Cumulus sa for siden:
Jeg skal lage sjokoladekake og har lyst til å lage en krem som ikke flyter ut. Altså pisket kremfløte. Jeg skal sprøyte roser på kaken, derfor vil jeg at kremen skal være stiv.
Hva kan jeg putte i den? Gelatin? Annet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Cumulus sa for siden:
Jeg skal lage sjokoladekake og har lyst til å lage en krem som ikke flyter ut. Altså pisket kremfløte. Jeg skal sprøyte roser på kaken, derfor vil jeg at kremen skal være stiv.
Hva kan jeg putte i den? Gelatin? Annet?
Skilpadda sa for siden:
Hvis du lager ganache, altså smelter sjokolade i fløten og lar det avkjøle får du pisker den, så blir den veldig stiv og lett å sprøyte roser av. :) Eller mente du at du skulle ha helt hvit krem? Kanskje hvit sjokolade funker da?
Cumulus sa for siden:
Kremen trenger ikke være hvit, nei. Ganacha... aldri hørt om.:confused: googler...
Skilpadda sa for siden:
Ganache er bare krem av sjokolade som er smeltet i fløte. Jeg bruker det for eksempel som fyll i Sarah Bernhardt-kaker, det er den oppskriften som ligger på krem.no.
Cumulus sa for siden:
NAM!!! :riktig: det må jeg teste!
Niobe sa for siden:
Sjokoladeostekrem fungerer veldig bra til det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.