Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt pass til barn: legitimasjon foreldre

#1

Bluen sa for siden:

Vi har fått time på passkontoret for å skaffe nytt pass til begge barna. Begge foreldre stiller, og jeg ser at vi også må legitimere oss. Er det noen som veit om det holder med bankkort som legitimasjon, eller må jeg hjemom og hente passet mitt?

Hvor lang tid tar en sånn seanse?


#2

Tussa sa for siden:

Bankkort held. Eg hadde med kopi av pass til pappaen men det var ikkje stempla som rett kopi. Eg kunne derimot dra og hente sertifikatet hans, det var godkjent.

Tidsbruk avhenger av kø, inne i boksa tar det et kvarter omtrent.


#3

Bluen sa for siden:

Men er det erfaringsmessig kø selv om man har fått time også, eller pleier de å holde tidsskjemaet greit?


#4

Guava sa for siden:

På politiets nettsider står det at bankkort med bilde skal være tilstrekkelig.

Da vi fikset pass til tre barn brukte vi vel 10 min. Da var vi på drop-in og det var ingen i kø.


#5

Tjorven sa for siden:

I Oslo har vi svært god erfaring med at de holder køen. Vi har møtt opp, registrert oss og så vært ute av lokalet 15 minutter senere (og det meste av den tiden har vært brukt i skranken).


#6

Bluen sa for siden:

Takk for svar! Blir spennende, dette.


#7

Katta sa for siden:

Mannen har greid å bli avvist. På grunn av at jeg skriver som en gris. I år kom han med passet mitt og skjemaet og instruks "kan du prøve å skrive under sånn at det ligner passet ditt i år"?


#8

Myria sa for siden:

Jeg synes det går ganske raskt. Tror ikke vi har brukt mer enn 15- 20 minutter selv når vi ikke har hatt time (da har vi kommet straks de åpner).


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg sendte med sertifikatet mitt når barnefar skulle ordne pass til ungene, og har selv brukt sertifikat når jeg har ordnet pass.


#10

Bluen sa for siden:

Det gikk bra med bankkort! Vi kom inn ett minutt før oppsatt tid, og begge barna var helt ferdigbehandlet på 6 minutter.


#11

Stompa sa for siden:

Den eneste gangen vi har brukt lang tid, var første gang ungene skulle ha pass etter at de ble så gamle at de skulle signere. Herremannen (med litt dårlig finmotorikk) brukte sikkert 10 forsøk før han klarte å skrive riktig på den elektroniske pad'en. Det ble ikke bedre av at hun dama i skranken ble sur av det, og ikke klarte å forklare hva han skulle gjøre for å få det til. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.