Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det bare offentlige ansatte ...

#1

Pelikan sa for siden:

Fikk listen over Arbeiderpartiet i min kommune i går. Jeg fant omtrent ikke et menneske som var ansatt i den private sektor. Det bekymrer meg. For dette blir da litt ensidig eller? Det var ufattelig mange lærere og andre ansatte i skolevesenet. Er dette noe som er gjengs over i AP? (evt hvordan er det ellers i landet?)


#2

Pelikan sa for siden:

Ingen AP folk eller andre som har en kommentar:neidaså: .


#3

Ru sa for siden:

Synes du egentlig det er så rart?
Sjekk listen til Høyre da ... Det er bare direktører. :blunke:

Det har alltid vært arbeidernes parti, og selv om det er blitt flere og flere funksjonærer der, så er det - i hvert fall i Bergen - fortsatt et arbeiderparti. Om enn litt smålilla.


#4

Ru sa for siden:

Du skulle ha postet innlegget en annen plass en Skravleforumet, jeg er vel neppe den eneste som har tatt det vekk fra listen over hva som skal vises når jeg trykker Uleste ...


#5

Pelikan sa for siden:

Skulle sikkert postet det under Spikerhjørnet, så en evt modde får flytte det hvis det er feil.

Selv om det er arbeidernes parti, så må en vel ikke jobbe i det offentlige? Eller er det fordi de som jobber i det private ikke vil/kan engasjere seg. Synes det er greit med litt spredning i type stillinger for å "se" verden fra flere vinkler. Gjelder sikkert det samme for høyre, men den listen har jeg ikke sett. Stemte selv Arbeiderpartiet ved sist valg (da vet dere det),så det er ikke det at jeg har noe imot det meste av det de står for. Men jeg bare synes den var veldig lilla (eller smålilla) som Lilleru sier.
Er det slik synes dere, at de fleste på listen over de forskjellige partiene har de samme type stillingene?


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg kikket nettopp på Høyres liste her i byen, og der var det ihvertfall ikke bare direktører.

Jeg ville vært skeptisk til en liste med bare offentlig ansatte, på samme måte som jeg ville vært det til en med bare direktører.


#7

Strå sa for siden:

På APs liste i kommunen jeg stemmer i var det bare tre offentlige ansatte av 28 totalt. Tror nok det varierer litt fra sted til sted. Sjekket de 10 første på lista i kommunen jeg bor (flyttet etter 1.7) og her er minst fire av de ti første ansatt i privat næringsliv. Lista var litt kronglete bygd opp med flytting fram og tilbake, så jeg orka ikke sjekke resten.

Og ja, jeg stemte AP nå.


#8

Anuk sa for siden:

Mener å ha hørt et sted at offentlig ansatte er overrepresentert i folkevalgte organ. Sikkert ikke bare fra AP.

Hvorfor det er slik kan man sikkert spekulere i, men jeg synes nok partiene burde bestrebe seg på å stille en liste med litt forskjellige yrker - akkurat som de fordeler kjønn, alder osv.


#9

Ru sa for siden:

Men altså; partienes lister er jo laget av og med partiets medlemmer, og de aktive sådanne. Så her har vi jo egentlig alle et ansvar.
Det er de forskjellige partilagene som innstiller til listene, og så har man disse nominasjonsmøtene som bestemmer utfallet.

Det er mange fagforeningsfolk på listen til AP i Bergen. Det er nok ikke uten grunn; det er større sjansen for at ansatte i det offentlige organiserer seg (noe annet ville jo vært idiotisk mtp. forhandlingsrett) og så har man jo sjansen for at de er engasjerte og tar på seg tillitsverv i foreningen, møter masse folk, drar på konferanser, tar et politisk standpunkt og melder seg inn i et partilag. Dette er jo engasjerte folk fra før, så de engasjerer seg i politikken, og VIPS! så sitter de i bystyret.

Men altså; Jeg er overhodet ikke skeptisk til listens innhold, jeg har jo vært med på å bestemme den. :knegg:


#10

anakonda sa for siden:

Det er det da slett ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.