Her er det brødskiver eller polarbrød, dag ut og dag inn, og alle er litt brødleie, men ingen kommer på alternativer. :gal: Ingen er middagsunger, så det er sjelden de syns det frister. På ungdomsskolen sitter de visst mer rundtomkring og spiser, så "kniv og gaffel-mat" utgår.
Så jeg er ute etter oppskrifter på enkel, men fristende matpakkemat. :vilha:
Jeg kjøper ofte ferdig pizzadeig, smører med ketchup og legger på ost og skinke. Lager horn eller snurrer og sender med i matpakken.Kjøper plastskjeer og sender med yoghurt. Små nøttepakker til kr. 10,- på Rema, og barer. Tortillalefser med salat og pålegg, ferdigstilte pakninger med knekkebrød og litt frukt eller grønnsaker.
Mine spiser nesten ikke brød, så her er det ofte kald kokt pasta i matpakken. Jeg koker opp pasta om morgenen og avkjøler. Så får de med grønnsaker og frukt. Hadde de spist skinke hadde det vært ypperlig oppi eller ost. Eller kokte egg. Livet med unger med rare matvaner. :gal:
Jeg bruker å ha olivenolje og krydder på pastaen. Ellers er middagsrester populært, enten pizza eller tacorester (da får de varme kjøttdeigen i microen på skolen). Og de begrene med havregrøt eller risgrøt.
Hva med mer variert pålegg, kanskje noe som ikke er tenkt på:
Karbonader, sprøstekt løk, smør/dressing/annet som likes, salatblader, sylteagurk
Røykt laks og eggerøre
Roastbiff, Remulade, sprøstekt løk eller rødløk.
Pepperskinke
Kryddersalami
Blåmuggost med eller uten syltetøy
Svinesteik
"rå" Fiskepudding
Fiskekake
Omelett
Jædarsylte
Skivet ost med diverse i som feks den med bacon eller med jalapeno
Servelat
Hamburgerrygg
Grov leverpostei med eller uten bacon/Pepperoni
Nøkkelost
Kokt egg
Fenalår
Spekeskinke
Tunfisk
Ikke alt som blir tilbudt på nista men iallfall ett utvalg av hva de liker her.
Ellers:
Pizzasnurrer? Tacokjøttdeig, rødløk, mais, paprika og ost feks
Salat med pasta og eller kylling?
Wraps?
Innbakte pølser, brukt gjerne grovt mel og ost i deiga
Vi kjøper billige karbonader og steker opp et par av gangen, med blåmuggost på, og har stående i kjøleskapet. Femtenåringen putter i hamburgerbrød med sylteagurk, ketchup og (hvis vi har det) en stekt baconskive. Dette har vært lunsjen hans siden småskolen. :knegg: Det kunne jo gjerne vært noe grønnsaksaktig tilbehør, men ellers er det jo et ganske solid og mettende lite måltid.
I den andre matboksen er det to doble brødskiver med majones, skinke og ost. Dette har også vært det samme «bestandig».
Og så hender det det blir en kiwi i en liten boks i tillegg.
Jeg har funnet noen veldig gode tyrkiske wraps som er litt mindre seige enn tortillas, de trenger ikke varmebehandling for å ha en god konsistens for å spise.
Ungene liker dem med skinke, kalkun-falukorv, salami eller kyllingkjøtt om vi har rester og salat, paprika, tomat og agurk, og så smører jeg litt hvitløksdressing på wrapen.
Barna mine er 8 og 11 og møkkalei av brødmatpakker, så de fleste søndagene får de lage seg ukens skolelunsj type varmmat selv. Jeg har kjøpt Thermos sin mattermos med skje i lokket, ca 0.5 liter
Så på morgenen så måler de opp ca 200 g mat i mikrosn og tar med i mattermosen sin. De får bestemme selv, for da er det morsommere å lage maten.
Jeg hjelper dem på de vanskeligere tingene, men de trenger mindre og mindre hjelp synes jeg. Gjengangere er:
Pasta med kjøttboller i tomatsaus
Chicken tikka med ris
Kjøttdeig i tomat med ris
Mac&cheese med kyllingbiter, pølsebiter eller kjøttboller
Kyllinggryte med couscous
Svinestrimler i forskjellige sauser med ris eller pasta
Omeletter (litt mer pesete, må stekes hver dag)
Av kalde lunsjer går det mye i pastasalat med kylling eller svinestrimler eller wraps av forskjellig slag
Eldste her elsker å ha med pastasalat. Yngste elsker klemmeyoghurter. Begge digger det når jeg en sjelden gang orker å lage wraps. Dessuten har begge daglig med seg frukt og grønnsaker - jeg skjærer det opp så spises det mer av det.
Pastasalat, vi lager det gjerne til middag og så får ungene restene til lunsj dagen etterpå.
De liker godt tortillalefser med kremost, skinke og agurk. Ruller dem sammen og skjærer hver i 3 biter. De to eldste liker også med serrano, kremost, ruccola og tomat. Dette fikser de selv ved frokostbordet.
Pizzasnurrer baker jeg gjerne en stor haug av og fryser. De tiner til lunsj når de legges i matboksen.
Sukkererter, gulrotstenger og cherrytomater. Sånne babybel oster. Og riskaker med krydder. Eller sånne maiskaker, de smaker litt popcorn egentlig.
Lillesøster har en sånn yoghurtboks med et eget rom til musli som hun bruker innimellom.
Storesøster liker når jeg lager tunfisksalat med egg. Det er ett av favorittpåleggene hennes.
Nå kom jeg på en annen ting de har hatt et par ganger i det siste. Nemlig bananpannekaker av denne oppskriften. www.godt.no/#!/oppskrift/2217/sunne-bananpannekaker
Har faktisk overhørt dem si til hverandre at de ikke må spise av bananene, for da blir de brune og jeg må lage pannekaker av dem. :knegg:
Veldig fin tråd. Her må jeg følge med, for dette er vanskelig syns jeg. Unger i dag er ikke som på 80-tallet, hvor vi gladelig spiste langebrødskivene med fårepølse eller brunost dag ut og dag inn.
Mine tips;
-Tortillapasta kokt kvelden før. Jeg rører inn litt olivenolje og har på maldonsalt, pepper, parmesan og hakkede mandler.
barer. Rema har noen som er uten nøtter og som nøtteallergikeren også kan spise
polarbrød
-potetlomper med brunost
Babybel ost
Tomatsupper med kjøttboller på liten mattermos
Pannekaker fra kvelden før. Ikke så populært, de er nok ikke like gode dagen etter.
Ellers savner jeg Brødboksen og de myke, varme, gode baguetene som kom fersk på døren hver dag. Tenk at vi var helt der oppe i få ting hjem på døren himmelen, og så ble det tatt fra oss. :sukk:
Jeg har laget «hjemmelaget Mr. Lee» og innbiller meg at det er sunnere enn kjøpnudler (det må det da være). Brukte denne oppskriften som inspirasjon, basert på hva jeg hadde av ingredienser (gulrot, sukkererter, aromasopp og eggenudler). Utrolig godt som lunsj på jobb!
Tusen takk for tips om hjemmelaget MrLe. Det er jo helt genialt; sunt, godt og billig! Og superenkelt å lage. Slik gjorde jeg det;
Ca 100 gram grønnsaker; En økogulrot med skall i bittesmå terninger, 2 vårløk i ringer, sukkererter i strimler, ca 75 gram ferske nudler (Toro). La alt dette oppi liten mattermos med lokk på kvelden før. I morges koket jeg vann, blandet med økologisk hønsebuljong (smaker mye bedre enn "vanlig" buljong"), skrudde på lokket og ferdig arbeid.
Tenkte å få tak i en pose frosne soyabønner å variere med. Og så hadde det vært genialt med små frosne dim sum / won tons å variere med. Noen som vet hvor man får tak i det?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.