Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmasjonshjelp/mat

#1

mkj sa for siden:

Vi skal ikke ha stor konfirmasjon, men mannen insisterer på at det skal være rikelig med mat. Vi er ikke flere enn 17 stykk, derav flere barn og jeg er sikker på at vi kommer til å mette 50. På selve dagen vil jeg gjøre minst mulig, det er seremoni, bunad og generell pynting.

Vi lager maten selv og slekta baker kaker.

Jeg skal bake en focaccia - den må bakes samme dag synes jeg.

Så skal vi ha en gryterett. Kan jeg lage en chili con carne ferdig kvelden to dager før? Og så la den stå kaldt og varme opp igjen rett før servering. Ris koker vi samme dag som den skal serveres.

Ellers så blir det enkel "opplegging" av et spekefat. Vi må lage eggerøre (samme dag det også - eller funker dagen før) Potetsalat, aioli - det funker vel dagen før? Steke løk til karbonader gjør vi dagen før.

Minipaier har konfirmanten også bestilt, det må også lages samme dag, men jeg kan kanskje røre sammen det som skal oppi dagen før, så det ikke blir så mye som må ordnes.

Altså - gryteretten kan lages torsdag kveld hvis det skal serveres til middag på lørdag. Den blir laget med kjøttstykker, ikke kjøttdeig om det har noe å si for holdbarheten.

Funker det ellers å bake loff som jeg fryser ned? Fletteloff kanskje. Er redd skorpene detter av når de har vært fryst.


#2

vixen sa for siden:

Loff er null problem å fryse ned. Jeg lager det alltid til jul. Har aldri opplevd at skorpa detter av.


#3

veobra sa for siden:

Jeg baker focaccia i forveien og luner den litt i ovnen før servering. Paien vil jeg også tro du kan steke nesten ferdig dagen i forveien og så varme før servering.

Eggerøra er best nylaget synes jeg. Men fungerer helt fint å lage dagen i forveien.

Jeg synes du har en god plan, gryta tåler to dager i kjøleskap. Kan også lages lenger i forveien og fryses.


#4

Isprinsessen sa for siden:

Potetsalat, om det er med rømme/majones dressing, er best om den lages dagen før.


#5

Niobe sa for siden:

Om du lager eggestand i stedet for eggerøre, så kan den fint lages både en og to dager før den skal serveres. Som en ekstra bonus ser den også finere ut på fatet, og har i mine øyne mye bedre konsistens.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg ville ikke hatt bønner i chili con carne 2 dager før servering for så å varme opp, da hadde jeg nok tilsatt de først serveringsdag.

Alt av dressinger, potetsalat osv må gjerne lages dagen før slik at det får trekke og smakene satt seg.

Minipaier, der kan du lage paiskall lang tid i forveien og fryse ned.

Loff kan fint fryses.

Focaccia kan også fryses og has inn på litt varmluft før servering.

Eggerøre kan lages dagen før, men personlig synes jeg den er best nylaget og litt lun.

Mykstekt løk kan du lage lang tid i forveien og fryse.


#7

mkj sa for siden:

Takk for tips. Verken jeg eller konfirmanten liker bønner, så hvis det blir bønner i så blir det blandet i ca halve gryta før servering.

Jeg tror det blir bra. Ikke like fancy lagt opp sikkert, men godt blir det sikkert. Heldigvis har vi stort kjøleskap/hjørne.


#8

veobra sa for siden:

Med etpar salatblader og litt annet fra grønnsaksdisken hever ethvert fat betraktelig. det skal ikke så mye til før det ser veldig fint ut.


#9

Fakse sa for siden:

Siden du skal gjøre mye selv, husk å ta i mot hjelp om noen tilbyr. Det er så lett at man sier "neida det går bra" når noen spør om de skal hjelpe, mens man egentlig burde sagt "ja takk, kanskje du kan gjøre XX?". Ellers høres det ut som en super plan :)


#10

GinaK sa for siden:

Høres flott ut. Men hvorfor velge chili con carne når konfirmanten ikke engang liker bønner? Siden du allikevel skal bruke oksekjøtt, hvorfor ikke heller velge biff stroganoff med ris og salat til? Da passer det jo uansett med en stor salatbolle som også er fin til koldtbord.

Når du har stekt kjøttet så legg det til side og strø over etpar-tre ss hvetemel og når du har kjøttet tilbake i gryta og har på væske og rødvin så blir det utrolig deilig tyknet saus. Superenkelt og den blir god av å stå en natt i kjøleskap.


#11

Syrin sa for siden:

Foccacia er jo kjemepfint å varme opp! Eg har bakt Trine sin (konfirmasjon nå på laurdag), og her står det at den er fin å varme opp.
trinesmatblogg.no/recipe/foccacia-na-i-stor-langpanne/

Chili con carne syns eg er best dagen etterpå. Ha med ein stor bolle nachos da :)


#12

mkj sa for siden:

Jeg synes smaken på chili con carne er godt, såvi lager vår egen variant uten bønnene. Så får det hete hva det vil.

Menyen har blitt litt utvidet, fortsatt bare 17 personer, men mesteparten er grei restemat.

Hjemmebakt loff
Foccacia

Gryterett ("chili con carne")
Ris
Nachochips

Karbonader
Stekte pølsebiter
Stekt løk
Sprøstekt løk

Stekt andebryst

Spekemat; serranoskinke, forskjellige spekepølser, fenalår, mortpølse

  • roastbiff
  • noen oster

Sashimi med mangosalat
Røkt laks
Skagenrøre
Pai med Chorizo og spinat

Potetsalat
brokkolisalat
Grønn salat
Eggerøre
Tzatziki
Ailoli
Remulade
Rømme
fikensyltetøy
Oliven pluss mer i den gata
Melon og jordbær


#13

Nextlife sa for siden:

Da jeg svarte lenger opp om å lage den på forhånd var det bønnene jeg var mest bekymret for, så chili uten bønner hadde jeg galt laget både 2 og 3 dager i forveien.
Strålende meny, der er virkelig masse godt for enhver smak.

Lykke til!


#14

mkj sa for siden:

Takk, håper det blir bra!


#15

Isprinsessen sa for siden:

Det ser ut som det blir et veldig bra koldtbord. Lykke til.

Avsporing: Hvorfor kan man ikke ha bønnene oppi om man skal varme opp chilli con carne?


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg har ikke vitenskapelig belegg for det, men i min kokkekarriere (for 100 år siden) var vi alltid superforsiktig med å varme opp belgfrukter, mais, ris og grønne grønnsaker da noen mente det ga økt gassdannelse i magen,- og det henger ennå igjen hos meg. :knegg:



#18

Dali sa for siden:

Datapunkt: har aldri så vondt i magen som når jeg har spist oppvarmet gryterett med bønner.


#19

Niobe sa for siden:

Mens jeg spiser mat med oppvarmede belgfrukter hver uke, og har veldig sjelden luft i magen. Men jeg spiser mye belgfrukter, og så vidt jeg har skjønt så venner magen seg til det.


#20

millact sa for siden:

Høres ut som en deilig meny.


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg hadde likt å fått servert en sånn meny. Ser veldig godt ut.


#22

Charlie sa for siden:

Mye deilig mat, det er sikkert. Alt trenger ikke beregnes til fulle porsjoner til 17 pers., det klarer ikke folk å spise under noen omstendighet. Bare sånn apropos. Lykke til, ville gjerne vært gjest hos deg. :jupp:


#23

mkj sa for siden:

Det samme sier jeg, men ikke mannen min. I dag mente han at en pai var for lite. Jeg tror det holder.


#24

Nextlife sa for siden:

Hver person greier ikke å spise mer enn 5-700 g pluss brød, så der det bare å regne i vei :)


#25

Charlie sa for siden:

Høres ut som muttern. Hun tar høyde for at hele selskapet spiser én rett og kun det, og den muligheten skal være åpen for hver rett på bordet. :knegg: Men det er det vel ingen som gjør.

Til konfirmasjonen vår beregnet vi kakebord så hver person fikk i gjennomsnitt ett kakestykke, en cupcake og konfekt og godteri. Da var det mange som var bekymret, altså. :ja: Men vi spiste kake i flere dager i tillegg til å fryse ned, så det var mer enn nok. Nå var det sol og varmt, så til gjengjeld var gjennomsnittet på brus på ca 3 flasker på mann (middag og etterpå).


#26

him sa for siden:

Å, det så deilig ut! :nam: Ser ut som du har en glitrende plan.


#27

mkj sa for siden:

Vi har av kaker:
1 nøttebunn med sjokoladetrekk
1 "verdens beste"
1 pasjonsfruktostekake
40 makroner
Muffins til ungene
Is med ulike sauser og toppinger

Kinne sikkert ha hatt en til, men vi er jo ikke så mange. 6 stykk er 11 eller yngre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.