Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skam Austin

#1

Karamell sa for siden:

Er det noen som ser eller skal se?

Jeg synes det mest spennende å se er å sammenlignelikheter og forskjeller Julie Andem har laget i den amerikanske versjonen. Så langt synes jeg det er mye likt, men satt inn i en amerikansk highschool virkelighet.Og så er det muligens noen nye karakterer og kanskje vi får noen nye storylines etterhvert?

www.facebook.com/SKAMaustin/


#2

dharma sa for siden:

Jeg ser.:)


#3

Gaia sa for siden:

Jeg ser. Selvfølgelig. :knegg: Dette må jo ha vært planlagt i en evighet! De tidligste instabildene er jo fra 2016. :dåne:


#4

Turban Smukk sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å lage en tråd!


#5

Turban Smukk sa for siden:

Det er jo planlagt lenge, men de har vel også muligheten til å "manipulere" insta? FB eier vel insta? Eller har jeg misforstått?

Uansett tror jeg nok det har vært planlagt en god stund, ja.


#6

Olifant sa for siden:

De har nok manipulert tidspunktene på Insta. Svært tvilsomt at de har casta skuespillerne så langt tilbake i tid.


#7

Turban Smukk sa for siden:

Ja, det tror jeg også.

Jeg liker Megan veldig godt så langt. Hun spiller godt. For å være rystende ærlig var jeg ikke så imponert over de norske skuespillerne i begynnelsen. Jeg så norske Skam i rt etter episode tre, helt tilfeldig, og likte det med en eneste gang, men jeg så jo også at ikke absolutt alt var superbra. (den refleksjonen forsvant midtveis i sesong 2. :sparke: )


#8

Gaia sa for siden:

Er det mulig å manipulere publiseringstidspunktet på Insta, altså? :blånn: Eller, forresten, det er vel Facebook som eier rettighetene i USA, så da er vel alt mulig.


#9

emm sa for siden:

Skal nok kikke innom :jupp:


#10

Karamell sa for siden:

Siden FB eier Insta er det garra manipulert!

Følger dere Skam Austingruppa 20 + på norsk også?


#11

amylin sa for siden:

Nei, ikke så hekta, men har sett. Morsomt at Ella i Blank ser på Skam Austin, da.


#12

Karamell sa for siden:

  • Og at Mads sammenligner henne med Eva. :knegg: Liker meta!

#13

polarjenta sa for siden:

Jeg føler meg litt ferdig med skam så jeg ser ikke. Jeg har sett alle sesongene av norsk skam syns det var bra, men jeg var nok ikke så engasjert som mange andre er.


#14

Olifant sa for siden:

Elsker meta. ❤️

Grace (Noora) har referanse til Blank på sin Insta.


#15

tinkadott sa for siden:

Hvilke. Kanal går det på?


#16

D'Arcy sa for siden:

Det går på Facebook.


#17

Karamell sa for siden:

Link i HI.


#18

Karamell sa for siden:

Hvilken Insta har du funnet? Eller er den lagt ut på FB nå kanskje?


#19

Karamell sa for siden:

Fant Instaen, men ikke referansen. Instaen heter maryswanson01 og Noora heter Grace Olsen. Maryswanson er vel hun i dum og dummere-filmen, Lauren Holly.

I The mask heter forresten lauren Holly Grace. ;)


#20

Gaia sa for siden:

Jeg ser fortsatt og skal gi det en sjanse, men hittil syns jeg ikke de helt klarer å fange det som første SKAM fanget. Kjemien mellom Meg og Marlon er ikke helt der, jeg får bare lyst til å riste enne og si «he’s just not that into you!!!» Mens Jonas og Eva hadde utrolig kjemi og han SÅ på henne på en måte som gjorde det troverdig at hun hadde gitt opp så mye for ham. Den følelsen fikk jeg ikke her. Det er ikke til å stikke under en stol at tenåringshormoner får teensa til å gjøre mye rart, og når du fjerner sex og alkohol fra ligningen, så blir resten ikke like troverdig. Rett og slett. «Vilde» er søt, men litt flat, og på ingen måte en match for den dizzy blondinen, med sminke i alle retninger og colgateglis. Den ultimate wannabe og hangeron, som ikke har funnet seg selv. Ikke den litt stakkarslige jenta som bare ikke passer in. Jente-Chris (Jo) og Gutte-Chris manglet også x-faktoren. Og Abby var rett og slett ikke troverdig i sin dissing. Det hørtes ut som hun snakket Meg ned fordi hun ikke var kul nok, ikke fordi hun hatet henne intenst av det som etter hvert er forståelige grunner. Og Grace (Noora) var rett og slett ikke vakker og kul nok. Den norske Noora hadde en naturlig selvsikkerhet og trygghet i seg selv, gjennom hele første sesong. Og fra første øyeblikk. Det så jeg heller ikke i går. Min konklusjon; SKAM Austin burde vært med helt nye personer og andre problemstillinger, som treffer amerikansk ungdom. Ikke en semi-kopi av den norske, som forsøkes presset inn i en form den ikke egentlig passer inn i, fordi det er en del viktige elementer og virkemidler som rett og slett ikke kan brukes.


#21

Karamell sa for siden:

Delvis enig, men samtidig har vi ikke blir kjent med Meg og gjengen helt enda. Jeg oppdaget ikke Skam før midt uti sesong 2, og dermed kunne jeg minge sesong 1 og frem til påsken på den hytten helt uten pauser og ble fort kjent med jentene våre.

Jeg er enig med deg om Grace, men så så jeg den ekte instaprofilen hennes, og hun har potensiale til å bli catwalkmodell-vakker. Hun heter Kenney Hermansen og er skuespiller av yrke.


#22

Olifant sa for siden:

Bilde nr 9 på profilen hennes.


#23

Gaia sa for siden:

Joda, jeg er enig i at hun har noe eget over seg. Men hun er på en måte litt for blassert, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg tror det som gjorde de opprinnelige karakterene så spesielle var at litt av den fikk lov til å skinne igjennom, under stram regi. Noora var en blanding av verdensvant bygdejente, som rett og slett er vanskelig å få til med amerikanske skuespillere.


#24

Nessie sa for siden:

Jeg kjenner at jeg ikke har helt kontroll. Er så lenge siden jeg så sesong 1 :gruble:
Kan ikke noen legge ut bilde og si hvem som er hvem iht de norske karakterene? :sparke: Jeg har kontroll på «Eva» og «Jonas».


#25

daffy sa for siden:

Jeg føler meg gammel og dum :trist: Hvordan ser jeg serien på facebook? Skal jeg scrolle helt ned til første post på tidslinjen?#27

Karamell sa for siden:

Jeg har laget en overiskt i gruppa, sender seg på Snap.


#28

Karamell sa for siden:

Sesong 2 startet i går. Meg kvinnelig Eskild (Eve).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.