Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til damer midt i 40-åra (43-47): Farger dere håret?

Til damer i alderen 43-47: Farger dere håret?

  • Ja, jevnlig
    46 stemmer
  • Ja, en gang iblant/en sjelden gang
    15 stemmer
  • Ja, i en lightversjon (striper, glansvask e.l.)
    22 stemmer
  • Nei
    52 stemmer
  • Brokkoli/permanent
    2 stemmer
#1

Bluen sa for siden:

Dette er en avsporing fra tråden om hva som er "uekte" på oss. Her er det sikkert mange avskygninger i form av glansvask, striper og sånt, men jeg prøver. Undersøkelse følger. Dette er dessverre en spesialisert poll som gjelder damer midt i 40-åra, ettersom det er følgende påstand som skal prøves:

"Har inntrykk av at de aller fleste på min alder (45) farger det"

:jupp:



#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er ikke helt fylt 40 enda, men svarer allikevel siden jeg vet jeg kommer til å farge håret i mange, mange år til. Jeg striper det og har gjort det i mange år, så det å gå fra blond til "kommunefarge" igjen er ikke noe jeg kommer til å gjøre med det første. Både jeg og alle rundt meg er vant til at Dixie er "hun med lyst langt hår", hehe. Har ikke fått noe grått enda, men i min familie drøyer det som regel veldig lenge. Gode gener både når det gjelder rynker (vi ser veldig unge ut) og grått hår.


#4

Bluen sa for siden:

Jeg (44) gjør det ikke. Er forfengelig på klær, men har alltid gitt mer eller mindre beng i håret mitt - og siden jeg er så heldig å ikke ha grå hår og dessuten hater å være hos frisøren, har ikke tanken slått meg.

Sånn apropos diskusjonen om forfengelighet før og nå, tror jeg knapt jeg husker moren min uten farget hår. Hun var nok helt grå i 40-årsalderen, og har farget det hele veien.


#5

Palmen sa for siden:

Jeg gjør ikke det (nå lenger, jeg gjorde det tidligere) - men det er fordi jeg ikke har noe særlig grå hår. Den dagen jeg får mer enn de to grå hårstråene jeg har i dag, kommer jeg nok til å farge det. (fram til den dagen jeg blir helt grå -- helgrått hår er kjempefint! )

Tidligere farget jeg håret fordi jeg kjedet meg og trengte forandring. :nemlig:


#6

Polyanna sa for siden:

For en slaskete poll. :skuffet:


#7

Bluen sa for siden:

:knegg:

Jeg ser at det utdaterte begrepet "glansvask" nok avslører mine kunnskaper på dette feltet. Det heter nok minikolorasjon nå. :nemlig:


#8

My sa for siden:

:lol:

Jeg farger det ikke. Og står fram som hun 45-åringen med inntrykket av at alle på min alder gjør det. Jeg har svart i begge pollene. :nemlig:


#9

Toffskij sa for siden:

Ja, jeg (43) glansvasker det med min egen mørkblonde farge sånn i dann og vann. Jeg prøver ikke å skjule det grå håret, bare avblasse helhetsinntrykket litt. Gidder ikke å slite med ettervekst, så jeg bruker Wella Color Fresh, som vaskes ut gradvis på ordentlig.

Ungene mine synes dette er skandaløst forfengelig, og at jeg bør finne meg i Naturens Gang. :knegg:


#10

Millen sa for siden:

Nei, ikke gjort noe av det på mange år. Men kanskje jeg skal gjøre det igjen? :gruble:


#11

Bluen sa for siden:

Ah, glansvasken lever! :rørt:


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg striper en sjelden gang. Ikke for å endre fargen på hele året, men for moro skyld.


#13

millact sa for siden:

Nei, 45 år, og gjør det ikke. Stripet det noen ganger før jeg fikk barn, men det er jo over 13 år siden. Har absolutt grå hår her og der, men lever greit med det.


#14

Martis sa for siden:

Jeg glansvasker og/eller striper håret jevnlig.


#15

Lavender sa for siden:

Striper organisk med kort varighet. Barna synes det er flaut at jeg har grått hår. Men så er jeg også i øvre alderssjikt for 06 og 08 barn.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg svarer selv om jeg bare er 42,5.

Jeg har tidvis stripet håret tidligere, men det er flere år siden sist gang nå. Jeg har vurdert å gjøre det snart igjen, men fordi jeg har fått en del grå hår siden sist gang så vegrer jeg meg. Jeg synes det er teit at man "må" farge håret når det blir grått, og derfor vil jeg ikke gjøre det.

Og dette er på ingen måte en kritikk av de som gjør det. Jeg er helt enig i at det skal være et individuelt valg, og valget om hårfarging kan jo bunne i helt andre ting enn grå hår. Og det å skjule grå hår er også greit nok hvis man synes det er nødvendig. Min motstand går mot at "samfunnet synes at man bør farge grå hår". Var det mulig å forstå forskjellen?

Jeg hadde nemlig en diskusjon med en venninne om dette for en stund siden. Hun hadde fått en grå hår, og synes egentlig at det var helt greit nok. Men hun følte på at hun burde farge det fordi "det er slikt man gjør". Og det var jeg sterk motstander av.


#17

Strå sa for siden:

Jeg føler meg skikkelig ekskludert. Hilsen Dame, midt i 50-åra. Hulk.


#18

him sa for siden:

Nei. Farge sitter utrolig godt i mitt hår, og med langt, glatt hår så må man etterfarge hver mandag for at det skal se ok ut ... Er også lys, så kommer nok neppe til å bli veldig plaget med grått hår.


#19

Polyanna sa for siden:

De den andre, grundige, komplette. høykvalitetspollen!! :heia:


#20

Anne C sa for siden:

Nei det gidder jeg ikke, selv om håret blir gråere og gråere.


#21

Guava sa for siden:

Glansvask en gang i blant.
Jeg liker grått hår og kommer nok ikke til å farge grått hår bort tror jeg.


#22

GinaK sa for siden:

Jeg er for gammel for å svare her :snurt: men er litt sjokka over at du gjør det kun for morro skyld.

Har vurdert striping/lysning for å dempe nyansene ved grå hårstrå men det koster 1800,- første gangen og det må visst vedlikeholdes hver 6-8 uke og da koster det en tusing kun for stripene så det er ikke noe jeg kan gjøre for morro skyld. Jeg er uansett ikke villig til å betale for det siden jeg knapt nok er hos frisøren ila året og kan (hel)farge selv.


#23

Bluen sa for siden:

Beklager på det sterkeste overfor deg, (hår)Strå! :dakars:


#24

Benzo sa for siden:

Jeg tar noen runder med sprayblond (fnis) når det blir for mye grått.


#25

Strå sa for siden:

Alt i orden, siden den andre tråden er funnet og besvart og er MYE bedre altså. Hårstråsår hilsen. :digger:


#26

rine sa for siden:

Farger sjelden hele håret, men farger etterveksten med 6-8 ukers mellomrom. Oftest hos frisør, siden jeg klipper meg samtidig, men tar hjemmefarge noen ganger også.


#27

Floksa sa for siden:

Jeg er for ung til å svare i denne :gnirdetinn:


#28

Dragen sa for siden:

Nei. ~44


#29

Maverick sa for siden:

Hva slags oldisforum er det jeg henger på egentlig? :ekskludert:


#30

Sol sa for siden:

Svarte kjempelangt i den andre pollen, så da får det holde med et nei her. :knegg:


#31

ming sa for siden:

Blir 43 i år, og tar meg derfor friheten å svare. :knegg:
Jeg var fast bestemt på å la håret bli grått uten å farge det, men jeg føler meg så blass, og trives ikke med det, så jeg krøp til korset og stripet håret litt for å kamuflere det grå litt. Det er jo der fortsatt, men vises ikke like godt. Jeg bekrefter altså fordommene. :værsågod:


#32

Taien sa for siden:

Siden jeg er midt i 40-åra, så får jeg svare her.
Ja, jeg farger. Det er enten det, eller se ut som en skunk. Jeg er ikke klar for skunk ennå, kjenner jeg.


#33

Gaia sa for siden:

Jeg er for ung for denne pollen. :stolt: (Og farger ikke. Selv om jeg har grå hår.)


#34

apan sa for siden:

Jeg er nesten 43. Jeg farger ikke selv om jeg har noen grå hår. Jeg synes det er altfor dyrt å farge og vedlikeholde farge.


#35

Beckett sa for siden:

Jeg blir 42 i år, men var så frekk å svare allikevel.
Jeg farger håret, og det har jeg gjort siden de første grå kom før jeg ble 30. Jeg farger hjemme, for jeg synes det blir for dyrt å farge hos frisør hver 4.-6. uke.


#36

Anda sa for siden:

Ja. Har blitt irriterende grå, og taklet det ikke.

Jeg trodde, da jeg var ung (43) at jeg taklet det grå. Helt til en tilfeldig mor ville bonde med meg fordi jeg også lot alderen "stå til". :flau:


#37

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes ikke hårstriping og farging uansett kan karakteriseres som noe annet enn noe man gjør for moro skyld. :knegg: Ikke «må» man vedlikeholde det heller, det kommer jo an på både hvordan stripene legges og hvordan det ser ut når det vokser ut.

(De siste par gangene har jeg bleket striper i den lengste delen av håret, men de har ikke gått helt opp til hodebunnen, og så en del felter i den korteste delen, og så har jeg hatt blåfarge i det hele, sånn at stripene har blitt mest blå og resten bare har blitt mørkere med litt blåskjær. Når fargen forsvant, hadde jeg fortsatt blekede striper, men de gikk såpass greit inn i resten av håret at jeg så ingen grunn til å vedlikeholde dem. I det korteste håret forsvant de jo med neste klipp.)


#38

Hondacrv sa for siden:

Altså får ikkje førtiniåringer svare? Er me liksom diskvalifisert? Hæ? Hæ?


#39

Skilpadda sa for siden:

Jeg var vill og gal nok til å svare i tråden enda jeg er for gammel, men jeg turte ikke krysse av i pollen. :niks:


#40

Polyanna sa for siden:

Som sagt, den andre ryddige og inkluderende pollen er klar til bruk! :værsågod:


#41

Addison sa for siden:

Ja, jeg farger etterveksten, den er kritthvit oppe i kronen og synes veldig godt, selv om jeg har konvertert til fargen "Blond". Hjemmefarging hver 4.-5. uke, en venninne hjelper meg. Jeg hadde vært helt hvit på toppen og mer blandet bak ørene/i bakhodet, ikke helt komfortabel med det foreløpig, if ever. Magic retouch fra L'oreal er gull mellom hver runde farging.


#42

Pegasus sa for siden:

Er 43, og farger ikke. Har lite grått ennå.

Tenker at når det blir grått, så får det være grått.


#43

banana sa for siden:

Der har du meg og selv om det bare er noen få uker siden jeg var i riktig aldersgruppe. Jeg har blitt mer og mer grå de siste årene og farger ikke. Jeg bærer den grånende manken med rak rygg og kan med hånda på hjertet si at at grått hår ikke gir meg komplekser.


#44

Erica sa for siden:

Nei, er den heldige vinner av rødt hår og rødhårede blir vel ikke grå, i hvert fall ikke før de er gamle. jeg har farget håret mitt 1 gang i hele mitt liv, og likte det ikke. Liker meg best som jeg er. Og er ikke særlig forfengelig. Hilsen 47-åring.


#45

Katta sa for siden:

Nei. Mest fordi jeg er for pinglete.


#46

Spoon sa for siden:

Ja, sitter hos frisøren med farge i nå :knegg:


#47

Pelen sa for siden:

Schikkelig dårlig poll :skuffet:

:49:


#48

Appelsin sa for siden:

Jeg svarer selv om jeg bare er 39, for jeg har så mye grått hår at jeg kanskje burde farge det. Jeg sluttet for ca ett år siden, og det er lite sannsynlig at jeg vil begynne med det igjen, selv om det ikke er så kult å si aldri helt bastant.


#49

Tallulah sa for siden:

Tull og fanteri. Rødhårete blir (eller ikke blir) like grå som andre hårfarger.


#50

polarjenta sa for siden:

47 og farger håret en gang i året. Like ofte som jeg klipper det.


#51

Lykken sa for siden:

Jeg er lysblond og farger ikke håret. Tror ikke jeg blir særlig grå synlig heller, hvis jeg slekter på faren min.


#52

Blondie sa for siden:

Jeg er mentalt midt i førtiåra, men farger ikke håret. Ser ikke helt for meg at jeg kommer til å gjøre det heller, men hva vet jeg. Har ikke oppdaget (eller lett etter) grå hår, sannsynligvis kommer jeg til å oppdage dem sist av alle. :knegg:


#53

Bille sa for siden:

Hva i huleste er glansvask egentlig? bare 40


#54

løve70 sa for siden:

Jeg er i slutten av 40 årene, har hatt gråe hår siden midten av 20 årene (ikke så mye da, men nå er det mye:(), farger jevnlig.


#55

Hondacrv sa for siden:

Eg har heller ikkje kompleks, og hadde det grå håret mitt vore jevnt fordelt utover hadde det vore greit. Men det er grått framme og langs sidene, brunt bak og litt ymist ellers.
Søstra mi derimot, har sånne pene gråe hårstrå spreidd utover alt, og er knallfin uten farge.

Me fekk ikkje likt lodd her i livet altså :(


#56

My sa for siden:

Mitt grå er også litt pussig fordelt. Med en bred stripe framme, et par tynnere striper lenger bak, og mest brunt helt bak. Drister meg til å legge ved bilde, som jeg fjerner etterhvert. Og jeg har ikke stripet det, det er slik, det lyse er grått.


#57

Bluen sa for siden:

Det ser jo bare stilig ut, My! Ser ut som om stripene er laget av en frisør.


#58

My sa for siden:

Ja, tidligere tenkte jeg, som hondacrv, at det ville bli rart at det var så ujevnt, men etter at jeg tok sjansen på å la det vokse ut har i grunnen jeg også kommet fram til at jeg liker det slik.


#59

007 sa for siden:

I vår rødhårede familie blir ingen grå, bare blassere. Mamma (70) har noen kritthvite hår ved tinningen, så få at de kan nappes. Ellers er manken kobberrød, hun har ikke blitt blass. Jeg og søsteren min (46/51) har blitt orangeblond.


#60

Tjorven sa for siden:

Denne tråden har selvfølgelig fått meg til å finstudere håret mitt enda mer. Jeg tror noe av grunnen til at jeg ikke føler for at jeg trenger å gjøre noe med det er todelt. Delvis at jeg har såpass leverposteifarget hår i utgangspunktet at det ikke er noen voldsom forskjell, og at det grå håret som kommer faktisk skaper litt liv i håret med en svak fargekontrast. Så egentlig får jeg striping av håret helt gratis.

Forskjellen er jo at det grå håret er mye "sprøere" og oppfører seg helt annerledes, så de siste årene har jeg nesten fått nytt hår.


#61

Appelsin sa for siden:

Leverpostei :haha:


#62

Bluen sa for siden:

"Leverposteifarget hår" er et veletablert uttrykk gjennom generasjoner. :nemlig:


#63

Tallulah sa for siden:

Noen rødhårede blir grå, andre ikke. Akkurat som andre hårfarger. Jeg har sett og kjenner plenty med rødhårede grå.


#64

Stompa sa for siden:

Jepp, jeg farger det hver gang jeg klipper det. Har kort-kort hår, så det er fullt overkommelig å gjøre det hos frisør. Godt mulig jeg har grå hår, men det vet jeg ikke noe om - jeg farger fordi jeg vil ha rødt hår. :knegg:


#65

007 sa for siden:

Ja ja, for all del. :humre: Men vår familie tilhører de rødhårede som mister røde pigmenter, uten å bli grå.
Mannens rødhårede bestefar ble kritthvit.


#66

Tallulah sa for siden:

Ja. der ser du. :knegg:


#67

007 sa for siden:

:knegg:


#68

Turban Smukk sa for siden:

Jeg er 47 og farger grå ettervekst hos frisør jevnlig. Jeg er opprinnelig mørk og ble tidlig grå. Med ett unntak (lilla glansvask (!) ) i tenårene har jeg aldri farget for moro skyld. Jeg har stripet noen ganger delvis for "gøy", men mest for å ikke gjøre etterveksten så synlig, det lyser hvitt i skillen etter to uker. Jeg er/var veldig fornøyd med min opprinnelige hårfarge, den passet utmerket til meg og min hudtone og jeg tror ikke jeg hadde giddet å farge noensinne hvis ikke det var for det grå.


#69

Schnuppa sa for siden:

Nei, har ikke farget eller stripet håret mitt på 10 år. Har ingen grå hår.


#70

Fakse sa for siden:

Jeg ble tidlig grå, og har farget siden en gang i tyveåra. Nå er jeg lei, og har bestemt meg for å slippe fram det grå. Er "bare" 41, og har fått høre at jeg ikke må gjøre det for jeg kommer til å se så gammel ut. Men heldigvis er insta full av damer med tøffe grå frisyrer, så jeg tror det skal gå bra. Kjenner på at jeg ikke liker den forventningen om at man "må" farge håret for å se bra ut om man begynner å bli grå.


#71

Pegasus sa for siden:

Fakse, det er bare å kjøre på! Grått hår kan være kult med rett frisyre. Jeg skal ha pinnekort hår når det blir grått. Og når jeg blir typ 70-80 skal jeg ha det både blått og lilla :humre:


#72

Pegasus sa for siden:

Se her for eksempel, kjempekul frisyre.


#73

Fakse sa for siden:

Jupp, er noe sånn jeg tenker meg, i alle fall til å begynne med. 2 cm hat-utvekst akkurat nå, men god hårvekst så det er ikke lenge til jeg kan klippe bort alt sammen om jeg tør gå for kort-kort.


#74

Lyppa sa for siden:

42 år og har ikke farget håret på minst 15 år. Har ikke fått noen grå hår.


#75

Syrin sa for siden:

  1. Har aldri farga/stripa håret. Det er blondt med striper (alle frisørar spør meg om eg nyleg har stripa håret). Eg leitar men trur ikkje der er grå hår enda. Vanskelig å sjå når det er lyst. Reknar med det blir grått etter kvart - kanskje eg da prøver meg på glansvask eller andre ting eg ikkje kan noko om.

#76

liefje sa for siden:

Jeg blir 50 om under to uker, men nekter å bli utelatt. Dessuten har jeg gjort det samme siden jeg var 30: Striper.


#77

Addison sa for siden:

Veldig stilig frisyre! Men jeg tviler nok på at modellen på bildet har naturlig hårfarge, tipper den er godt hjulpet av frisør.


#78

Turban Smukk sa for siden:

Hvis du hater veldig kan du bruke en sånn fargespray. Jeg utsetter frisørbesøk i mange uker (og lenger) med dem. Jeg bruker Charles Worthington fra Vita i Light Brown, skulle tro det blir for lyst, men Brown blir for svart. Jeg har også prøvd en fra Redken, men likte ikke den like godt. Hvis du bare vil dekke noen strå har Vita også et slags krempudder man kan pensle på.

Ikke at jeg på noen måte synes du bør eller må, hang meg bare opp i hat-ordet.


#79

m^2 sa for siden:

Jeg er over halvveis i 40 åra og farger ikke.
Jeg har langt hår med over halvparten grått - men synes fargen er fin. Dessuten har jeg masse tykt hår, det ville kostet en formue å farge + tatt lang tid hos frisør (og jeg gidder ikke farge hjemme lengre) og jeg måtte tatt etterveksten ofte. Nei, jeg bruker tid og penger på noe annet!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.