Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rimelig og bra liggeunderlag til barn

#1

Myria sa for siden:

Storebror (9) skal på speiderleir i starten av juni og skal da sove i telt/lavvo. Han har sovepose, men trenger liggeunderlag. Disse vanlige i skum er vel neppe veldig behagelige, så helst noe litt bedre. Samtidig skal dette brukes maks to ganger i året, så vi kjenner at villigheten til å bruke mye penger på dette ikke er særlig høy. Siden det er mange barn og ikke så mange voksne er det også greit om det er noe han kan fikse uten hjelp (ikke noe som må pumpes opp for hånd e.l.). Noen som har gode tips?


#2

Høns sa for siden:

Speideren anbefaler de vanlige i skum. De tåler røff bruk og isolerer godt. Feks bamse fra ajungulak eller bergans.


#3

millact sa for siden:

De i skum holder helt fint til barn for en natt eller to. Eldste på 13 er speider og bruker et slikt på haik og på korte turer. Har et litt bedre, oppblåstbart, kjøpt på Jysk til ukesleir. Det er stort å bære med seg.



#5

millact sa for siden:

Det oppblåsbare kostet rundt tre hundre tror jeg.


#6

isola sa for siden:

Speideren her anbefaler også de helt vanlige, type langt sitteunderlag. Det er nok til barn. Lufta i de oppblåsbare blir veldig kald.


#7

frukt sa for siden:

Intersport har selvoppblåsende fra McKinley til 300 kr eller noe sånt. Skum er ikke noe godt om man sover på siden. :niks:


#8

Ru sa for siden:

McKinley selvoppblåsbart har jeg kjøpt til slikk og ingenting på XXL/G-sport. (Typ 199,-)
Men det er luft da. Blir kaldt og synker sammen ...


#9

Katta sa for siden:

De litt tykkere av sånne vanlige skum. De isolerer best og punkterer ikke.


#10

Myria sa for siden:

Takk for tips. :blomst: Da får det vel bli skum likevel. Jeg innbilte meg at det ikke var noe særlig å ligge på, men jeg hører på ekspertene. :jupp: Han skal ikke bære med seg utstyret siden de blir kjørt til leirstedet, så størrelse og vekt er sånn sett av mindre betydning (de drar også på hytteturer hvor de må bære eget utstyr på den to timer lange gåturen oppover, men der sover de i hytte hvor det er madrasser og trenger derfor ikke liggeunderlag).


#11

Input sa for siden:

Alt som er fylt med luft er veldig kaldt om det ikke også et fylt med dun, fordi lufta avkjøles av bakken under. Når vi sover på oppblåsbare uten dun, bruker vi vanlige skumunderlag under. Hvis dere har et lammeskinn av typen man brukte i seng/vogn til babyer, vil jeg også sendt med det. Gir god isolasjon og gjør det litt mykere.


#12

millact sa for siden:

Eller send med et ullteppe til å ha over. Og husk ull.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.