Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barbere leggene med gammeldags barberhøvel?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg kom over en misjonerende video om barberhøvler i facebookfeeden min, og bet rett på (ja, jeg vet :knegg: ). Men den hadde noen poeng da. Laget i metall, også bytter du bare ut selve barberbladet hver gang, og det kan resirkuleres. Mye mindre søppel; og på sikt billigere.

Også begynte jeg å google. Og siden hipsterne vet å ta vare på skjeggveksten sin finnes det masse digg på barberkrem-fronten også, med friske, urteaktige lukter, eller ingen lukter og alt ser så mye bedre ut enn alt plæstic-rælet som finnes på dameshavingsområdet.

Så vidt jeg forstår er barbering med en slik høvel litt annerledes, og noe som kan ta litt tid å venne seg til, har noen erfaringer?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har gjort det et par ganger i nøden, altså barbert leggene med mannens gammeldagse barberhøvel med utbyttbart barberblad. Jeg foretrekker helt klart min egen Gillette Venus eller hva den nå heter.

Hipsterkremene kan du jo bruke uansett hva slags høvel du har.


#3

Toffskij sa for siden:

Jeg har minner om å ha skåret meg forferdelig med pappas gammeldagse barberhøvel da jeg var fersk i leggbarberingsgamet. :skremt:


#4

Filifjonka sa for siden:

Det var mye lettere å kutte seg ja.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg gikk også rett på den. Ikke bare pga. plæstic fæntæstic som jeg barberer med nå, og som lager altfor mye søppel, men også pga. pris.

Spent på flere svar. :nemlig:


#6

Millen sa for siden:

Samme her. Bruker jeg høvel sverger jeg til min Gillette For kvinner og bytter ut bladet. De selges også billigere på Clas Ohlsson.


#7

Bluen sa for siden:

Jeg gjorde det like før jeg skulle reise til «Syden» en gang, og aldri mer. Barberinga hadde åpenbart irritert huden veldig, så jeg fikk knallrøde nupper over hele leggene straks jeg prøvde meg i sola. :skremt: Måtte ligge med et håndkle over beina hele turen.


#8

IzziCreo sa for siden:

Jeg har ingen erfaring med slike høvler, men vil tipse seg om å teste ut L'Occitane sin Amande dusjolje som "barberingsskum". Mange år siden jeg sluttet med de vanlige til fordel for denne. Aldri mer hudirritasjon, og jeg har sart hud som reagerer på så mangt.


#9

Tallulah sa for siden:

Det gjorde jeg første gang jeg barberte meg, period. Jeg tok med 5 cm hud oppover leggen i et badekar i USA.

Auauau! Men var det et gammelt blad, da? Jeg har opplevd det samme med sånn engangshøvel, men regnet med at det var fordi bladet var så dårlig.

Siden vi to er de eneste som tydeligvis har gått på limpinnen, kan jeg jo dele mine funn med deg. :nemlig:

Barberhøvel med utskiftbart blad:

Barberkrem som man ikke trenger sånn kost til, men kan skumme rett på leggen:

Også ble jeg interessert i disse produktene. Jeg har nemlig epilert tidligere, men etterhvert fikk jeg noen inngrodde hår, samt en del røde nupper. Det var jo ikke særlig lekkert, så jeg gikk tilbake til å barbere. Men mulig dette kan hjelpe?

Mot inngrodde hår:

Denne er i penere flaske ( :shallow: ), men kanskje ikke like virkningsfull?

Og denne saken, som skal minske hårveksten:


#10

Bluen sa for siden:

(Det var en vanlig engangshøvel, ja, ikke noe fancy greier.)


#11

Tallulah sa for siden:

Åja, det tror jeg blir noe annet. De har vel ikke veldig gode blader, tror jeg. Uten at jeg vet altså. De har jo også bare ett blad, slik som disse utskiftbare har. Ulempen jeg ser med det, er at de kutter håret akkurat i overflaten, mens de med flere blader løfter, slik at kuttet kommer lenger ned og man (i teorien) kan gå lenger mellom hver shave. Jeg har ganske kraftig hårvekst, og i bare-ben-sesongen barberer jeg hver dag, Mulig dette er et regime som vil ta for mye tid.


#12

Luftslottet sa for siden:

Jeg har også en epilator, som jeg ga opp av samme grunn. Den kremen mot inngrodde hår kunne vært noe. :gruble:

Også gjorde det ¤#"¤"# vondt å epilere, husker jeg, ved nærmere ettertanke. :skremt:


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er dritvondt første gang for sesongen, men så blir leggene liksom litt lammet. :knegg:


#14

Luftslottet sa for siden:

Mulig jeg brukte lenger tid enn deg på å grue meg mellom gangene. :knegg:



#16

frukt sa for siden:

Trodde først det var en slik det var snakk om. :skremt:

Jeg kutter meg ofte nok med vanlig høvel så jeg tror jeg skal holde meg til det gitt. Ser for meg at skadepotensialet er større med en med utskiftbart blad. :knegg:



#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg må være en slaur, som vanlig, for jeg kjøper virkelig både høvel og blader veldig, veldig sjelden. :knegg: Bare når jeg har glemt den og MÅ barbere meg på tur. Og det forbruket hadde jo vært like høyt om jeg hadde en fænsi eller en vanlig gilette hjemme. :knegg:


#19

Filifjonka sa for siden:

Jeg kjøper heller ikke nye blader særlig ofte, og selve håndtaket har jeg hatt i årevis.


#20

Input sa for siden:

Samboeren min har en slik høvel med utskiftbart blad, og jeg har brukt den til å barbere leggene noen ganger. Da har jeg jo hatt helt nytt blad. For min del er det same-same som barberhøvel, men så har jeg aldri brukt de som er spesielt laget for kvinner. Jeg har prøvd å bruke den under armene noen ganger også, men det får jeg ikke til i det hele tatt. Nå har jeg sluttet å barbere meg under armene.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg bytter heller ikke blader særlig ofte på min gilette, men hvert av dem koster betydelig mer enn fem kroner stykket, som de utskiftbare bladene gjør. De har heller ikke noe plast på seg, og kan gjenvinnes.


#22

Input sa for siden:

Samboeren min bytter blad annenhver gang han barberer seg og hvis han ikke gjør det, blir han veldig sår. Men jeg vet ikke om han måtte bytte like hyppig med vanlige høvler.

Jeg har forresten brukt kniv til å barbere meg før, og det kan anbefales. Jeg synes resultatet ble bedre enn med høvler.


#23

Tallulah sa for siden:

Nå er jo skjegg endel hardere enn legghår, da.


#24

Pappalille sa for siden:

Jeg ser for meg blod, død og fordervelse. :redd: Jeg har null dybdesyn så dette ville vært risikosport for meg. Jeg sverger til min Silk Épil som også kan barbere.


#25

Input sa for siden:

Ja, i tillegg til at huden i ansiktet er mer sart enn legghud.


#26

Filifjonka sa for siden:

Det er liksom noe annet å barbere leggene langt der nede og på baksiden, enn å stå tett inntil speilet og barbere ansiktet. Ikke at jeg har prøvd det siste i og for seg. Men de 1-2 gangene jeg har brukt akkurat den type høvel du viste på leggene i nødsfall, har jeg opplevd det som mye lettere å kutte seg, og at høvelen er mindre fleksibel i kurvene.


#27

Tallulah sa for siden:

Ja, det er sant Fili. Det krever litt trening og er en annen teknikk.


#28

Avatar sa for siden:

Har du prøvd noen av produktene mot inngrodde hår nå, Tallulah?


#29

Tallulah sa for siden:

Niks, har ikke kommet så langt.


#30

Benzo sa for siden:

Bruk i hvert fall ikke bare kaldt vann. Jeg brukte omtrent opp en pakke med plaster etterpå. :knegg:


#31

Tallulah sa for siden:

Au! Jeg tror jeg har lagt fra meg ideen om gammeldags høvel enn så lenge, men skal teste noen av produkter.


#32

Avatar sa for siden:

Jeg har bestilt Tend Skin nå. Kan melde tilbake hvordan den funker.



#34

Avatar sa for siden:

Tenkte jeg kunne rapportere litt, etter å ha brukt Tend skin i ca. en uke.

Først vil jeg nevne hva jeg har prøvd før. Jeg har prøvd Unirens fra Kondomeriet, RFSU krem mot inngrodde hår og kjølende gele fra samme merke. I tillegg har jeg i mange måneder brukt Dalacin stift og Epiduo krem (på resept). Det siste halve året - året har jeg vært sykt plaget med inngrodde hår. Store, vonde og betente. Ingenting av de ovenfor har virket nevneverdig, ikke forebyggende heller. Jeg har i tillegg brukt en formue på barberblader. Passer alltid på at de er rene og skarpe.

Tend skin er veldig sterk! Så har man sensitiv hud burde man prøve på små områder i starten. De første dagene fikk jeg noe som nesten lignet på brannsår, men det var ikke vondt. Jeg tok en fet, parfymefri krem på på natta. Etterhvert kunne jeg bare stryke bort død hud. Resultat? Ingen nye inngrodde hår. Noen av de gamle kom raskt ut. Og det gjenstridige området, hvor jeg tror jeg har flere inngrodde hår på ett område, er snart borte. Etter mange mnd!! Ser ut som det hjelper. Jeg tar på Tend skin morgen og kveld, og kanskje en gang ekstra på det gjenstridige området. Ser ut som om jeg kanskje kan gå med bikinibukse på ferie om to uker.

Men, jeg er fortsatt lei og får mange arr, så fra høsten blir det hårfjerning med laser på meg. Jeg har mye hårvekst og vil se ut som en kjøttkake om dette skal fortsette. Jeg snakker da om håret i bikinilinja (som på meg går laaaangt ut på låret). Resten barberer jeg ikke.


#35

Tallulah sa for siden:

Takk for rapport, Avatar! Høres kanskje ikke ut som det er noe for leggene, om hudlaget forsvinner? :gruble:



#37

Avatar sa for siden:

Vet ikke? :vetikke: Jeg pleier ikke få det på leggene. Det flasser ikke, mer at jeg lett kan gni av det øverste hudlaget. Vanskelig å forklare.


#38

Candy Darling sa for siden:

Det er kanskje salisylsyre i den, da?


#39

Avatar sa for siden:

Kan sjekke innholdsfortegnelsen etterpå.


#40

Avatar sa for siden:

Dette inneholder den: Isopropyl Alcohol, Butylene Glycol, Acetylsalicylic Acid, Cyclomethicone, Glycerin, Diglycerin, Polysorbate 80


#41

Candy Darling sa for siden:

Nettopp - det er en mild syre som løser opp keratinet - samme som i babyfeet, vel?


#42

Avatar sa for siden:

Kan oppdatere her med at jeg har hatt min første laserbehandling for noen uker siden. Og huden min er allerede så bra! Jeg er visst en perfekt kandidat for laserhårfjerning fordi jeg har mørke, kraftige hår. Allerede etter en behandling er hårmengden betydelig redusert. Det er mye mindre hår og det tar lang tid før de kommer ut igjen. Dermed kan jeg barbere sjeldnere og huden blir ikke sår. Etter laserbehandlingen har jeg ikke hatt en eneste nupp i huden eller innkapslede hår. Skal tilbake for flere behandlinger, men det må gå 10-12 uker mellom hver gang. Er så fornøyd!


#43

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har arr enda etter et forsøk med kniv framfor "dame"høvel.


#44

GinaK sa for siden:

Kan heller ingenting om dette. Har brukt Silkepil siden jeg var 19. Byttet ut med ny en gang siden. Funker supert for meg.
Bruker som regel nappedelen men om jeg har dårlig tid så bruker jeg barbermaskindelen. Tørrbarbering.

Har dratt av hud langs hele skinnleggen med broren min sin høvel en gang jeg var tenåring og hadde dårlig tid og skulle ut. husker det blødde helt sykt og ble den tjukke svarte skorpen..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.