Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om molekylparfymer

#1

~TM~ sa for siden:

Jeg vurderer å kjøpe en, men hvorfor og hvilken?


#2

Nera sa for siden:

Jeg har Molecule 01 fra Escentric Molecules, med iso-e super. Denne lukter varmt av treverk og skogbunn, men ingenting annet. Det er et tungt molekyl, og derfor ligger det veldig nært huden, så mange føler at de ikke kjenner noe som helst til den selv, og det er også en ingrediens man kan bli duftblind overfor, og da kjenner man virkelig ingenting. Den er umulig å overdosere fordi den holder seg så hudnær, og passer både kvinner og menn.

Molecule 02 er basert rundt ambroxan, som er litt samme greia, men for meg er dette en tricky ingrediens som lett kan vippe i retning surt. Molecule 03 dufter av vetiver (syntetisk versjon), som er en type gress som jeg synes lukter moseaktig, altså er den mer maskulin, og blir ofte paret med sitrus i typiske herredufter.

Hilsen duftnerd :D


#3

~TM~ sa for siden:

Hvordan er de sammenlignet med zarkoparfumes?


#4

Nera sa for siden:

Nja, jeg synes kanskje 01 er litt i slekt med ZP Molecule 234.38, om det er den typen duft du er ute etter. 234.38 er vel musk, tror jeg? Jeg synes begge er veldig behagelige for nesen, og aldri irriterende, og det skal mye til for å ikke like dem, om du ikke tilhører den prosentdelen som er totalt anosmisk/duftblinde overfor den typen ingredienser, og derfor synes de ikke lukter særlig annet enn vann.


#5

Billa sa for siden:

Jeg har bare luktet på en av disse, og den luktet som om jeg hadde rullet meg i skogbunn og våt mose, og det var jo ikke helt effekten jeg var ute etter. For å si det mildt.

For meg, som kjemiker/farmasøyt, så blir dette nok en litt hypet greie som selges inn for å være naturlig og å "legge seg over huden som et slør". Duft-auraer som er trygge og greie, mens vanlige parfymer og dufter er farlige kjemikalier. Som om kjemikalier består av annet enn nettopp (drumroll): molekyler og atomer.


#6

Nera sa for siden:

Jeg tror ikke de markedsfører seg ved å være naturlige på noen måte, men de er i hvert fall annerledes enn de vanlige parfymene ved å være mer minimalistiske. Ellers er jeg fullstendig enig i det du sier: alt er kjemisk, uansett hva skremselspropagandaleiren måtte hevde.

Til trådstarter: Du bør også sniffe litt på Byredo Gypsy Water (grusomt og upassende navn) om du har anledning. Den lukter også litt i samme retning; litt einebær og vanilje, og absolutt minimalistisk og diskret.



#8

Nera sa for siden:

Nei, men den høres interessant ut. :) Jeg vet ikke om du er klar over det, men sider som surrendertochance.com selger prøver på en lang rekke parfymer. Det er stort sett ekstreme parfymenerder som selger fra sin egen, personlige samling, så det er ikke noe tull, men det kan bli dyrt i lengden spesielt på grunn av høy porto.

I Oslo har Heaven Scent, Gimle Parfymeri og Vinderen Parfymeri (som jeg kommer på) godt utvalg i nisjedufter.


#9

~TM~ sa for siden:

Jeg kjøpte den jeg lenket til hos Gimle.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.