GinaK sa for siden:
Lurer på hva dere har som tilbehør til "reker og loff"?
Trenger tips til noe mer enn majones og sitron. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
GinaK sa for siden:
Lurer på hva dere har som tilbehør til "reker og loff"?
Trenger tips til noe mer enn majones og sitron. :)
Isprinsessen sa for siden:
vin eller øl
Nima sa for siden:
Salat og aioli
Mikkeline sa for siden:
Hvitløksmajones. Avocado er også godt.
Myria sa for siden:
Avocado, aïoli og mangosalsa.
Syrinx sa for siden:
Mine "må ha":
Dressing av kesam (evt rømme eller yogurt), pressa hvitløk og litt salt
Avokado
Dill (masse dill)
Elise sa for siden:
Krabbe, kreps, hummer.
Grønn salat.
Foccacia, baguetter.
(Spiser "aldri" reker, så dette er helt ukvalifiserte forslag.)
Eia sa for siden:
Ristet rosépepper. :nam:
Mango
Avocado
Guava sa for siden:
Hvorfor mer?
Helt fersk loff, smør, majones og sitron er perfekt sammen med reker. Til reker er det enkle det beste.
Syrinx sa for siden:
Man definerer litt ulikt både hva som er enkelt og hva som er best. ;)
daffy sa for siden:
Dill er godt!
Rogn kanskje?
Hummer! :)
Legge opp lekre, sprø smørstekte miniloffskiver med rømme, rogn og dill på på et fat.
Trulte sa for siden:
Jeg MÅ ha dill. I tillegg ønsker jeg ruccola, rødløk og sitronpepper.
Guava sa for siden:
Ja selvsagt. Derfor jeg spør. :knegg:
Syrinx sa for siden:
Tror ikke du skjønte hva jeg mente, men det er ikke så farlig. Reker er knallgodt uansett. :)
frukt sa for siden:
Hardkokt egg er godt til.
GinaK sa for siden:
Ok, om man også har krabbe/kreps og/eller hummer. Forandrer tilbehøret seg da? Hva har dere som tilbehør til dette? :cool:
liefje sa for siden:
Jeg lager et alternativ til majones; Kjøper ferdig aioli (den fra First Price funker i massevis) og blander i finrevet parmesan. Veldig godt.
Ellers elsker vi Jacob`s foccachia til. Og dill. Har prøvd meg på masse andre mer avanserte greier, men kommer alltid tilbake til dette - eller går for klassikeren med sitron og majones og loff.
Tangerine sa for siden:
Denne er veldig god: www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/forretter-snacks-og-tapas/kremet-rekesalsa
Pesten sa for siden:
Reker, krabbe og majones evt aioli og en flaske iskald cava til :hjerter:
Pepper Lemon sa for siden:
Vi bruker lodderogn til, og lager en slags dressing av kesam eller creme fraiche blandet med hvitløk og sjalottløk. Jeg synes også det er godt med avokado most med hvitløk, som jeg smører på brødet. Og så har jeg salat til, typisk baby leaf med søte cherrytomater, agurk, vårløk og fersk asparges.
Acino sa for siden:
Om du dropper reker og legger til godt smør, eggerøre, fenalår, skinke i tykke skiver, røykelaks og en grønn salat, da blir det bra! :nemlig:
Charlie sa for siden:
Lærte en dressing til reker for mange år siden, som er supergod og som vi alltid har hatt siden.
En boks rømme, en pose majones (synes rømmen kan være lett, men ikke majonesen - men det er en smakssak). Litt salt, pepper, en skvis sitron og en bunt dill - riv av dilltrådene og ha i - alt blandes. Kan gjerne lages litt på forhånd så den kan trekke litt, det blir smaken bedre av.
Taien sa for siden:
Vi bruker reker, loff eller annet godt brød, salat bestående av babyleaf og koriander, majones, aioli, egg (kokt eller eggerøre). Min venninne elsker guacamole til.
Dali sa for siden:
Aioli med fersk basilikum.
Filifjonka sa for siden:
Jeg spiser ikke majones, og syns godt reker kan ha litt mer tilbehør enn det helt enkle og tradisjonelle. Avocadosalat med rødløk og koriander er veldig godt, dill og sitron og rømme og loff. :hjerter:
Fløyel sa for siden:
Avocado, grovkvernet pepper, dill og egg.
millact sa for siden:
Jepp!
Luvi sa for siden:
Åh, nå må jeg ha reker og loff i helga. :knegg:
millact sa for siden:
Ja!
Bayone sa for siden:
Jeg også :jupp:
Jeg bruker avokado blandet med finhakket cherrytomat under rekene og sitronpepper oppå :nam:
GinaK sa for siden:
Takk for alle tips. Kjøpte reker i går. Lagde mangosalat til pluss hadde oppskåret avacado. Liker sånt tilbehør.
Ble igjen litt for beregnet 500g pr så det blir mangorekesalat på meg i dag med loffskive til brunch.
Skal prøve hummer neste gang. :riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.