Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spin off: Hva spiser dere til dessert?

#1

nolo sa for siden:

Jeg elsker desserter selvom jeg nesten aldri lager det lenger. Jeg har noen faste travere jeg tyr til, men kom gjerne med tips. :vilha:

Mine favoritter: Sjokoladefondant med vaniljekrem eller is og bær. Fruktsalat, Dronning Maud-pudding, Filifjonkas ferskendessert, jordbær med sukker og fløte/melk.


#2

Filifjonka sa for siden:

Filifjonkas ferskendessert ja! Takk for at du minnet meg på den! :)


#3

Niobe sa for siden:

Det må sies at dessert er noe som skjer stort sett i julen her, og da eksperimenterer vi ikke veldig mye. Men ting som har blitt servert her:

Dronning Maud-pudding (gjerne i porsjonsformer eller sjokoladeskål)
Sjokoladefromasj
Chocolate custard
Tiramisu
Ostekake i porsjonsglass (gjerne med knuste pepperkaker i bunn, sånn i juletiden)
Karamellpudding
Karamellfromasj


#4

Dixie Diner sa for siden:

Orker stort sett aldri dessert, og i hvert fall ikke tunge kakete desserter. Så da er det i så fall noe litt friskt, som appelsinris (det er lenge siden ...), fromasjer, syrlige ostekaker, gelé, fruktsalat med eller uten is, is.
Når vi har middagsbesøk, serverer jeg stort sett ikke dessert etter middagen men heller kaker og slikt noen timer senere.


#5

Bluen sa for siden:

Fruktsalat med is eller vaniljekesam, evt. bær med vaniljekesam. Og det er vel stort sett det. :knegg:


#6

nolo sa for siden:

Tiramisu! Det er jo kjempegodt. :love:


#7

Bluen sa for siden:

Orker stort sett aldri dessert? :humre:

:vilha: Det er altfor lite dessert i verden.


#8

Myria sa for siden:

Vi spiser dessert 2-4 ganger i måneden så det blir mye forskjellig. Kan nevne noe:

  • ulike typer mousse
  • ulike typer kake
  • ulike typer fruktpai/crumble
  • ostekake med bærcoulis
  • pavlova
  • fruktsalat
  • iskrem (veldig gjerne hjemmelaget)
  • cranachan
  • jordbær med sukker og fløte
  • tiramisu
  • crème brûlée
  • vannbakkels med fyll
  • panna cotta
  • Eton mess eller banoffee mess
  • baklava

#9

Dixie Diner sa for siden:

Haha. Ikke etter middagen, jeg spiser alltid akkurat litt for mye til at dessert på noen som helst måte er aktuelt. Kommer litt an på hvor lenge vi sitter ved bordet da, om vi har gjester blir vi jo kanskje sittende en stund.


#10

nolo sa for siden:

Myria: Her var det en del jeg ikke har hørt om. Gøy! :)


#11

Elise sa for siden:

Sjokoladepudding eller is, stort sett. (10 ganger i året, kanskje?)


#12

Hondacrv sa for siden:

Her er me på linje, bluen. Eg orkar alltid dessert samme kor masse middag som gjekk ned. Desserten høyrer til i ein annan mage, og fyller ein annan funksjon enn middagen. Sånn er det med den saken.


#13

Toffskij sa for siden:

Crème brûlée, sjokolademousse, smulepai med bær eller epler og is til, hjemmelagde iser og sorbeter av ymse slag (gøy å eksperimentere), rabarbrasuppe, karamellpudding, sherryfromasj, sjokoladefondant, tiramisu …


#14

millact sa for siden:

Dersom jeg er på restaurant og de har creme brulee går jeg alltid for det.

Her hjemme går det mest i bær og is.


#15

Snippa sa for siden:

Hvis det er dessert hjemme, er det som regel is eller is og bær.

Foreldrene mine bor i nabohuset, og vi er relativt ofte der på søndagsmiddag. Da er det alltid en eller annen form for dessert. Som regel sjokoladepudding eller mousse, eller gele med bær eller karamellpudding.


#16

Polyanna sa for siden:

Siden jeg er den eneste i familien som VIRKELIG elsker dessert, så har vi det veldig sjelden, men til jul og spesielle anledninger har vi ofte karamellpudding. Av og til riskrem, til glede for yngstemann. Jeg er generelt glad i puddinger og mousse.

Dronning Maud har plutselig seilt opp som en favoritt.

Kaker er ikke dessert, men pavlova kan man gjøre et unntak for.

Om sommeren syns jeg is er totalt overvurdert (bortsett fra den som egentlig er kamuflert sjokolade eller karamell), men jordbær og vaniljesaus er utrolig deilig!


#17

gnuri sa for siden:

Oppskrift på ferskendessert? :vilha:


#18

Nextlife sa for siden:

Som sagt i den andre tråden, jeg elsker å lage dessert, og kan fint bruke en halv lørdag på den perfekte desserten.
I en dessert er jeg opptatt av harmoni, det vil si at en pudding aldri serveres alene, det må være komplementerende elementer til. For et crunchy element til slikt blir det ofte små marengs, butterdeigsstang, Madeleines, havreflarn, karamellflarn.
Teksturer, smak og utseende må balanseres.
Dersom jeg har is er den enten hjemmelagd eller kjøpt hos lokal håndtverksprodusent. Is i 2-litersboks er bortkastede kalorier spør du meg.
Jeg liker best å lage porsjonsdesserter, ei stor skål Dronning Maudpudding blir for rotete for meg etter at man har forsynt seg. :knegg:

Her er noen favoritter/noen jeg kommer på i farta:

Karamellpudding med cognackrem og bittesmå havreflarn
Sjokoladefondandt med kjerne av vaniljekrem
Lakrispavlova med krem, bringebær og kandiserte blomster
Vannbakkels med bærkrem og mørk sjokolade
Crepes Suzette
Brownies med is/vaniljesaus og små marengstopper
Eplefinancier med salt karamellsaus og is
Sjokolademoussèkake
Panna Cotta, oftest med pasjonsfåuktgelè og karamellflarn eller butterdeigsstang med nøtter.
Smuldrepaier
Ovnsbakte frukt/bær (eple, pære, blåbær, bringebær, rips, kanelstang, vaniljestang) med vaniljesaus
Sjokoladeskål med friske bær.
Dutch Baby, vaniljeis og lemoncurd.
Tilslørte piker, varierer med ripsgelè og eplegelè, og har gjerne ristede nøtter eller mandler i lag med.
Det skjer også at jeg lager en bitteliten croquembouche for 2. Da er rouxene på størrelse med tommelfingernglen, og høyden kanskje 15-20 cm.


#19

Polyanna sa for siden:

Å, Nextlife, jeg tror jeg kaster mann og barn på båten hvis du vil gifte deg med meg!!! :elsker:


#20

Tjorven sa for siden:

Hvis vi skeier ut med dessert til søndag eller lørdag, så er det nesten alltid is fra Ben & Jerry's.

På nyttårsaften og sånne andre stordager pleier mannen min å lage creme brulée. Nyttårsaften er vel stort sett den eneste dagen vi har dessert utover nevnte is.


#21

emm sa for siden:

Om vi har dessert, hvilket er alt for skjelden, er det Crème brûlée, is eller skokoladepudding med vaniljesaus. Man burde egentlig hatt litt dessert hver dag og heller kuttet ut lørdagsgodtet. :nemlig:


#22

Nextlife sa for siden:

:elsker:


#23

Erica sa for siden:

De få gangene vi har dessert er det stort sett valgt blant disse:

  • creme brulee
  • sjokoladefondant
  • Tiramisu
  • Panna cotta over ulike varianter
  • karamellpudding
  • riskrem
  • is med salt karamellsaus, gjerne hjemmelaget
  • smuldrepai med is
  • sitronpai med marengslokk

#24

Nextlife sa for siden:

Jeg glemte å nevne desserttablået vi pleier å ha nyttårsaften. Da samles storfamilien og vi er sånn 12-15 til bords.
Da lager jeg bittesmå porsjonsdesserter, så små at alle kan smake på alt. Bruker de fine likør,-og hetvinsglassene og små firkanta ildfaste skåler til å anrette i, og setter det på et digert speil, litt sånn snasent anrettet.
Sist nyttår hadde jeg
Panna Cotta med sitrongelè
Bittesmå kakestykker med gul mirrorglaze
Creme Brulèe
Små terter med krem og bær
Marengsjuletrær
Sjkoladecakepops


#25

Høst sa for siden:

Kan man køe her inne også, eller er det bare markedsplassen? :gruble:

Vi har dessert type jul og nyttår, og i helt særlig lag. Vanligvis kanskje en pai eller lignende, skjønt Tinetoffs sjokoladefondant (het den ikke det da?), er det unger og mann (og jeg) aller helst spiser...:D

Er det noen som husker Marte Knipe forresten? Den elsket jeg som barn. Og mandelkjernepudding - nam! Kan den lages "fra bunn" forresten? :hm:

(Kan ikke noen av dere som lister opp de lekreste desserter også inkludere oppskrifter? :ber: )


#26

nolo sa for siden:

Wow, Nextlife. :tilber:


#27

Filifjonka sa for siden:

Å ja jeg husker mandelkjernepudding med rød saus (fra pulverpakke). :hjerter:


#28

Polyanna sa for siden:

Mm. Men mamma måtte silde den, for den kresne dattera Annapoly nektet å spise myk mat med harde ting i. :flau:



#30

Filifjonka sa for siden:

Da kunne hun jo like gjerne kjøpt den mye kjedeligere varianten mandelpudding. :humre:


#31

Høst sa for siden:

:hyper: Egentlig en håpløs tråd, for nå har jeg lyst på alt av desserter!! :nam: :D


#32

Toffskij sa for siden:

Jeg også, og godteriinntaket mitt har gått opp sikkert 25 % pga. godteritråden! :snurt:


#33

Filifjonka sa for siden:

Mitt dessertforbruk har heldigvis holdt seg stabilt, og jeg spiser ikke flere enn de jeg listet opp over her på en vanlig helg. :nemlig:


#34

Filifjonka sa for siden:

«Alle de andre gjør det»?



#36

Elise sa for siden:

Jeg lover at det ikke var intensjonen med snopetråden. :humre:


#37

GinaK sa for siden:

Ikke så ofte vi har dessert heller men vi har som oftest Oreokake i bursdager og det er litt som en dessert.
Ellers er det alltid riskrem med varm kirsebærkompott på julaften.
Har ellers laget hjemmelaget creme brulè, karamellpudding eller panna cotta.
Sitrongele på toppen hørtes deilig og friskt ut. Skal prøves.
Vi har en ny 80årsdag å feire i sommer så mulig det blir noen desserter på kakebordet istedenfor mange kaker.

Mormoren min var så flink til å alltid ha dessert hver dag så husker mandelkjernepudding og semuljepudding. Nam. Det har jeg i perioder sett etter i butikken men så har det kokt bort igjen. Knirk.
Og så var det en eller annen kald suppe med noe frø oppi. Husker ikke helt hva det var men den var litt seig så den var sikkert kokt opp med potetmel. Var det rødgrøt, tro..


#38

Filifjonka sa for siden:

Sagogryn? Litt sånn chiafrø-aktig?


#39

Madicken sa for siden:

Om jeg kan velge: puddinger, kremer og fromasjer. Jo fetere, jo bedre. :nam: Jeg føler meg litt snytt dersom det vanker frukt til dessert. Puddingpiken, det er meg!


#40

Nenne sa for siden:

Karamellpudding
Sjokoladepudding med vaniljesaus
Gele med vaniljesaus
Diverse fromasjer, enten laget fra bunnen eller den superenkle varianten av gelepakke pluss pisket fløte.
Smuldrepai, ofte eple, med vaniljeis
Iskrem rett og slett, kjøpt eller hjemmelaget alt ettersom.
"Flytende" ostekake, enten ferdigmontert eller som byggesett. D.v.s. ostekrem, kjekssmuler brunet i smør og sukker og en eller annen bærblanding i lake evt. ferdig kompott når det skal gå fort.
Tiramis
Panna cotta
Pavlova eller minipavlovaer med diverse tilbehør etter humøret.
Arme riddere
Vafler/lapper/sveler
Overmodne bananer blir til muffins eller formkake når det passer, gjerne med is eller krem til.
Riskrem
Moltekrem
Iskaker
Fruktsalat med kesam eller vaniljesaus.

Pudding av typene mandelkjerne, prinsesse eller semule skal inn igjen på planen når jeg bare få ånden over meg. Det er sånt jeg husker med glede. Det samme gjelder "kjærnemelkskoldskål", som er en dansk dessert jeg også har planer om å gjenopplive. Den passer utmerket på varme sommerdager!


#41

GinaK sa for siden:

Er pudding- og mousselsker jeg også.
Tar gjerne imot konkret mål på dette med gele. Man må vel blande ut pulveret med en liten del kokt vann og helle i stråle oppi kremen da? :)


#42

Polyanna sa for siden:

#puddingpike :digger:


#43

Nenne sa for siden:

Kok geléen med halv mengde vann og avkjøl den helt i romtemperatur. Pisk 1/2 liter fløte og bland den kalde, flytende geléen med kremen. La stå kald til den har stivnet. Hvis du ser antydning til at den skiller seg litt, så går det an å røre i den igjen, men det skjer normalt ikke hvis geléen har vært helt kald.


#44

Stompa sa for siden:

Riskrem julaften
Is
Himmelsk lapskaus (fænsy familieord for fruktsalat :knegg: )

That's it. Vi spiser lite dessert. Ymse kaker synes ikke jeg går inn under dessert. Hvis vi har kake, tar vi det alltid en god stund etter middagen, ved salongbordet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.