Selve kaken er grei; jeg har laget den mange ganger, og den er så god! Frisk og litt annerledes.
Det jeg lurer på er om noen kan se på kremen, om den går an å f.eks. sprøyte på som blomster/roser. Jeg har litt lyst til at kaken skal være litt ekstra fin, men baker ikke nok til at jeg klarer å vurdere selv om blomster/roser vil fungere, eller om de bare vil synke sammen når kaken blir stående. Som dere ser er det en smørkrem med vaniljekrem, som gir den en annen konsistens enn vanlig smørkrem. Jeg bruker 5dl vaniljekrem, og kan ikke gå ned på mengden der uten å få for lite krem (jfr. det som står under tips).
Det ser ut som den fint kan sprøytes som roser, ingredienser og bilder tatt i betraktning.
Om jeg skal være helt ærlig så synes jeg de rosene på kaker begynner å bli litt oppbrukt nå. Hva med å gå for en kul dripcakevariant, det passer veldig godt med kaken ellers. Og er så lett og ser litt kulere ut.
Til din kake vil en sjokoladeganache som drip passe godt. Pynt oppå kan være spiselige blomster, marengstopper, makroner, diverse sjokolader (Ferrero rocher, kindersjokolader, konfekt o.l) www.google.no/search?q=dripcake&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiBzoGqj-TaAhXM2SwKHV2rC3MQ_AUICigB&biw=1440&bih=839
Nå overvurderer du seriøst evnene mine, altså. :rofl: For meg er det ingen ting som er lett når det gjelder pynting. Ungene bruker å si at kakene mine smaker kjempegodt, men de ser ut som takras.
Alternativet til rosene (som altså seriøst er det eneste jeg er i stand til å få til), er å smøre kremen på og strø noe over.
Dersom du vil gjøre det enkelt så kan du kanskje lage sjokoladeflak av blanding hvit, lys melkesjokolade og mørk sjokolade, ev med gullglitter/ små marshmallows?
Jeg syns den så kul ut sånn som den var pyntet i linken. Mamma bakte forresten en sjokoladekake og pyntet den med jordbær og strødde litt sjokolade innimellom, den så både fin ut og smakte godt med litt friskhet.
Da prøver du roser. :nemlig:
Jeg anbefaler at du har kremen skikkelig kald, og ha litt og litt i sprøyteposen (husk også å ha de ulike delene like kald når du blander kremen) slik at den ikke blir så varmet opp av hendene dine. Da vil den lett se sprukket ut.
Jeg har fått dilla på naked cakes, og chocolate drip cakes. Har enda ikke laget dem men har nå studert meg ihjel på de kakene på youtube og kjøpt inn utstyr og skal lage min egen bryllupskake i juni. :glis: (Om vi får tid, vel og merke, ellers blir det en enklere variant). Men tenkte kanskje å prøve meg på en slik til min datters konfirmasjon nå i helgen. Det kule med disse kakene er jo at de SER avanserte ut, men det er jo egentlig veldig enkelt!
Noen som har prøvd naked cakes? Synes det ser tørt ut. Tykke bunner krever dynking og krem, synes jeg, da. Derfor litt skeptisk. Særlig om kaka står en stund uten krem fra den er ferdig til den skal spises - og det gjør vel kaker, vanligvis? Mulig det blir annerledes for fruktkaker osv, de er jo gjerne matet med alkohol på forhånd. :fnis:
Er med i en dansk bakegruppe på FB, der er det pop med sjokoladekaker hvor man har masse sjokolade oppå, typ sjokoladekuler, toffifee, halve oreo-cookies (altså en dobbel skåret over) osv., gjerne i kombinasjon med frukt. Ser veldig ekstravagant ut. Sånt ungdommer liker.
Originalt lages jo de nakne kakene på tradisjonelt amerikansk vis med svampebunner og kremer som er veldig mye rart i ( typ fete smørkremer i blandet fluff osv):skeptisk:
Jeg har laget slik kake, og har brukt typisk norsk baketradisjon med sukkerbunn eller sjokobunn og hatt mousse, smakstilsatt krem, vaniljekrem i og rundt. Ble verken tørt eller noe.
Blir ikke noen naken kake her, i hvert fall - jeg synes ikke det er spesielt fint, og sånn som jeg normalt griser vil det bli enda mindre fint hvis jeg skal gjøre det. :knegg:
Jeg tror kanskje jeg tester med roser, og heller bare smører utover hvis jeg ser at det ikke går. Så får jeg ha sjokolade på lur til å rive. Lurt å blande ulike typer, Esme!
Får du til å rive sjokoladen som spon, sånn som vist på linken din? Hva med å legge en liten bue langs den ene kanten med noe bringebær, blåbær og raspet sjokolade?
Og evt lage litt sjokoladekruseduller på et matpapir brekke opp og stappe oppi for å få litt høyde. Et pinner/ruller.
Ellers selges det makroner på meny her. Pynter fint opp blant litt frukt.
Jeg pleier å pynte med makroner, sjokolade, marengs, sitronmelisse og bær. Det er superenkelt, men kakene ser fine og festpyntet ut. Det eneste jeg lager selv av pynten er marengs, og så smelter jeg gjerne sjokolade som får renne litt ned langs kanten.
Nå er kaken laget, og konklusjonen er at det ikke hadde gått å lage roser. Da kremen var ferdig, kjente jeg at den var altfor flytende. Jeg husket ikke det fra de tidligere gangene jeg har laget den fordi jeg aldri tenkte på å gjøre noe ekstra da.
Det blir altså krem som er "klæsjet" på, med revet sjokolade og sølvkuler som pynt. Sølvkulene skipper jeg hvis det ikke blir fint (har ikke hatt på pynten ennå). Så får vi håpe at smaken veier opp for utseendet. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.