Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og varebil

#1

Serafin sa for siden:

Storebror har endel utstyr som er stort og plasskrevende , og nå over størrelsen på hva jeg får i passaten. (Og der greier jeg få inn ganske mye. Haha)

Han har for mye gangfunksjon til at man får dekket bil, og det er helt greit.

Så alternativene nå er tilhenger eller ny bil. Så nevner pappa at kanskje bil som varebil er løsningen, for å ha laste plassen.

Men hvordan er det å ha barna fremme? Jeg vet ei annen mor i feltet her gikk for den løsningen, men hun har ett barn, ikke to.

Storebror er straks 11 år, rundt 1.50 - bruker pute og lillesøster er vel rundt 1.35, 8 1/2 år og sitter i sete enda.

Fleste turene våre er småkjøring på 5-30 min.

Pappa var bekymret for at det ble trangt og krangling, jeg tenker mer på om det er trygt ;)


#2

Vianne Rocher sa for siden:

Men hvorfor varebil? Er det ikke bedre med en Caravelle (eller tilsvarende) med en seterad og digert bagasjerom som rommer alt dere trenger å ta med?


#3

jolie sa for siden:

Fordi en Caravelle nok er betydelig dyrere enn en varebil som er i en annen avgiftsklasse (?). Noe sånt.


#4

gajamor sa for siden:

To alternativer:
A) Du får en del varebiler som har plass til tre framme. Det kan nok bli lit trangt, men de er bygd og registrert for det, så det skal være trygt. Eksempler er Peugeot Partner, Citroen Berlingo, etc.
B) Nissan Evalia har 5 seter og bra bagasjeplass.

Alle disse fås både i elektrisk og fossil variant.

Test og se!


#5

Isolde sa for siden:

En mellomtype med både 5seter og stor lasteplass bør vel gå. Som nissan nv200, VW caddy.

En del kan jo også fjerne noen seter, uten å fjerne alle.


#6

Serafin sa for siden:

Sykkelen til Storebror er stor - veldig stor. Og lang. Så vi tror faktisk ikke den går inn i et vanlig lasterom, uten at man fjerner baksetene. Dette mente ergoterapauten også. Det er hovedgrunnen til at det er snakk om varebil.
Og på mange av de er jo setene en rad, og dermed blir det fort veldig dyrt hvis man skal tilpasse de.


#7

Anita72 sa for siden:

Varebiler som er registret til 3 personer har i realiteten 2,5 toppen 2,75 sete, hvis du skjønner hva jeg mener. Det bruker ikke være 3 fullverdige seter. Tviler på at du får stol+pute ved siden av hverandre.


#8

Serafin sa for siden:

Dette er sykkelen Storebror har: hm-spes.no/produkter/sykler/easy-rider-junior-m-hjelpemotor Dette er junior-versjonen, om ikke så mange år må han enda et hakk opp i størrelse.

Og denne sykkelen burde følge han, uansett hvor han er, da det er en av de få aktivitetene han liker - og gjør at han kan være med på saker og ting.

Nå er jeg avhengig av venner som kan hente og bringe sykkelen for meg, så det er bare i langhelger vi tar den hjem, men etter å ha hatt en gutt som sykklet rundt ute i en time i går, så må en bedre løsning på plass. ;)

Storebror er vel strengt tatt lang nok til å ikke sitte på pute nå, tror jeg?


#9

millact sa for siden:

Han trenger ikke sitte på pute, nei.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Vi har et handicappet barn (mitt bonusbarn) og hun har en NAV-sykkel med 3 hjul og rullestol osv. Vi endte opp med en Volkswagen maxicaddy med syv seter der vi kan ta ut alle seteradene unntatt frontsetene. Tar vi ut de bakerste to setene vår vi plass til hennes store sykkel og det er genialt! Vi har hatt ekstremt stor glede av den bilen og det er det beste valget vi har tatt.


#11

Isolde sa for siden:

Berlingo Multispace har også tre separate bakseter sånn at man kan ta ut et eller to til vanlig og ta de inni når man trenger sitteplassene. Er det junior sykkelen han har så skal den gå inni uten problemer. Er det en største så må den nok stå på skrå. Lengde er 180-200. Etter det jeg finner ut. Er vel forskjellen på om setene er vippet opp eller fjernet helt.


#12

Niobe sa for siden:

Hvis det er sånne varebiler med tre forseter du mener, så er jo ikke det tre fulle seter. Jeg vil tro det går fint i det daglige, på korte turer, så det kommer vel helst an på hvor mye langturer du kjører på. Da tror jeg det blir i trangeste laget. Sikkerhetsmessig skal det ikke ha så mye å si å ha barna i forsetet (kontra baksetet).


#13

nokon sa for siden:

Kva med Skoda Roomster? Så vidt eg hugser går det an å ganske enkelt folde saman eit eller begge setene i baksetet for ekstra bagasjeplass.



#15

Serafin sa for siden:

Jeg kjører veldig lite lange turer med ungene, maks 1-2 timer egentlig. Dog har jeg familie med ørten biler, så byttelån skal nok være mulig.

I dag er det slik at hvis vi skal ha med vognen til Storebror må den demonteres, noe som er et prosjekt i seg selv, halve baksetet må legges ned, også må vognen lirkes på plass. Og den er tuuuung. (det er motor på den, noe som ikke hjelper på vekta).

Å bare kunne trille den inn i bagasjerom står for meg som luksus til gangs. ler

Sykkelen får vi ikke med, uansett hvordan jeg prøver å stappe. Den forrige sykkelen kunne jeg ha på sykkelstativ, det går ikke med denne.

Pris er også et moment her. Jeg har egentlig ikke råd til ny bil. Og bilen jeg har, passaten har veldig lav innbytte pris, men en vannvittig bruksverdi. Men så er situasjonen den at hverdagen blir veldig komplisert uten en bil som passer våre behov, så det må vurderes litt frem og tilbake her.

Jeg er fryktelig glad i passaten og vil egentlig ikke bytte den ut, men når det ikke finnes krympe-funksjoner på hjelpemidler, så spørs det om jeg må. ;)

Å kunne slenge sykkel og vogn baki, uten å måtte flytte på noe, så ned seter, lempe tunge ting og lirke og lure står for meg som super-luksus. lol.


#16

Isolde sa for siden:

Jeg ser veldig godt den med at du ikke orker å styre med setene i det daglige. Men om du hadde kunne funnet en av disse kombi bilene i din prisklasse og hatt for eksempel et sete ut på fast basis der hjulet til sykkelen kjøres inn. Og vognen på andre siden. Da har du en "skikkelig" bil hele tiden ellers også. Selv om man har familie rundt seg man kan låne fra så tro jeg der kan føles litt tungt i lengden også å bare ha en varebil med tre seter foran. Ingen mulighet til å ta med ei venninne til lillesøster, eller assistent til storebror. Det er jo ingen som sier at du må ha den som 5seter i hverdagen.


#17

Maverick sa for siden:

En Toyota Hiace av noe slag er sikkert topp. De fåes kjøpt rimelig i brukt utgave, og holder for evig og alltid omtrent.


#18

Serafin sa for siden:

Ja, det hadde jo vært den aller beste løsningen. Og var noe slikt som ergoterapauten snakket om også, at det var noe som kunne funke.


#19

Isolde sa for siden:

Er kanskje over det du har sett for seg. Men her er en med de tre enkle setene ban sånn at du kan velge hvor mange du har inni: www.finn.no/118968288

Her er en taxi kjørt caddy maxi ferdig med rullestol rampe.
www.finn.no/117708117


#20

Frøydis sa for siden:

Den sykkelen skulle du fått plass til i min bil. Legg ned baksetet i midten, så er det veldig god plass. Ford Smax.


#21

Polyanna sa for siden:

Jeg syns egentlig tilhenger virker som et ganske ok alternativ, hvis du kan kjøre med henger? Litt avhengig av parkeringsmuligheter, både hjemme og dit du ofte kjører, da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.