Hvor har de de beste, peneste og mest spennende kakene som kan bestilles i Oslo? Gjerne litt spesielle kaker, ikke bare bløtkake og marsipankake. Ser for meg ca 4-5 kaker. Gjerne et sted som har flere ulike å tilby (hvilke er de beste?), men dersom akkurat kake x fra leverandør 1 og kake y fra leverandør 2 er best, kan jeg såklart bestille fra flere. Dette skal være til en konfirmasjon. Har sett på og liker kakene fra Kajsas, men sønnen min (konfirmanten) syntes det ble litt for feminint med såpass mye blomsterpynt som de har. I tillegg skal vi ha maten derfra, så gjerne noe annet for variasjonens skyld.
Jeg elsker Pascal-kaker. Spesielt chilli-sjokolademousse kake, macronene (har bestilt tårn til mine konfirmanter). Bær-kakene er også friske og gode. Også er de et syn for øyet.
Vi hadde bryllupskake fra Pascal, pasjonsfrukt med jordbærsaus. Utrolig god, nevøen min hadde den i sin konfirmasjon, men da ikke i tårn og med sukkersvaner.
Vi har brukt Pascal til bryllup, konfirmasjon, dåp og begravelse. Alltid veldig fornøyd. De lager også nydelig konfekt om man ønsker å ha litt sjokoladebiter ved siden av.
Du kan bestille prøvesmaking hos Pascal. Det har vært et høydepunkt for våre konfirmanter. :knegg:
Jeg skal ikke blande meg så altfor mye, og kan godt forstå at sivil bestille noe kake. Men - er ikke dette en av de tingene det er helt innafor å be om som venninnetjeneste?
Jeg skal vake til en konfirmasjon om noen uker og har bakt til diverse selskapeligheter opp gjennom årene. Og regner med at jeg får den tjenesten gjengjeldt når det er jkonformasjon om 2 år. (Flere tilbød seg helt frivillig å ha med kake i 40-årslaget mitt.)
Jeg har bodd i utlandet i 20 år, sammenfallende med alle konfirmasjoner til barna til venninnene mine. M.a.o. har jeg aldri hverken kunne bake eller hjelpe dem på noen som helst annen måte. Derfor synes jeg ikke at det er greit å spørre. Om noen tilbyr seg helt av seg selv, tar jeg selvsagt imot med glede, men vil ikke spørre. Faddere og familie bor ikke her i Oslo, så de bortfaller også som hjelpere. Bare en liten forklaring.
Har bestilt flere ganger gjennom Meny sin leverandør kakemakeren.no. Det er sikkert ulikt hvilket bakeri de bruker rundt i landet, men synes jeg har fått gode kaker til fin pris. Bestiller en del kaker gjennom jobb andre steder, også, men privat har Meny vært bra, også fordi kaka da står på en profesjonell kjøl og har lange åpningstider for henting.
Har særlig hatt suksess med å sette sammen marsipankake på nett og bestilt både mandelbunn og sukkerbrødbunn i samme kaka, med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og i tillegg bringebær i fløtekrem. :jupp:
Ikke de mest spennende pyndemessig, men de aller beste kakene syns jeg faktisk Baker Hansen har. Gode råvarer og god smak, de er også gode på allergier.
+1 på Kristines, vi hadde bryllupskake derfra (sjokolade og bringebær, om jeg husker riktig). Men de hadde en klassisk terte med vaniljekrem og frisk frukt som var så god at vi tok en av den også. De tilbyr også prøvesmaking, og det var meget stas.
Har ikke bestemt meg for om jeg skal bake noe eller bestille alt, men heller mot å bestille. Vi skal nemlig ha gjester fra utlandet som kommer dagen før så vi blir opptatt med å gjøre ting sammen med dem. Da vil jeg prioritere det fremfor å bake dagen før tenker jeg.
Det som er litt billigere enn å bestille noe som er laget direkte til deg er de som står i kjøleskapet på meny / obs de ligger rundt 200kr for en stor. Spesielt en som heter fransk sjokoladekake er veldig populær her. Den forsvant mye fortere enn min hjemmebakte sist jeg hadde den som fyll i kakerekkene. meny.no/varer/bakeri/kaker/sjokoladekake/sjokoladekake-7315361106890
Jeg bestiller stort sett fra Lie Nielsen Mem det er vel rent Bergensk firma.
Det går helt greit å bestille altså, men greit å vite om alternativ i alle prisklasser. Vi trenger vel strengt tatt ikke mer enn to kaker, kanskje, men jeg vil ha litt å velge mellom så det blir nok fire-fem. Skal det være så skal det være.
Vi har hatt smaking med kaker fra Pascal i dag og har funnet to vi skal ha. I tillegg vil jeg bestille en marsipankake (den fra Kristines (marsipankake med vaniljekrem og friske frukter) hørtes veldig god ut, har noen smakt??
I tillegg vil sønnen min ha en sånn suksesskake med mandeldbunn og gul krem. Vet noen hvor jeg kan få bestilt en sånn? (jeg kommer ikke til å lage selv, som sagt over).
Angående Kristines - jeg bestilte marsipankake derfra, og da var sukkerbrødet svidd. Så kaken smakte brent. Det er lenge siden nå, mulig det er bedre kvalitetskontroll nå, men det er nå altså en erfaring det også.
Jeg ser at Matspecialen har overtatt etter Kristines. Vi brukte alltid kaker fra Matspecialen hos forrige arbeidsgiver. Dette er riktignok 3 år siden, men da vae de helt suverene på kvalitet. Matspecialen altså.
Vi har alltid vært fornøyd med kakene fra Kristines, og så vidt jeg forstår har Matsentralen fått alle oppskriftene. Så jeg hadde nok godt for den. :nikker:
Vi har faktisk vært mest fornøyd med marsipankakene vi har bestilt fra Meny.
Mannen sitt firma har brukt Matspecialisten (eller noe sånt) og han har ikke vært så fornøyd med de.
Lurer på om jeg skal ta marsipankake fra samsons. Den kan jeg jo smake også først. Også har de en ostekske også der som ser god ut... Begrense seg har aldr vært min styrke...
Konfirmasjonen er overstått! :-D Siden dere hjalp meg med kakene, kan jeg rapportere om følgende:
Suksesskake, Baker Hansen: Fantastisk god, alle gjestenes desiderte favoritt. Nesten så jeg må ta meg en tur dit og kjøpe et stykke nå for rester av denne var det omtrent ikke
Marsipankake med bringebær og sjokolade, Baker Hansen: Veldig god, en av de beste marsipankakene jeg har spist.
Sjokoladekake, Baker Hansen: Definitivt god, men ikke så populær hos oss, kanskje fordi den var veldig mektig (smørsjokoladekrem). Serverte imidlertid rester på kaffebesøk med venninner, og da fikk den bein å gå på
Hvit drøm, Pascal (glutenfri): Nydelig kake og spesielt en glutenallergikere som ikke hadde sagt fra til meg at han var allergisk, var meget glad for å få kake. Også populær blant ikke-allergikere
Feuilletine, Pascal: Til tross for at vi likte denne veldig godt på prøvesmaking, falt den gjennom på kakebordet. Den er absolutt god, men de andre var rett og slett bedre.