Besteforeldrene mine hadde en liten dessert hver eneste dag. For et lykkeland! Jeg elsket det. Men de drev gård og var tynne mennesker som ikke drakk brus og spiste godteri og potetgull noe særlig.
Vi har egentlig veldig sjelden dessert annet enn når vi har gjester eller det er noe spesielt. I jula har vi det hver dag, og vi har det litt oftere i sommerferien. Jeg elsker dessert og hadde gjerne spist det hver dag om jeg ikke heller ville være relativt slank.
Stort sett bare hvis vi er gjester borte eller har gjester selv. Og så blir det vel innimellom is på sommeren. Jeg er heller ikke noe dessertmenneske og vil heller bruke de kaloriene på sjokolade. :nemlig:
Veldig sjelden. Stort sett bare når vi har gjester. Men da er det ofte bare oppskåret frukt.
Jeg er egentlig veldig glad i mat, desserter inkludert, men mistet liksom interessen for matlaging da jeg fikk barn. Og etter å ha hatt mye trøbbel med magen i mange år har mat liksom blitt mer av en nødvendighet enn nytelse.
På sommeren har vi ofte en sånn eske med små-iser i fryseren, og da er det forholdsvis ofte at femtenåringen får en til dessert. Noen ganger tar vi voksne også en.
Ellers er det forholdsvis sjelden dessert utenom selskap. Kanskje en gang i måneden i snitt?
Hovedsaklig til jul/nyttår. Vi har middagsgjester ganske ofte ellers i året også, men vi har sjelden dessert. Vi vil ha gjester oftere enn vi kan ha dessert. :knegg:
Veldig sjelden. Hender vi har is, men ikke så ofte. Kaker og desserter er helst til selskaper.
Hender innimellom at ungene lager fruktsalat med vaniljekesam på. Men det er såpass sunt at jeg egentlig ikke regner det som likestilt med mange andre desserter.
Julaften, nyttårsaften og noen ganger til i løpet av året. Om sommeren har vi det ofte, men da er det bringebær eller jordbær med litt sukker. Det ser jeg på som sunt om det er lite sukker på.
Skikkelig dessert dessert sjeldent altså.
Om jeg spiser ute på restaurant hender det jeg går fir dessert, men da må de ha god dessert som creme brulee eller noe godt med sjokolade.
Jeg elsker dessert. Vi yr det kanskje to ganger i måneden. Alt fra hjemmelagde godsaker til fruktsalat og jordbær. Eple med kesam og kanel er dessert hos oss.
Dessert på julaften, første juledag, andre juledag og nyttårsaften. Om vi er på søndags middag hos svigers så er det som oftest dessert. Om sommeren spiser vi en del is, men det er som oftest ikke i forbindelse med middagen.
Når jeg var barn gikk jeg alltid hjem til mormor etter skolen. De spiste middag i 12 tiden, så når jeg kom hjem fra skolen varmet hun middag og etterpå var det selvsagt dessert. Hver dag! Mimrer:hjerter:
Jeg spiser dessert noen ganske få ganger i året, men jeg spiser faktisk ofte noe som andre kanskje ville karakterisert som dessert som et måltid. For eksempel lager jeg ofte en skål med cottage cheese, en liten dæsj lemon curd eller godt syltetøy og noen valnøtter oppå, eller cottage cheese blandet med vanilje- og kaffeskyr. Det er veldig godt og nokså dessertaktig, men jeg spiser det gjerne som lunsj eller kvelds. Eller rester av kald byggrynsgrøt med litt cottage cheese (ja, jeg elsker det!) og bær.
Jeg elsker dessert. :hjerter: Vi har alltid dessert når vi har middagsgjester, for jeg synes det er så gøy å lage, og så har vi det litt sånn iblant ellers. 2–3 ganger i måneden, kanskje. Men jeg innvilger ofte en sjokoladerute etter middag, for eksempel.
På jobben er det varm lunsj med dessert, og jeg tar stort sett litt hver gang.
Alltid når det er middagsgjester, da ganske ekstravagante ting
Ofte på søndager, da typisk fruktsalat og kesam eller smuldrepai som stort sett består av havregryn og bær
Alltid når vi har fisk, vanligst med liten ispinne. Og det er faktisk ganske lurt, ungene har en helt pavlovsk happy-binding til fisk nå.
Jeg syns også desserter er veldig gøy å lage. :hjerter: Både å lage og spise. Så det er kun sunn fornuft og viljestyrke som hindrer meg i å lage det flere ganger i uka. :knegg:
Vi har alltid dessert når vi har middagsgjester og til spesielle anledninger (jul, bursdager osv) og ellers ofte på søndager. Til vanlig blir det vel 2-4 ganger i måneden.
Ofte på søndager når vi har gjester eller er bedt bort. Samme på lørdager. I snitt to to til fire ganger i måneden. Det går mest i is eller panna cotta.
Når vi har gjester og når vi er på besøk. Jeg tror jeg ikke har opplevd å ikke bli servert dessert eller evt kake litt senere i stedet for dessert når vi er på besøk.
En sjelden gang ellers. Vi kan finne på en gang i blant å slå ut håret og ha spontandessert :nemlig: #villeoggale
Dessert som i sitte ved bordet og spise en søt greie rett etter middagen skjer kun når vi har gjester. I julen har jeg alltid planlagt dessert, men stort sett droppes det likevel fordi det var nok mat til selve middagen. Det hender at mann og sønn tar seg en is på kvelden, jeg er egentlig ikke noe is-menneske så jeg står over.
Aldri, annet enn når vi blir servert det borte. Hadde vi feiret jul og liknende hjemme, hadde vi ikke hatt da heller. Vi er absolutt ikke dessert-mennesker.
Åh, det er så godt! Har ikke smakt det på mange år, det var min favoritt som liten. Mormor laget det også, så hadde vi det et par ganger i Heimkunnskapen på skolen.
Vi har, som flertallet her, dessert en ytterst sjelden gang. Julaften er det alltid riskrem (og av og til moltekrem i tillegg) til dessert. Ingen orker den egentlig men mandelen er gjemt i en av skålene og da går det ned under tvil.
Vi ender som regel opp med å spise såpass mye middag at dessert ikke kommer på tale, det er jo fullt i magen. Jeg hadde tidligere som mål å alltid ha tradisjonsmiddag inkludert dessert hver eneste søndag, men siden alle var så mette så ble det liksom ingen hit. Vi har ofte is en stund etter maten (kveldskos) i helgene da, kanskje bare en pinneis eller noe, eller jeg baker noe lett.
I heimen har vi kun dessert til høytidsmiddager. Blir vi invitert bort på søndagsmiddag er det ofte dessert, ala sviskedessert, iskrem og lignende
I klubben serveres det forresten dessert, så da blir det minst en gang pr mnd. :nam:
Aldri når det bare er oss. Serverer det kun når vi har invitert til selskap. Jeg er ikke så glad i dessert, egentlig. Jeg spiser meg som oftest mett på middagen, og har ikke plass til noe mer.
Mine besteforeldre hadde også dessert hver dag, men da kun en liten en og den kom rett etter middagen. Altså var setningen "spar plass til dessert" absolutt relevant. For dersom man spiste for mye middag var det ikke plass til dessert.
Nå spiser vi dessert noen ganger i måneden tror jeg. Da spiser vi en bedre middag og så venter vi en goooood stund og så spiser vi en større porsjon dessert. Jeg tror besteforeldrevarianten var smartere. :sparke:
Forseggjorte desserter som krever forberedelse har vi kanskje en gang eller to i måneden. I sommerhalvåret har vi ganske ofte is, enten kuleis eller pinneis, kanskje 2-3 ganger i uka. Vi har ofte også dessert etter fiskemiddager året rundt, typisk ispinne eller en kjeks eller liten kanelbolle. Jeg tar nesten alltid en rute sjokolade eller tre til kaffen når jeg tar meg en kopp, i perioder hver dag, i andre en gang eller to i uka. Det sammenfaller stort sett med barnas dessert, vi går ikke og spiser godteri hele dagen.
For min del er nok svaret dermed «hver dag», siden jeg spiser søtt hver dag, men mengdene varierer. De andre i familien spiser noe som kan tilsvare dessert 2-3 ganger i uka.
Eg toppar med ti gonger i året. Og av og til is på sommaren. Ei sjokoladerute til kaffen, tel det som dessert? I så fall kanskje 60 gonger i året : knegg: men det er berre meg da, jentungen lever i uvisse om dette. Hehe.
Vi har dessert når vi har fisk. For å lokke barna til å spise. Det er som regel ikke dessert til de voksen, det er bare snakk om et par kjeks eller en is. Bortsett fra det har vi kun dessert på julaften... Me vi har jo kaker på alle bursdager og andre slags feiringer, da.
Jeg teller det som dessert, dessert er rett og slett noe søtt etter middag tenker jeg. Selv har vi langt oftere kake i stua en stund etter middag enn typisk dessert servert ved bordet rett etter hovedretten, men vi kaller det jo dessert.
Svært sjelden dessert. Av og til når vi har gjester. Kanskje cirka 8 ganger i året?
Dette er forresten bare når vi spiser hjemme. Når vi er invitert bort på middag er det nesten alltid dessert. Når vi spiser middag ute på restaurant spiser vi ganske ofte dessert også.
Jeg vokste opp med dessert hver søndag, og kunne tenkt meg å videreføre det, men det har liksom ikke blitt. Mann og barn er liksom ikke dessertmennesker, de vil heller ha kake. (Som er noe helt annet!! :trasser: )
Altså, hallo, dessert har jo ikke noe med om man har nok MAT å gjøre! Man kan fint være mett og fortsatt ha både lyst på og plass til dessert.
Det er helt fysiologisk: Vi har faktisk dessertmage, fordi kroppen vil oppfordre oss til å for eksempel spise litt frukt eller bær etter maten, fordi det er bra for fordøyelsen. Derfor økes magesekkvolumet littegrann når vi spiser noe søtt. (Dette var åpenbart før raffinert sukker og kremfløte var oppfunnet...).
Dessert er noe helt annet enn kake. Dessert er noe man spiser rett etter middag, ikke ellers. Man spiser jo ikke KAKE etter en middag, det ville jo vært helt SJUKT!
Helt enig. Samme hvor mett jeg er har jeg alltid, relativt kort tid etter middagen, lyst på noe søtt (det betyr ikke at jeg alltid gir etter for lysten altså).
Aldri, vil jeg si, men jo, når det er selskap, jul og nyttår pluss at de som vil ha is eller jordbær oftere har det på sommeren. Jeg spiser ikke is og tåler ikke jordbær. og liker ikke puddinger. Men kan ikke si jeg lever så sunt likvel. :spiser sjokolade og drikker kaffe akkurat nå:
Hos oss spises det is stadig vekk, og innimellom kjører vi dessertopplegg av noe slag i helgen. :jupp: Dessert er topp. Jeg er ikke noe særlig søtsnopete av meg, i hvert fall ikke etter å ha spist middag, men HELE resten av familien er gærne etter slikt.
Ofte. Jeg elsker å lage dessert og mannen elsker å spise den. :knegg:
Hver lørdag. Ofte fredager også. Alle høytider. Når vi har middagsgjester. Og innimellom bare fordi. :nemlig:
Tja, is og bær er en gjenganger i høytider og når vi har besøk, og ungene får relativt ofte is i sommerhalvåret. I sommerferien får de masse. :humre: Annen dessert er veldig sjeldent at vi har, men kan finne på å spise dessert på restaurant en gang i skuddåret. Jeg er mye mer glad i salt enn i søtt og blir fort uvel av søtt, så det er ikke så ofte jeg har lyst på. Mann og barn er glad i is og søtsaker, så de spiser det oftere enn meg.
Sjokolademousse, fruktsalat, sjokoladefondant, sitronmarengspai, creme brulee, semulepudding med rød saus, brødpudding med rød saus, Trondhjemssuppe, sjokoladepudding med krem og vaniljesaus, jordbær med is eller fløte, fromasj, rabarbrasmuldrepai med vaniljeis, peppermynteis med sjokoladebiter, tiramisu, karamellpudding, riskrem med kirsebær- og portvinssaus, plommer nedlagt i noe slags alkohol servert med råkrem, minipavlova med rips og vaniljekrem, bare for å nevne litt jeg kunne tenke meg.
Det husker jeg at vi lagde på skolekjøkkenet. Mener å huske at vi kokte vanlig middagsris, blandet i pisket krem og appelsinbiter. Mener helt bestemt at det ikke var risgrøt involvert. Selv om det sikkert smaker mye bedre.
Vi har dessert bare når vi spiser hos svigers. :knegg: Og julaften og nyttårsaften uavhengig av hvor vi spiser.
Vi spiser kun dessert når vi har gjester, f.eks. bursdag, julaften osv. kanskje 10-15 ganger i året? Hos foreldrene mine er det alltid dessert. De spiser dessert hver dag, men til daglig er det veldig enkelt og ikke spesielt søtt; yoghurt naturell eller kulturmelk med litt granola.
Jeg synes løsningen med dessert, så kake og kaffe en halvtime etterpå er helt sjuk, og har mye mer sansen for å servere kaffe og kake som dessert. Min mor er enig med deg, og synes jeg er helt på bærtur. :knegg:
Dessert er helt fåfengt i vår familie. Jeg liker ikke krem. Hiawata liker ikke fruktsalat, gele, pudding eller fromasj. Høvdingen liker ikke dessertgrøter. Så vi står egentlig bare igjen med kake som en felles favoritt, men også der har vi sære preferanser. Hiawata liker streit sjokoladekake, helst uten glasur. Jeg foretrekker tunge sjokoladekaker med mye smak (men det orker man jo ikke etter middag) og Høvdingen liker ting som napoleonskake, krydderkake og rullekake.
For MEG er så er kaffe og kake et eget kosemåltid, noe man kan invitere til, liksom, eller noe man av og til har i helgen, også som et eget kosemellommåltid, for eksempel etter tur. Da regner jeg vafler og boller også som kake. #knirk
Dessert er noe annet, det er ikke sånn fast i konsistensen som KAKE (edit), og det nytes rett etter middagen, mens man fortsatt sitter til bords.
I Sunnmørssvigerslekta er det først middag, så en liten pause mens man rydder og vasker opp, og så kakebord som gjerne inneholder også et dessertelement. Jeg syns det er kjempemerkelig. :knegg:
Høvdingen liker å spise nøtter som snacks, jeg liker dem best som ingrediens. Hiawata liker spesielt godt valnøtter. Høvdingen liker dem nok best naturell, saltet eller chilinøtter, Hiawata liker best brente mandler, jeg liker best feite nøtter som valnøtter, macadamia og pekan. Men vi kunne nok enes om en ekkorndessert!
Apropos nøtter: Oslofolk: Nøtteblanderen. :nemlig: Det er nøtte-heaven. Macadamia med chili og lønnesirup. My oh my. For å ikke snakke om at hun som driver den er bare verdens hyggeligste.
Sunkost på Gunerius er faktisk også en grunn til å flytte til Oslo. De har så mye vegansk at jeg blir nyreligiøs hver gang jeg er innom (og det er ikke ofte siden jeg bor i Stavanger, liksom). Får ta en Oslotur til høsten, har jo masse venner der borte slik at jeg kan late som om vennebesøk er en unnskyldning og ikke shopping. :knegg:
Apropos dessert; jeg har ofte laget en kjapp kremost-mousse med bringebær når jeg har hatt gjester. Den er latterlig enkel å lage og høster alltid skryt. Den er så frisk og passer godt etter en middag. Kan selvsagt lages med vanlig kremost og kremfløte for de som spiser det. Hvis jeg først skal orke dessert, blir det som regel noe sånt, i hvert fall etter en tung middag.
Oppskåret frukt er noe alle i familien liker, så lenge det ikke er blandet sammen i en fruktsalat. :gal: Så kanskje vi kan bli flinkere å til å kutte opp et eple, legge ved noen druer og et par nøtter og servere etter middag.
Altså, hallo til deg også :D:D. Jeg mente ikke NOK mat, jeg mente vel heller at jeg/vi er så glad i middag (og evt. forrett) at vi heller spiser mer av det. Ja, opptil for mye til tider. ;-) Da har jeg hverken lyst på eller plass til dessert. Men for all del: Hadde jeg hatt lyst på det, hadde jeg nok funnet plass. Eller spist mindre av det andre.