Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juicemaskin - skrelle appelsiner o.l.?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har lånt/tatt en juicemaskin som jeg bruker mye. Jeg har plukket opp "hvordan" fra en venninne, og der i huset skrelte de grovt appelsinene (tok bort til og med det hvite), og annen sitrusfrukt, men beholdt skallet på for eksempel epler og gulrot. Men fjerne eplesteiner.

Men er det nødvendig? Blir juicen bitter om jeg ikke fjerner sitrusskall? Hadde vært digg å slippe... :p


#2

Polyanna sa for siden:

Og med det samme: Ingefærskall?


#3

Guava sa for siden:

Vasket økoappelsin kan du hive rett i, men du vil få litt bitter smak fra skallet med.
Vanlige appelsiner ville jeg ikke kastet rett oppi. Om ikke mye har skjedd den siste tiden er det en god del sprøytemiddelrester i appelsinskall.


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg skreller appelsinene, fjerner også det hvite sånn grovt. Ville aldri lagd juice med skviset appelsinskall. Men epler og pærer kan beholde skallet.


#5

Polyanna sa for siden:

Takk, da vet jeg at det ikke er bortkastet arbeid! :blomster:


#6

Hyacinth sa for siden:

Tja. I alle varme land jeg har vært i og som selger ferskpresset juice fra digre juicemaskiner på gata, brukes det appelsiner som ikke skrelles.

Selv ville jeg antakelig skrelt hjemme.


#7

Polyanna sa for siden:

Ja, men denne maskinen tyner ut mer enn de der skvisemaskinene. Den suger vesken ut av det man putter i.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg antar du har rett. Jeg hadde en juicer en gang, men jeg solgte den, den ble ikke brukt. Stress å rengjøre. Men jeg skrelte appelsinene.


#9

Guava sa for siden:

I varme land hvor appelsiner høstes like før bruk er det mindre problematisk enn med appelsinene som blir behandlet med plantevernmidler etter høsting for å forhindre råte på de lange ferden ut til våre butikker.


#10

Filifjonka sa for siden:

Blir bare en tørr og kompakt liten masse igjen i min.


#11

Hyacinth sa for siden:

Joda. Nå tenkte jeg mest på bitterheten i skallet.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skreller appelsiner, grapefrukt og sitroner, men ikke lime. Lime deler jeg i 4 og har rett oppi. Ingefær har jeg også oppi med skall. Skreller heller ikke rødbeter, epler, gulrøtter osv.


#13

DM sa for siden:

Hvilken juicer er det?

Skrubber du gulrøttene godt først da?

#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, skrubber/vasker gulrøttene godt. :)


#15

Palmen sa for siden:

Når skal du hente den siste dingsen tro, Poly?


#16

Dixie Diner sa for siden:

Mener du sentrifuge? Jeg hadde en slik men synes juicen blir MYE bedre i en slowjuicer (som jeg antar er det du snakker om når du skriver skvisemaskin).
Slowjuicere får ut enda mer væske, det merker man på pulpet som er helt tørt i forhold til det som kommer ut av en sentrifuge, som er mye mer fuktig. Da min samboer flyttet inn hos meg hadde han med seg en slik, mens jeg hadde slowjuicer, så for moro skyld laget vi hver vår juice med samme ingredienser i hver vår juicer. Min slowjuicer laget ganske mye mer juice enn hans, av samme mengde ingredienser. Da solgte han sin og siden har vi bare brukt slowjuicer og elsker det. :D


#17

liefje sa for siden:

Skreller sitrusfrukter, men hiver alt annet rett oppi, inkluder kjerner i epler/pærer, men ikke plommekjerner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.