Jeg har lånt/tatt en juicemaskin som jeg bruker mye. Jeg har plukket opp "hvordan" fra en venninne, og der i huset skrelte de grovt appelsinene (tok bort til og med det hvite), og annen sitrusfrukt, men beholdt skallet på for eksempel epler og gulrot. Men fjerne eplesteiner.
Men er det nødvendig? Blir juicen bitter om jeg ikke fjerner sitrusskall? Hadde vært digg å slippe... :p
Vasket økoappelsin kan du hive rett i, men du vil få litt bitter smak fra skallet med.
Vanlige appelsiner ville jeg ikke kastet rett oppi. Om ikke mye har skjedd den siste tiden er det en god del sprøytemiddelrester i appelsinskall.
I varme land hvor appelsiner høstes like før bruk er det mindre problematisk enn med appelsinene som blir behandlet med plantevernmidler etter høsting for å forhindre råte på de lange ferden ut til våre butikker.
Jeg skreller appelsiner, grapefrukt og sitroner, men ikke lime. Lime deler jeg i 4 og har rett oppi. Ingefær har jeg også oppi med skall. Skreller heller ikke rødbeter, epler, gulrøtter osv.
Mener du sentrifuge? Jeg hadde en slik men synes juicen blir MYE bedre i en slowjuicer (som jeg antar er det du snakker om når du skriver skvisemaskin).
Slowjuicere får ut enda mer væske, det merker man på pulpet som er helt tørt i forhold til det som kommer ut av en sentrifuge, som er mye mer fuktig. Da min samboer flyttet inn hos meg hadde han med seg en slik, mens jeg hadde slowjuicer, så for moro skyld laget vi hver vår juice med samme ingredienser i hver vår juicer. Min slowjuicer laget ganske mye mer juice enn hans, av samme mengde ingredienser. Da solgte han sin og siden har vi bare brukt slowjuicer og elsker det. :D