskere om det hadde vært varmere. Det skal jeg teste ut neste gang.
Kult, det vil jeg prøve! Jeg skal lage kimchi denne uka, og så har jeg bestilt sånn probiotikagreier til å lage hjemmelaget tempeh (oppskrift under). Spennende greier!
Ja og så skal jeg lage fermentert nøtteost. Det er så godt! Syrlig kremete kremost av cashewnøtter, det er som vanlig kremost men mye bedre og sunnere. Masse oppskrifter på youtube. :D
Kimchi har jeg lenge hatt lyst til å lage. Men den oppskriften jeg fant involverte veldig mye arbeid så jeg mista motet.
Takk for tips kamp. :blomst: Etter å ha stått i kjøleskapet en stund har den blitt ganske stiv, nesten som rømme. Men jeg skal prøve med honning og gelatin neste gang og se hvordan det blir.
Ja jeg har også sett mange sinnsyke oppskrifter som jeg knapt orker å lese gjennom engang, langt mindre lage. Jeg har laget det før og brukte disse to oppskriftene. Begge er enkle å lage og blir veldig gode. :) Jeg bruker gulrot i også, i strimler.