Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er yndlingshageredskapet ditt?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, hva greier du deg ikke uten? Hva er det du græbber automatisk når du skal ut i hagen? Eller hva har du som er så fi-hi-hint at du elsker det, selv om det kanskje ikke er så praktisk? Eller kanskje det er vakkert OG praktisk! Hva er den tingen du aldri trodde du skulle få bruk for? Hva ønsker du deg?

Denne tråden er viet til sikling på hageredskap. :nemlig: (Jeg prøde meg på "garden utility-porn" først, men det ble oh so wrong in so many ways. :gal: )

Jeg kan begynne. Jeg ELSKER saksa mi fra V&A i Victoriansk tapetmønster. Også er det faktisk en innmari god saks også!

Ellers er jeg egentlig ikke så fan av at alt hagegreier må være blonstrete og rosa og sånn. Jeg har lenge prøvd å finne en fornuftig arbeidsbukse, og de fra Garden Girl er helt supre ut i fasongen. Bare synd med mønsteret og farge. :skuffet:

Jeg prøver også å finne gode grunner til å kjøpe meg en japansk hageskyfler, fordi den ser så japansk ut:

Men jeg tror jeg egentlig heller trenger denne, en HoriHori plantespade:

Det jeg bruker mest er nemlig en liten spade, det er mitt absolutte favorittverktøy til å luke med, og til å jekke opp kjipe, lange røtter. Problemet har vært at veldig mange av dem er akkurat litt for brede, og det rare rot-lukeverktøyet som er til salgs noen steder har jeg rett og slett ikke fått teken på.


#2

Luftslottet sa for siden:

Ingen av mine favorittredskaper er pene. :skuffet:

Jeg har en spiss, flat spade som er helt gull til graving i leirejord, den er jeg så glad i at jeg blir beint ut mannevond hvis barna prøver å låne den.

I tillegg har jeg en Lucko som ikke er pen, men veldig kjekk å ha, den er bedre enn alle skyfler osv. som er både pene og praktiske. (www.impecta.se/sv/artiklar/lucko.html)

Siste favoritt er en hagesaks med en slags jekk som gjør den egnet til å ta skikkelig i. Den er kjøpt på hagemessa, aner ikke hva den heter.


#3

Lavender sa for siden:

En skarp beskjæringssaks og et løvetannsjern.


#4

Tallulah sa for siden:

Det er det løvetannsjernet jeg virkelig ikke har fått teken på. Jeg skjønner liksom ikke hvordan man bruker det?


#5

veobra sa for siden:

Stikker det ned lags rota sånn at når du drar opp løvetanna får du med masse rot? Det er ganske kjekt når jorda er hardstappa. Jeg fjerner løvetann i bedet. Der er jorda forholdsvis løs så det er enkelt å dra opp. Hvis man skal fjerne i plenen så tror jeg løvenannfjerneren kommer mer til sin rett. Da blir hullet mindre enn om man bruker en spade. Men det gidder jeg ikke, grønt er grønt. :knegg:


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er så mye lettere å bruke en smal spade.


#7

veobra sa for siden:

Favoritten min er en kjempelang saks til å klippe grener. Jeg kan stå på bakken og klippe forholdsvis tykke greiner langt opp i trekrona. Drar i ei snor som klipper. Jeg blir fortsatt barnslig glad når jeg bruker denne.


#8

veobra sa for siden:

Enig. Jeg bruker ikke min. Jeg fgidder ikke hente fremn en ting til når jeg første driver med ugressfjerning.


#9

Nextlife sa for siden:

Jeg må tilstå at det å ha en mann som har en gravemaskin på 5 1/2 tonn er skikkelig digg. Han setter på forskjellige dingser på armen, og graver av berg jeg vil ha frem i lyset, fjerner stubber, meisler berg som skal bort og generelt ommøblerer og ordner på naturtomten vår. Veldig hendig redskap. :nemlig:



#11

Ru sa for siden:

Denne. Den sparer meg for mye bøy og tøy. :stor hage:


#12

Tallulah sa for siden:

Hva er det? :ikkestorhage:


#13

Maverick sa for siden:

Det er en løvetannplukker. :nemlig: Jeg får den ikke til å funke som i reklamen. :skuffet:


#14

Eia sa for siden:

Jeg liker løvetann i hagen, jeg. :enkel:

Jeg liker dette lukeredskapet, og gressklipp som jorddekke for å unngå å bruke lukeredskapet. :knegg:

(Bare så synd at vi kjøpte bioklipper før jeg lærte om gressklipp som dekke ... :etterpåklokskap: )


#15

Lavender sa for siden:

Vi lånte naboens et år. Etter rydding så det ut som om jordrottene hadde overtatt hagen og vi hadde trillebårlass avfall. Så nå bruker jeg jernet, stikker det skrått inn og drar opp. Det gjelder å starte tidlig, jeg luket allerede i går.

Googlet og fant dette, livstidsgaranti på 75 år mot produksjonsfeil. :humre:.
plukkselv.no/produkt/hage/hageredskaper/lovetannjern-lukejern


#16

Ru sa for siden:

Jeg er kjempegod på ugressplukkeren. Vi har enorme mengder løvetann, forhåpentligvis mindre i år enn i fjor, og jeg kan ikke krype rundt på 1 mål tomt og stikke en liten fislete jern-dings i bakken på 10 000 løvetann. :niks:

Dessuten dreper den snegler veldig effektivt. :sparke:


#17

Matilda sa for siden:

Det jeg bruker mest er sekatør med roterende håndtak fra Burgon & Ball, grønn og fin. Den fineste er bedspaden fra samme produsent, men den er jo ikke god til store gravejobber, da bruker jeg en rød anleggsspade fra Fiskars og en grønn, spiss som jeg ikke husker hva er. Ellers har jeg et godt utvalg av håndverktøy fra BB med treskaft også, bruker mest liten spade i bed, kompostskje til å fylle krukker og japansk ugresshakke til luking. Har løvetannjern og løvetannplukkeren Ru viser og diverse også, men det brukes ikke så ofte.

De jeg liker best er nok de små treredskapene, de er pene, gode å jobbe med og gjør meg glad. Jeg blir til og med glad av å vaske og pusse og stelle med dem.

Jeg liker Garden Girl-klær også, men foretrekker hagebuksa jeg har i et eldre design, den er grønn med bare litt blomsterdetaljer. Den sitter godt og har rom for kneputer.

Ellers har jeg innsett at det er samme hva man bruker, bare det gjør jobben, men jeg liker pene ting, da... :shallow:


#18

Bloppy sa for siden:

Det må være robotklipperen. :knegg: Sparer meg for tre timer jobb hver uke. :har noen mål med gress i diverse terreng:


#19

mkj sa for siden:

Jeg har også en sånn løvetannsak. Og 1000 hull. Hva gjør jeg med dem? Fyller i jord og gressfrø?

Ikke for det, det kommer nok 1000 nye løvetenner i år.


#20

Pegasus sa for siden:

Samme her. ELSKER den.


#21

Minerva sa for siden:

Det må bli hengekøya. :lat:


#22

Matilda sa for siden:

:hjerter:


#23

jolie sa for siden:

Jeg gjør minimalt i "hagen" (en felles liten plen som er ganske mosete, og noen busker). Faktisk driver jeg bare med litt raking og nedklipp av busker hver vår, også klipper jeg gresset jevnlig om sommeren siden vi er de enste som bruker denne mosegrodde plena (har trampoline). Vi og en nabohund, så jeg plukker litt hundebæsj også. Herlig. I år skal jeg se om jeg finner noe sånn derre plengjødsel i fellesboden.

Så egentlig har jeg ikke noe her å gjøre, men her er en bukse: www.blaklader.no/nb/produkt/71541835-bukse-dame-hage#11289



#25

Tallulah sa for siden:

Jeg også! Egentlig vil jeg ha snekkerbukse da.


#26

scilla sa for siden:

Mannen min:jupp:


#27

millact sa for siden:

Jeg låner av min mor. Genial ting!


#28

Hyacinth sa for siden:

Haha, samme her! :knegg:


#29

Elise sa for siden:

Det er noe med hvordan man vrir eller dytter på den så den lukker seg, før man drar den opp. Virkelig genial.


#30

Filifjonka sa for siden:

Hammocken. Jeg er dessverre ikke så god venn med hageredskapene at jeg kan kalle dem for yndlinger. :sparke:


#31

Madicken sa for siden:

Kost og hageslange. :jupp: Ingen er særlig pene. Jeg har en pen saks, men den fungerer knapt, så den legger jeg ikke ut bilde av.


#32

Mei sa for siden:

Ser ikke poenget med hageklær. Jeg hager hele tiden, litt til og fra (når været tillater det :mumle: ). Kjole, bukse, treningsklær, pysj. Blir sjelden veldig møkkete. Har en garden girl snekkerbukse i boden som kan byttes mot noe mer nyttig.

Det redskapet jeg bruker mest er en sånn liten avkuttesaks og en krafse (som sikkert heter noe mer fæncy). Hadde heller ikke klart meg uten den store jernspaden, trillebår og en liten spiss hagespade. Løvetannjernet blir dessverre aldri arbeidsløs. Jeg liker best redskapene med trehåndtak, men minstemor har noen i finere farger og blomster som hun liker.

Denne ligner på min favoritt; www.hennieshus.no/produkt/nordal-hageredskap-rive-28cm/


#33

Matilda sa for siden:

Jeg blir groskitten, men vi har holdt på med anleggsarbeid mer enn hagearbeid noen år - jeg håper vi snart har fått ting på plass, så jeg kan pusle med planter i ferdige bed, heller enn å flytte tonnevis med stein og jord. Ellers liker jeg hageklærne fordi de har god passform. Når jeg har fri, vil jeg helst bare gå med dem. Snekkerbukse trur jeg hadde vært upraktisk for min del, men jeg har midjebukse og shorts med store lommer, nå for tida velter det ut med navnelapper, hyssingstumper, frøposer, kniv og sekatør.


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg har bare kjøkkenhage og blir ofte skitten.


#35

Mei sa for siden:

Ja jeg tviler ikke på at det finnes et marked, det bare passer ikke med min måte å hage på. Jeg fikk en bukse i gave, men ble aldri venn med den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.