Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bougainvillea ute?

#1

Hyacinth sa for siden:

Har kjøpt en bougainvilla på Plantasjen. Ble fristet, og tenkte at når de selger den som en sommerplante, så må det vel være meningen at den skal kunne være ute? Men når jeg googler, ser det ut som det er et risikoprosjekt, skjønt det er svært lite info å finne på nett.

Noen som har erfaring med dette?

Det er kanskje relevant å nevne at jeg bor i Stavanger og at vi har forholdsvis lun terrasse med tak. Der er det riktignok kun sol om ettermiddagen, men vi har også periodevis lun terrasse uten tak, og der er det sol hele dagen.


#2

LaBanga sa for siden:

De er så fine, men tror det er vanskelig å la den overvintre ute i Norge. Stavanger er kanskje annerledes. Men hvis du kan ha den i potte, og ta den inn om høsten, så går det nok. tveteneblomstersenter.no/bougainvillea/


#3

GinaK sa for siden:

Så gøy. Bare å prøve.
Vet om en som har sommersted i Tønsberg og de har Bouganvilla i et stort drivhus hvor den klarer seg.
De har også druer som overlever.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

Blir spennende å prøve, ja.


#5

Pøblis sa for siden:

:hyper: Spennende! Klimaet der du bor, gjør det kanskje mulig. Den er så vakker, håper du får den til å trives.


#6

Lhi-My sa for siden:

Den er umulig å overvintre ute uten drivhus langt sør i Danmark og Nord-Tyskland, så det går nok ikke Stavanger heller. Min erfaring er at den må ha en særdeles lun plassering for å overleve ute om sommeren også, selv i nevnte områder. Men med god påpassing kan det gå sommerstid, men den må nok inn om vinteren.


#7

Hyacinth sa for siden:

Tenkte ikke at den kunne være ute hele året, altså. Det går nok ikke. Men at den ikke dør i sommer? Det håper jeg kan gå.


#8

Teflona sa for siden:

Det går nok fint. De liker ikke under 10 grader, mener jeg at jeg har fått beskjed om. Klarer seg fint hos oss (har innebygd terrasse med en åpen vegg) ved kysten i Vestfold.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ser at jeg skrev denne tråden 29. april. Vi har hatt en fantastisk sommer, og bougainvillaen har vært et syn! Den står fremdeles ute, det er nå 25. oktober. :elsker:

Den har felt noen kronblader i de siste oktoberstormene, det har den. Og dette løvet lager et fantstisk fargespill ute. Det virvler rundt med rosa, gult og brunt løv der ute. :elsker:
Men det er jo snart vinter. Jeg lurer på om den skal få komme inn.


#10

LaBanga sa for siden:

Så gøy! Bilde?


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det må bli MMS i morgen hvis jeg husker. Den er ikke så stor, altså. Ikke som i syden. Men du verden som den har blomstret i sommer!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.