Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøleskap: Integrert eller frittstående?

#1

Neket sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. Hva har du, og ville du valgt der samme igjen?

Jeg heller mot integrert fordi det er finest, mannen vil absolutt ha frittstående fordi det er praktisk. Hvem har rett?


#2

mkj sa for siden:

Enig med deg.


#3

Timar sa for siden:

Integrert. Vi har både kjøleskap og fryseskap integrert, og har massevis av plass. Hva er mer praktisk med frittstående? Det står vel gjerne på en fast plass uansett?


#4

Acino sa for siden:

Endelig fått integrert med nytt kjøkken, veldig fornøyd. Men lurt å tenke gjennom bruk. Vi har droppet frysedel til fordel for rommelig kjøleskap siden jeg ukeshandler og tar vare på(bruker) rester osv. Har fryser i kjelleren da.


#5

meisje sa for siden:

Vi har integrert og er fornøyd med det. Jeg tror integrete lager mindre lyd enn frittstående. Men frittstående har større volum, hvis plass er en mangelvare. Frittstående er en rimeligere løsning. Ellers er det jo litt forskjell rent estetisk.


#6

trøtt sa for siden:

Integrert kjølehjørne, ville ikke hatt noe annet.


#7

Elise sa for siden:

Vi var ikke fornøyde med vårt integrerte kombiskap der vi bodde før, det var veldig lite plass. Om du får både fullt kjøleskap og full fryser ville jeg valgt integrert. Vi har nå frittstående i 90 cm bredde, veldig fornøyd med det.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi har ikke fått stort nok kjøleskap som integrert så dermed har det utgått. Da vi kjøpte sist så tok vi det største vi fant. Ikke engang det holder til en uke. Så fire på plass er uaktuelt.


#9

vixen sa for siden:

Vi har frittstående fordi det var mer plass i det enn i de fleste integrerte. Fornøyd med det.


#10

Gaia sa for siden:

Vi valgte frittstående da vi pusset opp kjøkkenet for to år siden, og jeg er utrolig fornøyd. Ikke minst etter vi hadde en mindre lekasje bak kjøleskapet, som kunne fikses ved å dra det ut, fremfor å måtte demontere det. Dessuten har det mye større volum, og plass er noe vi trenger.


#11

Myria sa for siden:

Her er plass viktigst så vi har frittstående.


#12

Neket sa for siden:

Det er plass mannen tenker på også. Vi har ikke plass til separat fryser og kjøleskap, men kan evt få plass til et side by side (90 cm) hvis vi har frittstående. Har ikke plass til kjølehjørne. Han mener også at det er bedre med frittstående hvis noe går i stykker.

Også er hans høyeste ønske isbiter i døra eller fryseskuffen da. :gal: :humre:


#13

Observatøren sa for siden:

Dropp side-by-side; det gir elendig utnyttelse.
Aller helst separat kjøl og frys, og det er integrert eller frittstående er ikke så viktig.

Jeg gleder meg til vi hiver ut side-by-side-skapet og installerer kjøl/frys. Vann i kjøleskapet bruker vi så sjelden uansett- skjønt, en isbitmaskin er fint.


#14

veobra sa for siden:

Vi har frittstående og er fornøyd med det. Vi valgte bort innebygget pga plassen. Det blir mindre volum.

Det er mulig å kle inn et frittstående kjøleskap dersom det ikke står mellom to høyskap. Da blir det eneste ulike at du ikke får lik dør som resten av kjøkkenet.


#15

Toffskij sa for siden:

Vårt integrerte kjøleskap har irriterende dårlig plass selv om det tar like mye plass i rommet som vårt elskede frittstående kjøleskap i forrige leilighet. Mitt inntrykk er at integrerte kjøleskap ofte byr på dårlig plassutnyttelse.

Dessuten kan man jo ikke ha magneter på integrerte kjøleskap! :skuffet:


#16

Guava sa for siden:

Vi har frittstående kombiskap som er veldig høyt og 70 cm bredt. Veldig fornøyd. Integrert er estetisk bedre, men hos oss ville det betydd mindre plass.


#17

Guava sa for siden:

Beste argument!

Hele den ene siden på vårt er dekket av magneter og lapper.


#18

Neket sa for siden:

Magneter er jo et poeng. :humre: Jeg kjøper alltid magnet når jeg er på et nytt sted, hvor skal jeg ha de uten kjøleskap?? Det har jeg jo ikke tenkt på.


#19

Niobe sa for siden:

Jeg har hatt begge deler, og er helt klart mest fornøyd med frittstående. Bedre plass, mer praktisk, og kjøler bedre (det kan være tilfeldig, men påfallende forskjell). Integrert er finere, men jeg er blitt for gammel til å bry meg. Jeg hadde valgt frittstående igjen ol vi omsider får pusset opp kjøkkenet. Det er bare en Lottogevinst unna!


#20

Høns sa for siden:

Frittstående! Bedre plass og mer praktisk.

Og plass til bilder, magneter, tegninger og viktige lapper.


#21

Najade sa for siden:

Jeg er utrolig misfornøyd med plassen i vårt integrerte kombiskap.

Det er en av få ting med huset (nøkkelferdig i 2013) jeg i ettertid tenker at vi måtte ha prioritert annerledes om jeg hadde visst at det var så stor plassforskjell!


#22

Tallulah sa for siden:

Vi har endt opp på frittstående, både da vi pusset opp der vi bodde før, og nå da vi flyttet. Vi har ikke greid å finne store nok integrerte, og vi ønsker også friheten et frittstående gir, til å kjøpe nytt i annen størrelse om nødvendig.


#23

-ea- sa for siden:

Samme!


#24

Elise sa for siden:

Vi har side-by-side, og elsker det, men gikk fra et knøttlite integrert. Men vi ønsker oss sånn med fransk åpning eller hva det heter i stedet.

Mann og barn bruker isbitfunksjonen mye. Frysedelen er for liten hvis man slakter en elg, da. Vi har frittstående fryseboks i kjelleren i tillegg, men hadde ikke trengt det, strengt tatt.


#25

-ea- sa for siden:

Kjøleskap med fransk åpning?! :what:


#26

Guava sa for siden:

Tenkte det samme. :humre:




#29

sindrome sa for siden:

Jeg har frittstående kjøleskap og fryseskap ved siden av hverandre og elsker det. De har forsåvidt blitt bygget inn med dekksider på sidene og imellom, og med overskap over dem. Veldig fornøyd!!


#30

GinaK sa for siden:

Frittstående her. Vi har sånn amerikansk style med vann og isbit ved frysedelen.
Vårt 2. kjøleskap av den typen. Kjøpte det første i 2002 og alle drikker mye vann pga den isbitdelen. Og stas med slush-is på sommeren.
Det første røk for 2-3 år siden så vi kjøpte nytt med samme type siden innredningen er bygget rundt kjøleskapet.
HAr tidligere lesset på ukeplaner og diverse skriv fra skolen med magneter på dørene men har ryddet litt nå så det er ikke så mye som henger på dørene lengre.


#31

Neket sa for siden:

Det er de med fransk åpning (fnis) vi har sett på. :jupp: Ser ut som de er mye lurere inni enn de andre.


#32

Engasjert sa for siden:

Vi skal ha nytt kjøkken snart, og har tegnet inn integrert kjøleskap. Når jeg leser denne tråden, lurer jeg på hvor mye mindre det integrerte blir? Det er jo 60 bredde på både frittstående og innebygd?


#33

Elise sa for siden:

Når jeg sjekker nå, ser det ut til å være 20-30 liters forskjell på kjøledelen i et vanlig kombiskap, så det er ikke SÅ mye. Likevel lite nok til at vi valgte å ha et ekstra kjøleskap i stua (!) de årene vi levde med integrert kombiskap. Vi vet jo ikke om vi hadde klart oss med et vanlig kombiskap heller altså, vi har bare testet side-by-side som alternativ.


#34

Joika sa for siden:

Frittstående. Enklere å bytte ut hvis ødelaget, billigere og mer romslig. Eneste som argumenterer for integrert er estetikk, spør du meg.


#35

Tjorven sa for siden:

Vi har frittstående, bare fordi det passet best sånn med den kjøkkenløsningen vi har.

Vi har gått for fullt kjøleskap på kjøkkenet og så har vi heller fryser i boden. Vi bruker ALL kjølekskapsplassen.


#36

Guava sa for siden:

Tidligere hadde vi fryser i bod og kjøleskap på kjøkken. Det medførte at vi glemte fryseren.

Nå har vi stort kombiskap med 330 liters kjøleplass + tre fryseskuffer i tillegg. Vi kjøpte også en liten ekstra fryseboks som også ble plassert på kjøkken, selv om det ser estetisk lite pent ut.
Nå glemmer vi ikke fryser lenger.

Vi er litt gullfisker her i heimen og da må estetikken vike.


#37

Elise sa for siden:

Vi har egentlig plass til et helt kjøleskap og et helt fryseskap på kjøkkenet. Problemet vårt er at jeg glemmer det som ligger nederst i kjøleskapet. Det er derfor jeg drømmer om kjøleskap med fransk dør, slik at hele den øverste delen er kjøleskapet, det tror jeg ville blitt veldig oversiktlig og fint. :jupp: Men vi har nå et side-by-side som fungerer sånn tålelig greit, så vi får vel "bruke opp det" først.


#38

Strå sa for siden:

Vi har et frittstående 25 år gammelt kjøleskap og hadde frittstående kjøleskap før det også. Oppvaskmaskinen er integrert, men ikke komfyren. Det var praktiske årsaker til at det ble slik, og når vi nå skal bytte kjøleskap så blir det nok frittstående igjen. Vi bygger ikke om kjøkkenet nå, eller bygger inn kjøleskapet.

Utover det, gjør som dere vil, så vidt jeg vet er det overhode ikke noe galt med verken frittstående eller integrerte løsninger sånn i utgangspunktet.


#39

Strå sa for siden:

Hva er fransk åpning? Siden vi skal handle kjøleskap snart prøver jeg å orientere meg litt.



#41

Neket sa for siden:

French door heter det vel. Fryseskuffer i hele bredden nederst, og dobbel dør over:


#42

Pappalille sa for siden:

Nå ble jeg litt heit, altså. :hjerter:


#43

Guava sa for siden:

Jeg så også på sånn kjøleskap med franske dører, men jeg syntes kjøleplassen var veldig liten.


#44

Elise sa for siden:

Liten? Det er jo 90 cm bredt! Nesten 400 liter plass i kjøleskapet, mot rundt 200 i et vanlig kombiskap.


#45

Guava sa for siden:

Ja jeg syntes det var dårlig plass mtp hvor bredt det er.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri angret så mye på et kjøp som da vi kjøpte integrert kjøleskap/frys. Det var altfor lite. Og da jeg ble skilt og fikk to bonusbarn med min nye mann og vi ble 7 stk her i huset, ble det jo enda mindre. "Heldigvis" ble det ødelagt og da kjøpte vi heller frittstående kjøl og frys, ett helt av hver, 2 meter høye. Nå har vi kjempemye plass og er så fornøyde. Kommer jo an på hvor mange dere er og hvor stort det integrerte er, men min erfaring er at de fleste er altfor små.


#47

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, vi bygget overskap over dem, ble superfint og plutselig fikk vi ekstremt mye plass!


#48

safran sa for siden:

Vi pusset opp kjøkkenet og gikk over til integrert kjøleskap. Jeg angrer. Veldig. Myyye mindre plass, og hardere dør å åpne.


#49

Anda sa for siden:

Vi har dette. Kjempefornøyd. Bruker isbitdelen så og di daglig. Har en frittstående fryser i tillegg.

Og et integrert Ikea kombo på hytta. Vesentlig mindre enn det forrige frittstående der. Fordelen er at det bråker mindre, siden kjøkkenet og stua er i ett i en bittelite hytte.


#50

Geitrams sa for siden:

Vi har fullhøyde fryseskap og kjøleskap integrert, har plass i massevis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.