Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og alkohol

#1

Geir Ove sa for siden:

Kan jeg servere min 12 år gamle sønn alkoholholdig drikke hvis det er greit for han?


#2

Einhyrningur sa for siden:

Ja. Jeg anbefaler å begynne med ren sprit.


#3

Geir Ove sa for siden:

Takk for svar, nå ble guttungen glad:riktig:


#4

Palmen sa for siden:

Baileys er greit å starte med, det smaker litt som sterk sjokolademelk.

(Nei, selvfølgelig kan du ikke det.)


#5

løve70 sa for siden:

Eller kanskje begynne med noe mer barnevennlig først for å venne ham til smaken...Rusbrus kanskje :snill.


#6

Einhyrningur sa for siden:

Her i huset går vi rett på hardherding! Skal man ha hår på brystet så er det sprit, gjerne brun.


#7

Geir Ove sa for siden:

Hva med hjemmebrent? Er det å anbefale?:confused:


#8

Niobe sa for siden:

Rusbrus til en 12-åring? :haha: Det starter man selvsagt med fra barnehagealder. :nemlig: Man må begynne såpass tidlig, om man skal kunne servere dem skikkelige saker før ungdomsskolen.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg synes ikke det tar seg ut med brus til så små barn, da er vodka bedre for tennene. Eventuelt må de drikke rusbrus med sugerør, da.


#10

Niobe sa for siden:

Hallo, selvsagt bruker vi sugerør. :rolleyes: Hva slags mor tar du meg for? Og vi bruker selvsagt gjenbrukbare metall-sugerør. Litt omtanke for verden må man ha.


#11

007 sa for siden:

Det er helt klart det beste. Jeg anbefaler å kjøpe i 10 liters dunker, da får du mest for pengene. :jupp:


#12

Nenne sa for siden:

Helt OK, men kaffen må ikke være for sterk.


#13

Maverick sa for siden:

Koffeinfri er nok best, tenker jeg.


#14

Maverick sa for siden:

Jeg er fortsatt usikker på å innføre brus-konseptet så tidlig, må jeg innrømme. Men vi vurderer jo alle forskjellig hva vi mener er best for barna våre. :)


#15

Input sa for siden:

Jeg er enig med Mave. Dessuten bør vi unngå brus helt, da CO2 er en klimagass. Den verste klimagassen av dem alle.


#16

Niobe sa for siden:

For meg veier det tungt at de gøyale flaskene gjør seg på bordet i barneselskapene. :nemlig:


#17

Maverick sa for siden:

Her i hovedstaden bruker man vodka i mason jars som barna kan få fargelegge på selv med økologiske tusjer. :)

Men rusbrusflaskene er kanskje fortsatt litt eksotiske ute på bygda?


#18

Einhyrningur sa for siden:

Om du heller Cognacen over på slike små "melkeflasker" med sugerør blir det straks en barnebursdag verdig. Heimbrent og kaffe kan serveres i små pappkrus med papirsugerør. Da slipper du unna både sukker og kunstig fargetilsetning.

Sleng på noen smellbongbonger så er partyet i gang!


#19

Einhyrningur sa for siden:

Mason jars altså. Det har et navn.

Jeg er mer fascinert over det en at Niobe vil servere rusbrus.


#20

Niobe sa for siden:

Ja, det er veldig in. Man velger selvsagt en farge som står til geleshotsene.


#21

gajamor sa for siden:

Kullsyre i brus og øl er som regel gjenbruk av CO2 som er fanget opp fra industriprosesser. Siden alternativet er at den slippes rett ut, er netto klimafotavtrykk fra CO2 i drikkevarer svært liten. I tillegg er både metan og lystgass mange ganger så sterk klimagass som CO2, så å si at det er den verste blir riv ruskende feil.

Jeg er usikker på om det er gjort noen gode klimaanalyser på alkohol, men skulle tro at heimbrent laget på norsk vannkraft kommer bra opp på lista. Anbefaler å bruke avfallsfrukt og gamle poteter til satsen, for å få maksimal miljøeffekt. Husk at gjæren kan gjenbrukes!


#22

Syrinx sa for siden:

Ungene her liker godt noe smuglersprit som vi kjøper av trailere og på fisketrålere som er innom. Når man blander den med Pina Colada-Mix og Sprite så blir det kjempegodt. Billig er det også.


#23

Input sa for siden:

Eh... Du leste alle innleggene i tråden her og tenkte at mitt var seriøst? :confused:


#24

Maverick sa for siden:

Jeg leste innlegget mer som en raljering, dog mer faktabasert, over det samme temaet jeg altså. :knegg:


#25

noen sa for siden:

Hvordan blir klimaregnestykket hvis man raper mye når man drikker brus? Barn gjør ofte det. :nemlig:


#26

Maverick sa for siden:

Kan vi da i praksis si at champagne er miljøvennlig?


#27

Palmen sa for siden:

Ja. Hvorfor tror du jeg foretrekker Champagne over andre miljøverstinger? :filer:


#28

gajamor sa for siden:

Dette kompliserer nok regnestykket noe, da rap ofte inneholder metan. I tillegg må du beregne inn effekten av at ungene blir dårlig i magen og spyr/får diaré av ulike typer alkohol. Jo dårligere nedbryting av mat, jo høyere klimautslipp.

Dessverre. Boblene i champagne er ikke tilsatt, de er utviklet under gjæringsprosessen. Så champagne har nok et ganske stort direkteutslipp under konsumpsjon. Hvorvidt det utlignes av lavere total klimabelastning under produksjon, veit jeg ikke. Men jeg ville uansett ikke foret ungene med kvalitetschampagne, de syns som regel den er for sur og bitter.


#29

gajamor sa for siden:

:nemlig: er man nerd, så er man nerd.


#30

Maverick sa for siden:

Hører du, Palmen? :skuffet:


#31

My sa for siden:

Jeg vil i alle fall mye heller gi alkohol til en 12-åring enn å la en 9 måneder gammel baby smake på softis. :nemlig: :NM-nostalgi:


#32

Floksa sa for siden:

Vi startet allerede på spedbarnsstadiet. Da få de en klut dyppet i brennevin og sukker som de sutter på. Funker fjell.


#33

Einhyrningur sa for siden:

Minner!

Litt hjembrent og honning i suttekluten funker fjell, ungene sover som små søte hikkende bier :hjerter:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Nå er det jo kommet cider med appelsinsmak, kan tenke meg den gjør nytte mtp c-vitaminer og, kanskje?


#35

Nenne sa for siden:

Champagnen min får de aldri! :kjevle:

Jeg deler gjerne altså, sånn ellers. :rairai:


#36

Pøblis sa for siden:

:leppe:
:leppe:
:leppe:


#37

Pøblis sa for siden:

Sukker!?? :sjokk: Må ikke gi babyer sukker!! Jeg tror du er helt koko, Floksa! :veggur:


#38

polarjenta sa for siden:

Og dette kommer dere med nå? Det var det ingen som fortalte meg.:(


#39

Gaia sa for siden:

Oppvarmet morsmelk med en liten skvett cognac er det beste sovemedisinen for små bebiser, altså. :elsker: Selvfølgelig XO-Cognac, noe annet skulle tatt seg ut.


#40

Gaia sa for siden:

For øvrig mener jeg det er viktig at man har lært forskjell på de franske toppvinene, før man begynner på ungdomsskolen. Vi kjører blindtest av slottene når poden feirer 13. Vinneren får med seg en Chateau Margeaux 1966 hjem som premie.


#41

007 sa for siden:

Signerer helhjertet! Jeg fikk bare billig dansk kirsebærvin da jeg var liten, og det har tatt meg åresvis å ta igjen all tapt kunnskap. Man kan heldigvis lære av egne foreldres vin, så her hadde alle barna full kontroll på de italienske toppvinene innen ungdomsskolestart. De franske tok vi vinteren i 8. trinn, det ble liksom lørdagskosen. Til hverdags går det mye i Hansa øl, og Grans eplecider på skolen. Om man tømmer det over på en isteflaske holder kullsyren seg ganske bra frem til lunch.


#42

Hondacrv sa for siden:

Hahaha, nei sant? Denne infoen burde me fått for tretten år sidan!!!:realmad::realmad:


#43

Karamell sa for siden:

Jeg har langt lyst hår.


#44

Billa sa for siden:

:grineler:


#45

Fersken sa for siden:

Det beste er vel om mor har drukket cognacen så den er ferdigblandet med morsmelken under amming. Vinn-vinn for mor og barn.


#46

Gaia sa for siden:

Er du vakker?


#47

Gaia sa for siden:

Njæ. Alkoholen blir så utvannet. Mor tar selvfølgelig litt cognac, mens far flaskemater. Det er viktig for å skape gode bånd til barnet. Vi er tross alt en Likestilt familie.


#48

Pamina sa for siden:

Jeg tenker at melkebaserte drinker vil være det mest barnevennlige. Da unngår man kullsyre også. :nemlig:


#49

Fersken sa for siden:

En skikkelig White Russian så man kan få litt kulturell historie med på kjøpet.


#50

Karamell sa for siden:

Veldig.


#51

Gaia sa for siden:

:elsker:


#52

Polyanna sa for siden:

Da slipper du sukker også! :hjerter:


#53

Niobe sa for siden:

:skuffet: Det er da tilsatt sukker i konjakk!



#55

him sa for siden:

Tenker at det er viktig med tradisjoner og historie. Så jeg tenker bananlikør - finnes ikke noe mer mormor/oldemor-aktig enn det :hjerter: Jeg vet det er mye sukker, men jeg sparer heller det inn andre steder. Når de blir større så tenker jeg vodka er det beste - ingen ånde (lærerne nå til dags er jo helt ville! Bittelitt lukt så er det rett til rektor, både for poden og meg. Hysteriske tilstander. :rolleyes: )

#56

My sa for siden:

Norsk Kulturarv ftw! :digger:


#57

Karamell sa for siden:

Her blander de det med kaffen fra de er tre-fire. Før det er det i melk på flaske. :trøndelag:


#58

rine sa for siden:

Jeg sier til mine barn som min mor alltid sa til meg når jeg hadde problemer: Vodka may not be the answer, but its worth a shot.

:nemlig:


#59

Billa sa for siden:

Ikke sant. Prøv først å løse konflikter i barnehage og grunnskole med alkohol. Som Jonas ville sagt det: alcohol, alcohol, alcohol :belærende:


#60

Strå sa for siden:

Jeg skjønner jo at jeg var en særdeles dårlig mor som bare tillot litt øl, ristet fri for kullsyre. Det er da ikke noe rart at en av dem er blitt feit som en spekkhogger, noe hen ligner på flere måter faktsik. Det er litt flaut egentlig.


#61

Charlie sa for siden:

Man rister den ikke. Man bruker champagnevisp. :skuffet: Dessuten bør det være trappistøl. Enten barnet er døpt eller ikke.


#62

Strå sa for siden:

Beklager at jeg aldri har skaffa sjampanjevisp, men jeg er tross alt fra arbeiderklassa assa.

Og hva fanden er trappistøl?


#63

Maverick sa for siden:

Trappist-øl. :jupp: Lyx-øl. :nemlig:


#64

Rabbit sa for siden:

Mine barn var spesielt glad i Baileys,og det syntes jeg var veldig fint. Det er tross alt kakao. :nemlig:


#65

Pasta sa for siden:

Her går det mest i Sambuca-shots til frokost, middag og kveld. Mine unger elsker den søte lakrissmaken.


#66

Candy Darling sa for siden:

Vi kjørte flaming B54 til som bursdaglys i fjor. Med ironisk distanse, selvsagt.

Trending nå er Flaming Lamborghinis. :nemlig:


#67

Billa sa for siden:

Vi later av og til som om det var en tabbe fra bartenderen, at ungene på 9 og 14 fikk servert frappe med Baileys på hotellet vårt på Mallorca. At storesøster bestilte feil. Det var det selvsagt ikke, hun bestilte det hun pleier til seg og lillebror når vi er på tur :)


#68

Strå sa for siden:

Håkei, da blir neste spørsmål hva trappist er. Jadda, jeg er uutdannet. :p


#69

Rabbit sa for siden:

Selvsagt. Det er da helt normalt. Mine ble så grinete om de ikke fikk Baileysen sin,så jeg orket ikke ta den kampen. Det går en grense for hva en orker å krangle om. :nemlig:


#70

Maverick sa for siden:

En munkeorden. :jupp:


#71

Strå sa for siden:

Aha, tenkte jeg det ikke. Noen prøver å lure relliøsitet på unga via allkoholen. Vi gjorde aldri det. Ga dem ganske mye sjøllaga bærsprit da, det må nevnes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.