Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med leige av minigraver versus sette bort jobb?

#1

nokon sa for siden:

Vi har ein del overgrodde områder på tomta vår, som vi gjerne skulle gjort noko med. Særlig prekært begynner det å bli med fagerfredløs som forrige eigar planta. Den er i ferd med å ta over heile oppkjørselen og biloppstillingsplassen, tross iherdig luking kvart år. Eg treng å grave opp 8-10 med røtter og villniss.

Korleis er det å leige minigraver for ei helg når ein aldri har brukt slikt før, men har normal teknisk innsikt og vanlig førerkort? Eg ser mange firma opererer med helgeleige frå fredag etter arbeidstid til mandag før arbeidstid. Vil det vere mogleg å lære å bruke ein slik maskin og å samtidig få gjort jobben på den tida? Eller er det betre å bare sette bort heile jobben?

Kor mykje er det rimelig å betale for ei slik helg?

(Finst det andre måtar å bli kvitt driten på? :gaaah: )


#2

Heilo sa for siden:

Har lurt på det samme. Har et digert skråbed overvokst av krypgran iblandet lupiner...


#3

nokon sa for siden:

Ja, slike områder er noko herk. Viss vi må ha maskinen i ein heim veke for å få lært å bruke han og gjort jobben, blir det fort nærmare 20K, og då kan vi like godt leige inn folk til å gjere det. Men viss det faktisk går an å gjere det på ei helg, er det jo fint.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Det er ikke veldig vanskelig. Men om jeg ikke hadde gjort det selv, hadde jeg alliert meg med en kompis som kunne det fra før som kunne hjelpe meg i gang, evnt. tatt det verste.


#5

Luftslottet sa for siden:

Husk å ta med bortkjøring av skiten i regnestykket. Hvis du ikke får brent opp røtter og hele greia, er hele jobben forgjeves. Sånt gjør jo gjerne gravefolka du setter bort til.

Heia! :heia:


#6

nokon sa for siden:

Godt poeng. Ja, røttene må behandlast som atomavfall.


#7

Luftslottet sa for siden:

:nemlig:


#8

Matilda sa for siden:

Det er ikke veldig vanskelig, trur jeg, men det går innmari mye fortere og blir penere om noen som kan det gjør det. Vi prøvde begge deler i fjor. Mannen grov ut til drivhus på ei helg i fjor, og syntes først han hadde taket på graveren siste dagen. Det var vel det samme da han grov ut til trapp i skråninga et par år før der.

Han som sanerte oljetanken vår i fjor, grov og rydda etter seg i løpet av et par-tre timer. :knegg:


#9

Maverick sa for siden:

Det er veldig gøy å bruke minigraver. :hyper:


#10

nokon sa for siden:

Det ser gøy ut! :jupp:


#11

nokon sa for siden:

Ja, det er nettopp det. Det er kanskje like dyrt/billig å leige nokon som bruker kortare tid, samanlikna med å leige maskin i mange dagar.


#12

Ru sa for siden:

Diskuterte akkurat det der med en kompis som har lånt graver. Han vruker 3-4 ganger så lang tid som han som eier graveren. :knegg:
Det tar litt tid å få teken på det, rett og slett.


#13

Floksa sa for siden:

Vi leide gravemaskin.
Nå har vi egen.

Det hadde vært MYE billigere å leie noen til å gjøre det.


#14

007 sa for siden:

:knegg: Venninnen min, også bonde med flere sønner, gikk på samme smellen.

Vi har erfart at det er enklere, og i lengden billigere, å leie inn folk til å gjøre det vi ikke kan selv. Som graving, muring, tromling, støping av store flater, oppsett av stillas og en del tømrerarbeid. Vi maler selv da, den skal vi ha. Og kjører ut grus og jord som andre har dumpet.


#15

Nextlife sa for siden:

Det er veldig gøy å leke med små gravemaskiner. :hyper:

Om prisen for en helg er grei kan man fint leie og gjøre selv, men en erfaren sjåfør gjør utrolig mye på 2-3 timer.


#16

Bergensis sa for siden:

Me har samme problemstilling hjå oss. Eg har landa på at det er betre å leige folk som kan dette og som blir ferdige innan rimelig tid. Godt poeng dette med å bli kvitt ugrasjord.

Eg malte to strøk på ein vegg her i stova. Det tredje skulle eg gjere etter frukost. Malaren som skulle male dei tre andre veggane tilbydde seg å ta det tredje strøket når han først var i arbeid. Eg sa takk, men nei takk, for dette fiksa eg jo kjapt sjølv. Men da eg såg at han vart ferdig med sitt tredje strøk på tre (3) veggar innan eg hadde ete opp ei skål med frukostblanding, snudde eg og lot han bruke 3 minutt på å male den fjerde veggen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.