Vi skal ikke ha stor konfirmasjon, men mannen insisterer på at det skal være rikelig med mat. Vi er ikke flere enn 17 stykk, derav flere barn og jeg er sikker på at vi kommer til å mette 50. På selve dagen vil jeg gjøre minst mulig, det er seremoni, bunad og generell pynting.
Vi lager maten selv og slekta baker kaker.
Jeg skal bake en focaccia - den må bakes samme dag synes jeg.
Så skal vi ha en gryterett. Kan jeg lage en chili con carne ferdig kvelden to dager før? Og så la den stå kaldt og varme opp igjen rett før servering. Ris koker vi samme dag som den skal serveres.
Ellers så blir det enkel "opplegging" av et spekefat. Vi må lage eggerøre (samme dag det også - eller funker dagen før) Potetsalat, aioli - det funker vel dagen før? Steke løk til karbonader gjør vi dagen før.
Minipaier har konfirmanten også bestilt, det må også lages samme dag, men jeg kan kanskje røre sammen det som skal oppi dagen før, så det ikke blir så mye som må ordnes.
Altså - gryteretten kan lages torsdag kveld hvis det skal serveres til middag på lørdag. Den blir laget med kjøttstykker, ikke kjøttdeig om det har noe å si for holdbarheten.
Funker det ellers å bake loff som jeg fryser ned? Fletteloff kanskje. Er redd skorpene detter av når de har vært fryst.
Jeg baker focaccia i forveien og luner den litt i ovnen før servering. Paien vil jeg også tro du kan steke nesten ferdig dagen i forveien og så varme før servering.
Eggerøra er best nylaget synes jeg. Men fungerer helt fint å lage dagen i forveien.
Jeg synes du har en god plan, gryta tåler to dager i kjøleskap. Kan også lages lenger i forveien og fryses.
Om du lager eggestand i stedet for eggerøre, så kan den fint lages både en og to dager før den skal serveres. Som en ekstra bonus ser den også finere ut på fatet, og har i mine øyne mye bedre konsistens.
Siden du skal gjøre mye selv, husk å ta i mot hjelp om noen tilbyr. Det er så lett at man sier "neida det går bra" når noen spør om de skal hjelpe, mens man egentlig burde sagt "ja takk, kanskje du kan gjøre XX?". Ellers høres det ut som en super plan :)
Høres flott ut. Men hvorfor velge chili con carne når konfirmanten ikke engang liker bønner? Siden du allikevel skal bruke oksekjøtt, hvorfor ikke heller velge biff stroganoff med ris og salat til? Da passer det jo uansett med en stor salatbolle som også er fin til koldtbord.
Når du har stekt kjøttet så legg det til side og strø over etpar-tre ss hvetemel og når du har kjøttet tilbake i gryta og har på væske og rødvin så blir det utrolig deilig tyknet saus. Superenkelt og den blir god av å stå en natt i kjøleskap.
Da jeg svarte lenger opp om å lage den på forhånd var det bønnene jeg var mest bekymret for, så chili uten bønner hadde jeg galt laget både 2 og 3 dager i forveien.
Strålende meny, der er virkelig masse godt for enhver smak.
Jeg har ikke vitenskapelig belegg for det, men i min kokkekarriere (for 100 år siden) var vi alltid superforsiktig med å varme opp belgfrukter, mais, ris og grønne grønnsaker da noen mente det ga økt gassdannelse i magen,- og det henger ennå igjen hos meg. :knegg:
Mens jeg spiser mat med oppvarmede belgfrukter hver uke, og har veldig sjelden luft i magen. Men jeg spiser mye belgfrukter, og så vidt jeg har skjønt så venner magen seg til det.
Mye deilig mat, det er sikkert. Alt trenger ikke beregnes til fulle porsjoner til 17 pers., det klarer ikke folk å spise under noen omstendighet. Bare sånn apropos. Lykke til, ville gjerne vært gjest hos deg. :jupp:
Høres ut som muttern. Hun tar høyde for at hele selskapet spiser én rett og kun det, og den muligheten skal være åpen for hver rett på bordet. :knegg: Men det er det vel ingen som gjør.
Til konfirmasjonen vår beregnet vi kakebord så hver person fikk i gjennomsnitt ett kakestykke, en cupcake og konfekt og godteri. Da var det mange som var bekymret, altså. :ja: Men vi spiste kake i flere dager i tillegg til å fryse ned, så det var mer enn nok. Nå var det sol og varmt, så til gjengjeld var gjennomsnittet på brus på ca 3 flasker på mann (middag og etterpå).
Vi har av kaker:
1 nøttebunn med sjokoladetrekk
1 "verdens beste"
1 pasjonsfruktostekake
40 makroner
Muffins til ungene
Is med ulike sauser og toppinger
Kinne sikkert ha hatt en til, men vi er jo ikke så mange. 6 stykk er 11 eller yngre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.